Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Κ. Καρτάλης: Λάθος συνταγές προτείνει η τρόικα

Τη διαφωνία του με την αντίληψη της τρόικας για μαζική και άμεση εκποίηση της δημόσιας περιουσίας εξέφρασε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ 105.8 και συμπλήρωσε ότι “αυτό που χρειάζεται είναι ένα οργανωμένο σχέδιο αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου που θα ενισχύσει μεν την προσπάθεια για μείωση του δημόσιου χρέους...
αλλά δεν θα αποστερήσει το Κράτος από κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία τα οποία θα έχει ανάγκη και μετά το μνημόνιο.”.

Ανέφερε ως παράδειγμα τον ΟΠΑΠ λέγοντας ότι η χρηματιστηριακή αξία του σήμερα ανέρχεται σε 1.7 δις ευρώ, ποσόν που ισοσταθμίζεται από τα έσοδα του Κράτους από τη λειτουργία του ΟΠΑΠ σε μόλις μία τριετία. Επεσήμανε επίσης ότι τα 71.000 ακίνητα του Δημοσίου, το 13.5% φαίνεται ότι είναι αξιοποιήσιμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πλήρως αποσαφηνισμένο το νομικό καθεστώς που τα διέπει, ενώ το 40% των ακινήτων – κυρίως γη – είναι καταπατημένο γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη την αξιοποίηση του.
Ο Κ. Καρτάλης επεσήμανε ότι η στάση των εκπροσώπων της τρόικας ξεπέρασε τα όρια ενώ εκτίμησε ως ιδιαίτερα φιλόδοξη την πρόβλεψη για την άντληση 50 δις ευρώ από την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, σε μόλις 4 έτη. Τέλος επεσήμανε ότι αυτό που έχει σημασία να κρατηθεί από την παρέμβαση της τρόικας είναι ότι πλέον αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη και να στραφούν οι προσπάθειες στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Μέχρι σήμερα, η συνταγή τους ήταν καθαρά λογιστική καθώς προέβλεπε κυρίως μέτρα για την κρίση του ελλείμματος.

19 σχόλια:

