Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η «ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ» για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Τις θέσεις της για το ζήτημα της επιχειρούμενης κατάργησης/συγχώνευσης σχολικών μονάδων, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει η «ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ» κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
O κ. K. Πουλάκης ανέφερε: «Το Υπ. Παιδείας κινείται με μόνο κριτήριο την εξοικονόμηση δαπανών αδιαφορώντας για τα κοινωνικά και παιδαγωγικά προβλήματα που θα προκαλέσει. Ο "εξορθολογισμός" που επικαλείται είναι το φύλλο συκής που συγκαλύπτει…
μια στενά λογιστική αντίληψη, την εξοικονόμηση πόρων σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικα και του Μνημονίου. Είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση και συγχώνευση σχολείων, όπως πραγματοποιείται, και θεωρούμε ότι ο σχεδιασμός της εκπαιδευτικής «γεωγραφίας» τόσο κεντρικά, όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας, πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τα θέματα της παροχής παιδαγωγικού έργου υψηλού επιπέδου για όλους τους μαθητές, της επαρκούς υλικοτεχνικής υποδομής, της συναίνεσης των τοπικών κοινωνιών και της εξασφάλισης δωρεάν και ασφαλούς μετακίνησης για τους μαθητές όπου αυτή είναι αναπόφευκτη. Η ισότητα των εκπαιδευτικών ευκαιριών για όλους τους μαθητές, σε όσο απομακρυσμένες περιοχές και αν κατοικούν, είναι για μας αδιαπραγμάτευτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.