Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ο Κ. Καρτάλης για τα υπερβολικά διόδια

Σε σύσκεψη του Κοινοβουλευτικού τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ για τις Υποδομές συμμετείχε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, στην οποία συζητήθηκε το θέμα των διοδίων που καταβάλλουν οι πολίτες στους αυτοκινητόδρομους, στη βάση της νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίσθηκε τον Ιούλιο 2007 και ενέκρινε συμβάσεις παραχώρησης, μέρος των προϋπολογισμών των οποίων (2.3 δις ευρώ ή 25%) αντιστοιχούσε στην είσπραξη διοδίων και κατά την κατασκευαστική αλλά και κατά τη λειτουργική φάση.
Ο Κ. Καρτάλης έθεσε το θέμα των υπερβολικών διοδίων...
που καλούνται να καταθέσουν οι πολίτες και επεσήμανε ότι για να μετακινηθεί στην Αθήνα ένας πολίτης από τη Μαγνησία πρέπει να καταβάλει πέντε φορές διόδια και μάλιστα για τμήματα του αυτοκινητόδρομου που είναι ακόμα ημιτελή.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι μόλις πρόσφατα κατασκευάσθηκε και νέος σταθμός διοδίων στη διαδρομή προς Αθήνα, ενώ συχνά καλούνται πολίτες να καταβάλουν διόδια που είναι αναντίστοιχα ή και υπερβολικά για μετακινήσεις τοπικού χαρακτήρα.
Ο Υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας ανέφερε ότι είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να καταβάλλονται διόδια για δρόμους που είναι έτοιμοι και στους οποίους ίσχυαν και στο παρελθόν διόδια. Συμπλήρωσε ότι εξελίσσεται διαπραγμάτευση -σε συνεργασία με το Υπ. Οικονομικών- ώστε α) να ισχύσει αναλογική χρέωση (ανά χλμ) ως προς τα τέλη διοδίων, γεγονός που θα μετριάσει τις χρεώσεις για περιορισμένες ή τοπικές διαδρομές, αλλά και β) να μειωθούν τα τέλη των διοδίων για τμήματα των αυτοκινητόδρομων που δεν είναι ακόμα έτοιμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.