  1. Ποιος υπέγραψε για το μνημόνιο κ. Καρτάλη και ποιος μας τους έφερε εδώ; Η κυβέρνησή σας δεν ήταν; Ξεχάσατε ότι ο λαός μας δεν τους ήθελε γιατί ήταν ενήμερος για τους σκοπούς τους γνωρίζοντας την ιμπεριαλιστική συμπεριφορά που εφάρμοζαν ή
    δη σε άλλες χώρες; Πολιτικοί παράγοντες και μάλιστα μέσα στα ευρωπαικά κοινοβούλια δεν προειδοποιούσαν για την τακτική τους; Γιατί τους αφήσατε να ανοίξουν μεσιτικό γραφείο και να αρχίσουν να ξεπουλάνε τη χώρα μας και μάλιστα με την υπογραφή σας;; Απλά γιατί είσαστε υπάλληλοί τους και εντολές παίρνετε όλοι σας. Γιατί τους φωνάξατε να μας εξαθλιώσουν αφού ξέρατε ότι μπορούσατε να βρείτε πολύ πιο ανώδυνους τρόπους να βοηθήσετε τη χώρα μας; Πώς λέτε τώρα ότι η στάση τους ξεπέρασε τα όρια αφού έχετε υπογράψει όλα αυτά που επιδιώκουν να εφαρμόσουν; Τώρα ξυπνήσατε δήθεν, ξυπνήσατε και καταλάβατε τον βιασμό; Πόσο ηλίθιο περνάτε τον ελληνικό λαό... Να κρυφτείτε όλοι πρέπει γιατί αλλιώς σε λίγο θα σας εξαφανίσει η οργή μας. Αυτή η ξαφνική σας ανησυχία ήταν η πιο αποτυχημένη πολιτική κίνηση και για όλους εμάς πολύ πολύ ύποπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά να τα σκεφτόταν όταν ψήφιζε το μνημόνιο στη Βουλή. Είναι τόσο υποκριτές που θέλουν να πείσουν τον πολίτη ότι και καλά τα βάζουν με την Τρόικα. Για τέτοιο επικοινωνιακό παιχνίδι μιλάμε. Σα δέν ντρέπονται οι προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kύριε βουλευτά,
    φαίνεται ότι δεν έχετε διαβάσει το μνημόνιο που ψηφίσατε. Για ρίξτε μια καλύτερη ματιά στη σελίδα 21...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι λάθος συνταγές κ. Καρτάλη; Μαγερειό περάσατε την Ελλάδα... Μαζί μαγειρέψατε τη φτώχεια μας και το ξεπούλημα της Ελλαδίτσας μας. Ξαφνικά χάλασε η συνταγή και ζητάτε να σας πιστέψουμε; Γκουρμέ είναι η συνταγή για σας και τα αρπαχτικά σας. Μη θεωρείτε ένα ολόκληρο λαό νοητικά καθυστερημένο. Σύντομα θα σας αποδείξει το αντίθετο...To πλήρωμα του χρόνου βλέπετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια χαρά κάνει τη δουλειά της η τρόϊκα παιδιά και βολεύει και τα σχέδια των ντόπιων για να πτωχεύσουμε όλοι (σχεδόν όλοι βέβαια...) γιατί η χώρα ΔΕ μπορεί να πτωχεύσει, ο "κοσμάκης" όμως μπορεί!! Όταν όμως αυτός ο "κοσμάκης" καταλάβει τί δύναμη έχει τότε....! Ενοχλήθηκαν λέει απ'όλα αυτά που λέει η τρόικα... Σήκω- σήκω κάτσε-κάτσε μας έχει η τρόικα. Πρώτα-πρώτα τους από πάνω και αυτοί με τη σειρά τους εμάς! Αν δε μας πουν, νερό δε πίνουμε! Ούτε ανάσα δε παίρνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό.
    SIEMENS-ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ-ΤΡΟΙΚΑ και ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρά το γεγονός ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ανακοίνωναν αυξήσεις στο Δημόσιο που δεν υπερέβαιναν το ύψος του πληθωρισμού, οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων αυξήθηκαν την περίοδο 2001-2009 κατά 80%!

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου, οι δημόσιοι υπάλληλοι αύξησαν το εισόδημά τους κατά 6,9% το 2001, κατά 7,2% το 2002, το 2004 και το 2005, κατά 7% το 2003, κατά 7,1% το 2006 και το 2008, και κατά 7,6% το 2009. Ετσι, το σύνολο των μισθολογικών παροχών, από 10,07 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2001, έφθασε τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ το 2009, αυξάνοντας την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από 27,6% το 2001 σε 37,1% το 2009.
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=384166&dt=13/02/2011

    Αν νομίζουμε πως για την χρεοκοπία φταίνε οι ξένοι, τότε απλά συνεχίζουμε να είμαστε τα κορόιδα που στην υγεία τους πεινουν οι ΔΥ....
    Ολοι οι κρατικοδιαιτοι, απο υπάλληλο μέχρι επιχειρηματία, τα βάζουν με την τροικα. Ξεβολευονται. Καλά να πάθουν. Αν και δεν είμαι σίγουρος πως θα χάσουν τα προνόμια τους αμαχητί. Θα μας πολεμήσουν(την υπόλοιπη κοινωνία) μέχρι να χρεοκοπησουμε και τυπικά, αφού έτσι δεν θα χρειαστεί να αλλάξει τίποτα και αυτοί θα συνεχίσουν να ζουν εις βάρος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ g68 δεν είμαστε κορόιδα, γνωρίζουμε πως για τη χρεωκοπία της χώρας μας ευθύνονται και οι δύο κυβερνήσεις, η προηγούμενη της ΝΔ και η τωρινή του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τους υπουργούς τους και τους γραμματείς και φαρισαίους φάγαν με χρυσά κουτάλια και άδειασαν τα δημόσια ταμεία, χώρια η κακοδιαχείριση τόσων χρόνων. Μεγάλες ευθύνες έχουν και τα άλλα μικρά κόμματα της Βουλής γιατί δεν διαθέτουν το σθένος που πρέπει για να υπερασπίσουν τα δικαιώματα ενός λαού. Μεγάλες ευθύνες έχουμε κι εμείς ο λαός που τους επέτρεψε να μας εξαθλιώσουν. Παρ' όλα αυτά, το τελειωτικό χτύπημα είναι ότι παρέδωσαν τη Χώρα μας στις Διεθνείς Τράπεζες δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα. Αυτό δεν είναι εθνική προδοσία;
    14 Φεβ 10:15

