Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Σκοπέλου

Αγαπητή/έ Συνδημότισσα/η
Μία από τις βασικότερες λειτουργίες του Δήμου μας είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων και η συνακόλουθη μέριμνα για τη γενικότερη καθαριότητα στους χώρους των οικισμών και την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Μ΄ αυτή μας την επιστολή υιοθετούμε μια νέα αρχή στον τομέα της Καθαριότητας, με στόχους:
  • τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών
  • την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων
  • την ενεργό συμμετοχή των δημοτών
Για να επιτύχει αυτή η προσπάθεια, απαιτείται, πρώτα...
απ΄ όλα, η οικοδόμηση μιας ειλικρινούς σχέσης με τους πολίτες στη βάση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που αναλογούν στον καθένα.
Μέχρις ότου διαμορφωθεί ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου, ο οποίος σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση, υπενθυμίζουμε μερικές βασικές παραμέτρους της αποκομιδής απορριμμάτων:
  • η εναπόθεση των σκουπιδιών στους κάδους πρέπει να γίνεται κατά τις ώρες 6.00-8.00 π.μ.
  • τα χαρτοκιβώτια να τοποθετούνται διπλωμένα παραπλεύρως των κάδων
  • η απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων θα διενεργείται κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία Καθαριότητας (τηλ. 24240- 22205)
  • τα προϊόντα θάμνευσης θα απομακρύνονται όταν είναι σε δέματα μήκους- το ανώτερο- 1,00 μέτρου και τα φύλλα σε μεγάλες σακούλες
Απευθυνόμαστε στον καθένα από σας και ζητούμε τη συνεργασία σας!
Η Καθαριότητα είναι ζήτημα Παιδείας!
Αφορά την Υγεία μας και την προοπτική του νησιού μας!


Ο Δήμαρχος Σκοπέλου
Γιώργος Μιχελής

8 σχόλια:

  1. "η εναπόθεση των σκουπιδιών στους κάδους πρέπει να γίνεται κατά τις ώρες 6.00-8.00 π.μ."

    Αυτός που το σκέφτηκε έχει ξεχάσει ότι η Σκόπελος είναι τόπος παραθερισμού και όχι γεωργική περιοχή. Οι περισσότεροι (επισκέπτες, παραθεριστές, εργαζόμενοι στον τουρισμό κλπ) ξενυχτούν ως αργά και δεν είναι δυνατόν να σηκώνονται με τις "κότες" από τα ξημερώματα. Η λύση είναι μία: Στις κεντρικές τοποθεσίες (παραλιακή, Παναγίτσα, λιμάνι, περιφερειακός και γενικά όπου "πατάει" απορριματοφόρο) ΔΙΑΡΚΗΣ περισυλλογή. Θυμηθείτε πότε φαίνονταν καθαρή η Σκόπελος: Το καλοκαίρι εκείνο που το απορριματοφόρο περνούσε τρεις (3) φορές τη μέρα από την παραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ Ν ΑΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΖΑ..ΟΙ ΤΡΙΚΙΚΛΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ...ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ....ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΡΗΓΟΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2011 7:51 Μ.Μ.
    Μεγάλε επειδή ακριβός η Σκόπελος είναι τουριστικός προορισμός και παραθεριστικός «να σηκώνεσαι με της κότες» όπως κάνουν σε όλα τα μέρει του κόσμου και να ανταποκριθείς στο πρέπον , γιατί το απορριμματοφόρο δεν είναι ταξί να το έχεις όποτε σου καπνίσει.
    BOZO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ΒΟΖΟ – Από τα γραφόμενά σου είναι προφανές πως δεν ασχολείσαι με τουριστικό επάγγελμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφανές ότι εσύ ασχολείσαι με το τουριστικό επάγγελμα.Για να περνούν τρεις φορές την ημέρα τα απορριμματοφόρα η υπηρεσία καθαριότητας πρέπει να λειτουργεί επι εικοσιτετραώρου βάσεως. Αυτός σημαίνει τριπλές βάρδιες σε όλο το νησί.
    Γιατί δεν το προτείνετε επίσημα.Βάλτε το χέρι και λίγο στην τσέπη,τουλάχιστον πληρώστε αυτά που χρωστάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λυπούμαι, αλλά δεν καταλαβαίνω τον καβγά. Θέλετε καθαρό νησί ή όχι; Αυτό, μπορεί να σημαίνει κόστος, μπορεί και όχι. Το αποτέλεσμα μετράει.
    Τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι καφετέριες, τα Super-Market και γενικά ότι ασχολείται με τον τουρισμό, τον υποδέχεται & τον εξυπηρετεί σε διευρυμένο ωράριο. Ήδη η κυβέρνηση σχεδιάζει τη λειτουργία διευρυμένου ωραρίου για τις Δημόσιες Υπηρεσίες. Τι πρόβλημα υπάρχει με την Υπηρεσία Καθαριότητας; Και μάλιστα με κάτι που έχει ξαναγίνει στη εποχή του προηγούμενου Δημάρχου και της κας Ρέκα. Και προπάντων χωρίς να έχει υπάρξει αντίδραση από τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι πιστεύω αρκετά φιλότιμοι.
    Ας αφήσουμε λοιπόν τη γκρίνια και ας διατηρήσουμε καθαρή τη χώρα, τα χωριά & τους οικισμούς και - προπάντων - τις ακτές. ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΟ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 16 Φεβρουαρίου 2011 7:17 μ.μ. - καλά κάνετε και το πιστεύετε, γιατί έτσι είναι, όπως ακριβώς το πιστεύετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.