Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η Ροδούλα Ζήση για το ενδεχόμενο κατάργησης του μειωμένου, κατά 30%, ΦΠΑ στα νησιά

Την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων κατά 30% συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου εξέφρασαν τα Επιμελητήρια Δωδεκανήσου, Σάμου, Χίου, Λέσβου, Κυκλάδων, Μαγνησίας,...
Καβάλας και Έβρου με σχετικό τους υπόμνημα προς την Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Μαγνησίας, Ροδούλα Ζήση. Η Αντιπρόεδρος διαβίβασε προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας το αίτημα των Επιμελητηρίων για διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.
Σύμφωνα με το σχετικό υπόμνημα των Επιμελητηρίων, η δημοσίευση της 2ης έκθεσης των ελεγκτών του ΔΝΤ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων που θέτει η ελληνική κυβέρνηση για την περίοδο 2012-2014, να προβεί σε «κατάργηση των γεωγραφικών διαφοροποιήσεων του ποσοστού ΦΠΑ». Ωστόσο, η υλοποίηση μια τέτοιας πολιτικής θέτει σε ακόμη δυσμενέστερη θέση την ήδη επιβαρυμένη τοπική κοινωνία των νησιών.
Τα Επιμελητήρια των νησιών του Αιγαίου απευθύνουν έκκληση για άμεση δέσμευση των αρμοδίων Υπουργών ότι δε θα προβούν στην φημολογούμενη κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.