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν έπαιρναν τις μίζες ο Σημίτης τι έκανε; ή δεν ήταν δική του δουλειά να τους ελέχει;
    Η βουλιάζουμε ή αλλάζουμε, μάλλον για αυτό πήραν τα υποβρύχια για να βουλιάξουμε καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν δεν κόβουμε αποδείξεις ή όταν θελουμε να χωθουμε στο δημόσιο αδιαφορώντας για το καλο της χώρας και της κοινωνίας, πράττουμε μικρές εθνικές προδοσιες....

    Οι υπάλληλοι του ΟΣΕ που μέσο όρο πληρώνονταν με 80000€ τον χρόνο προσφέροντας το τίποτα σε μια ΔΕΚΟ που είχε έσοδα 1 και έξοδα 10, είναι η όχι προδότες; Οι υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών που παίρνουν 3500€ τον μήνα και είναι έτοιμοι για απεργίες είναι η όχι προδότες;

    Όλοι μας, με τον τροπο μας, προδιδουμε την χώρα μας καθημερινά. Όμως υπάρχουν κάποιοι με μεγαλύτερες ευθύνες. Αυτοί δεν είναι μόνο υπουργοί.....

    Απο το '90,τουλάχιστον και μετα, υπήρχαν πολιτικοί που προέβλεπαν το κακκο που ερχόταν και πρότειναν λύσεις λιγότερο επώδυνες απο τις σημερινές, γιατί τότε υπήρχε ακόμα χρόνος. Οι έλληνες τι έκαναν; Τους έστειλαν για.... σύνταξη. Ποιους επελεγαν στην κεντρική και περιφερειακή πολιτική σκηνή; Αυτούς που τους χαιδευαν τα αυτιά και τους υπόσχονταν βόλεμα. Αυτη η συμπεριφορά είναι ίσως μεγαλύτερη προδοσία και απο την μίζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 14 Feb 10:15 g68 Τελικά συμφωνώ έχετε απόλυτα δίκιο έτσι είναι τα πράγματα, οι σύντομες αναλύσεις σας προσεγγίζουν πάντα την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλοι είδαμε στο blog, ότι για τις εργασίες στο γυφτόρεμα οι προηγούμενοι ήθελαν να τις αναθέσουν χωρίς προσφορές και τελικά αντί για 6.000€ με προσφορές τις πήραν 2.800€, πάνω και από το διπλάσιο.
    Φανταστείτε τι μεγάλο φαγοπότι γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες από την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση με την διαπλοκή και τις μίζες και πόσα έργα θα μπορούσαν να γίνουν αν αυτά τα λεφτά δεν είχαν καταλήξει σε μερικούς κομματάρχες, εργολάβους αλλά και σε δημόσιους υπάλληλους που είχαν θέσεις εξουσίας.
    Όταν ο λαός δανείζει την εξουσία δεν σημαίνει ότι θα την έχουν για πάντα, ούτε ότι τους δίνει το δικαίωμα να διαχειρίζονται τα πάντα εν λευκό, ακόμα και να κλέβουν.Η έπαρση η αλαζονεία και ο φασισμός πρέπει επιτέλους να σταματήσει κάποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΕΛΙΚΑ, ΛΥΠΑΜΑΙ ,ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΡΘΕΙ Η ΤΡΩΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΡΑΤΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το θέμα είναι να νοιαστούμε ο ένας για τον άλλον. Όλοι όσοι πραγματικά βλέπουν, κατανοούν και ζούν το οτι από δω και πέρα δε θα προσπαθούμε απλά να τη βολέψουμε, αλλά να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ (!!). Το θέμα είναι να είμαστε και να παλεύουμε όλοι μαζί (σχεδόν όλοι φυσικά..)