Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Θέματα υγείας των Βορείων Σποράδων

Tις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου και το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου έθεσε ο Κώστας Καρτάλης στον Διοικητή και τον Υποδιοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου κατά την επίσκεψη του πρώτου στο Νοσοκομείο Βόλου. Ζήτησε από το Διοικητή του Νοσοκομείου να εξετάσει τη δυνατότητα για περιοδικές επισκέψεις κλιμακίων στα νησιά με ειδικότητες που σήμερα δεν καλύπτονται. Εθεσε ως παράδειγμα το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στην Αλόννησο...
με την έλλειψη παρασκευαστή με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού να μην μπορούν να κάνουν ούτε τις τυπικές αιματολογικές εξετάσεις.

Σε ό,τι αφορά στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, προβλέπεται η έγκριση 80.000 ευρώ για την αναβάθμιση του, ενώ παραμένει στόχος η κατασκευή νέου σύγχρονου Κέντρου Υγείας με την προϋπόθεση ότι ο Δήμος Σκιάθου θα διαθέσει την κατάλληλη έκταση. Τέλος κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν οι προϋποθέσεις για τη σταδιακή ένταξη των ιατρικών υπηρεσιών ΙΚΑ στο ΕΣΥ.
Ακόμα εξετάσθηκε η πορεία ένταξης των αναγκαίων έργων στο ΕΣΠΑ 2007-2013 καθώς η λειτουργία του ΓΝΒ και των Κέντρων Υγείας στη Μαγνησία. Ο Κ. Καρτάλης επεσήμανε ότι στις συζητήσεις του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (Αν. Λοβέρδος και Μιχ. Τιμοσίδης) έθεσε τα έργα που είναι αναγκαία για την ενίσχυση του ΓΝΒ και διαπίστωσε την απολύτως θετική διάθεση του Υπουργείου για την έγκριση των αναγκαίων πιστώσεων για έργα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, μεταξύ άλλων η προμήθεια μαγνητικού τομογράφου (1 εκ. ευρώ) και η ανακαίνιση της παλαιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου Βόλου (μέσω της οποίας θα δοθούν λύσεις ως προς τη λειτουργία της Β΄ Παθολογικής Κλινικής και του ψυχιατρικού τομέα). Ο κ. Καρτάλης επεσήμανε ότι οι τελικές εγκρίσεις θα ανακοινωθούν από τον Αν. Λοβέρδο εντός του 1ου δεκαήμερου Μαρτίου 2011.

2 σχόλια:

  1. Δεν βλεπω να αναφερεται ως επειγοντως αναγκαιο να καλυφθει η θεση Μικροβιολογου στη Σκοπελο,κατι που στερηθηκαμε και μας ειναι απολυτως απαραιτητο ! ! ! ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι καλά που υπάρχει και το Καπή και κανουμε καμιά εξέταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.