Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η κρίση -επιτέλους- συσπειρώνει!

Με καθολική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία, για πρώτη φορά(!), αντέδρασαν,  στην οικονομική κρίση που τους πλήττει, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Σκόπελο. Η σημερινή συντονιστική επιτροπή, η οποία εκπροσωπεί πάνω από 45 επαγγελματίες, έχει σκοπό να προχωρήσει σε εκλογές στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Μέχρι να γίνει αυτό, οι αποφάσεις παίρνονται μέσα από γενικές συνελεύσεις...
Σήμερα, μετά την απεργιακή συγκέντρωση, συναντηθήκαμε με μέλη της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής...
οι οποίοι μας ανέπτυξαν τους λόγους της σημερινής τους κινητοποίησης, αλλά τόνισαν επίσης ότι από τώρα και στο εξής θα δρουν ενωμένοι για την υπεράσπιση του κλάδου και του νησιού.
Τα αιτήματά τους είναι τα εξής:
• Η αναστολή του αντικαπνιστικού νόμου, μέχρι να βρεθεί λύση που θα προκύψει μέσα από διαβούλευση και θα εκφράζει όλη την κοινωνία όχι μέρος αυτής.
• τα ενοίκια επαγγελματικής στέγης, στην κατεύθυνση της επαναδιαπραγμάτευσης του ύψους και του παγώματος των εξώσεων, όχι μόνο μεταξύ ιδιωτών αλλά και Δημοσίου. Το κράτος φρόντισε να μειώσει τα ενοίκια στα ακίνητα που μισθώνει εκείνο μέχρι και 30%. Την μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση ποιος θα την βοηθήσει; Μένει μετέωρη στις διαθέσεις του κάθε ιδιοκτήτη που με τους δικούς του υπολογισμούς θεωρεί τον επαγγελματία της Εστίασης προνομιούχο και ότι κερδίζει χιλιάδες ευρώ.
• να μπορούν να ρυθμίσουν, εν μέσω οικονομικής κρίσης, τις οφειλές προς τον Δήμο (προγραμματίζεται συνάντηση με τον δήμαρχο).
• χαμηλότερα ενοίκια στις πλατείες του Δήμου που χρησιμοποιούν για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων το καλοκαίρι.
• ευνοϊκότερη τιμολογιακή πολιτική από τη ΔΕΥΑ Σκοπέλου.
• φορολογικές ελαφρύνσεις.

3 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ - ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΚΟ.

    ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ...

    ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΝΗΘΕΙ...

    ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ "ΧΑΜΕΝΑ" ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΗΛΩΤΕΣ ΒΙΛΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ...

    ΠΛΑΤΑΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ύψος των ενοικίων στον χώρο του συνεταιρισμού είναι πολύ μεγάλο και έχει δημιουργηθεί ένας ωραίος πολυχώρος, θα είναι κρίμα οι καταστηματάρχες να αφήσουν τα μαγαζιά τους λόγω του υψηλού ενοικίου, θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι διανύουμε την περίοδο των ισχνών αγελάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν τα έσοδα του Δήμου είναι μικρά τότε ίσως να μην μπορει να πληρώσει δημοτικούς υπαλλήλους. Όταν συγκεντρώθηκαν στην παραλία δημοτικοί υπάλληλοι και καταστηματάρχες, αυτο το κουβεντιασαν ή κατέληξαν στο κλασσικό.....να κόψει το λαιμό του το κράτος να μας βολέψει όλους;

    Στην περιουσία του ο καθένας κάνει τα κουμαντα του. Αν κάποιοι συμφώνησαν να πληρώνουν νοικια €1500 θα πρεπει να τηρήσουν την συμφωνία. Εάν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, να το συζητήσουν με τον ιδιοκτήτη. Στην περίπτωση που δεν τα βρουν τραβάει ο καθένας τον δρόμο του. Ο ιδιοκτήτης βλέπει το ακίνητο να έχει μόνο έξοδα και ο επιχειρηματίας ψάχνει ενοίκιο που τον συμφέρει. Η επιχειρηματικότητα εμπεριέχει ρίσκο.

    Το να ζητάς....νομο επιβολής μείωσης ενοικίου ειναι σαν την συμπεριφορά μικρού παιδιού που όταν δεν τα βγάζει πέρα στον τσακωμο, φωνάζει την μαμά.

    Για το τσιγάρο θα έλεγα πως πραγματικά, παρότι ο νόμος είναι σωστός, ίσως θα έπρεπε να γίνει πράξη σε 2-3 χρόνια. Η συγκυρία είναι τέτοια, που αυτο θα ήταν λογικό και θα το καταλάβαιναν και οι μη καπνιζοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.