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όταν το ψάρι βρομάει από το κεφάλι και δεν του το κόβεις η μπόχα, η σαπίλα και η διαφθορά θα πάρει μπάλα και το υπόλοιπο.Όταν βλέπεις ότι κυριαρχεί η μίζα η διαφθορά και το ρουσφέτι και δεν αντιδράς και υποστηρίζεις ότι "έτσι λειτουργεί το σύστημα" και δεν θέλεις να το αλλάξεις γιατί θα το χρειαστείς να νομιμοποιήσεις την δική σου παράνομη δραστηριότητα, είσαι και εσύ συνένοχος.
    Έτσι βλέπουμε πολλούς δημόσιους υπάλληλους που έχουν θέσεις ισχύος (Γιατρούς,Πολιτικούς Μηχανικούς, Εφοριακούς, Πολεόδομους κ.ο.κ) όχι μόνο να παίρνουν μίζες και φακελάκι αλλά να φτάνουν σε σημείο να έκβιάζουν, βέβαια και εμείς αντί να πληρώσουμε 1000 ευρώ, δίνουμε φακελάκι των 200 και γλιτώνουμε τα υπόλοιπα.Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που δεν μπορούν να "φάνε" αρχίζουν το ξύσιμο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, αλλά πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν οπότε "τρώνε" και αυτοί.
    Πολλοί επιχειρηματίες φοροδιαφεύγουν συστηματικά και βγάζουν και τα λεφτά τους στο εξωτερικό και έχουν ανασφάλιστο προσωπικό και μερικοί επιχειρηματίες θέλουν να κάνουν και την αρπαχτή τους να δουλέψουν 2-3 μήνες σαιζον.
    Πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες (Γιατροί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, δικηγόροι κ.ο.κ) δηλώνουν στην εφορία από 4000 εώς 10000 ευρώ όσα παίρνουν σε ένα μήνα.
    Όλοι αυτοί έχουν κάποιο μέσον, βουλευτή η κομματάρχη που τους καλύπτει και θα μεσολαβήσει για να διορίσει τα παιδιά τους στο δημόσιο, να πληρώσουν λιγότερα στην εφορία, να ενοικιάσουν το κτήριο τους σε κάποια δημόσια υπηρεσία, να πάρουν κάποιες επιδοτήσεις ή leader, να πάρουν κάποιο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ κ.τ.λ.
    Η τρόικά δεν ήρθε από μόνη της εμείς(όχι όλοι) με την συμπεριφορά μας την φέραμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για να μη χάσουμε τελείως την ελπίδα μας θέλω να αναφέρω την αλήθεια ότι ο κ. Καρτάλης είναι εδώ και πολύ καιρό διαφοροποιημένος σε σχέση με άλλους πολιτικούς πάνω στα μεγάλα προβλήματα που βασανίζουν τη Χώρα μας, απλά σαν ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης όπως είναι φυσικό εισπράττει την αγανάκτισή μας. Πιστεύω πως είναι ένας καλός πολιτικός και όπως και τώρα και στο μέλλον «θα σταθεί στο ύψος του».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.