Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Καταναγκαστικά έργα ή ανατροπή!

Σύντομη παρέμβαση έκανε ο Ηλίας Προκοπίου στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση ο οποίος είπε:
«Μας λένε αυτοί που κυβερνούν ότι τα μέτρα που έχουν πάρει αποδίδουν, ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Εάν με το χρέος που έχουν των 300 δισ., έχουν πάρει όλα αυτά τα μέτρα, μπορεί να λογαριάσει κανείς, το 2014, όταν το χρέος θα είναι 440 δισ. (μόνο τα τοκοχρεολύσια σ΄αυτό το διάστημα θα είναι 70 δισ.) πως αποδίδουν αυτά τα μέτρα. Πως γίνεται και η κατάσταση πάει στο χειρότερο;
Αυτό το κοινωνικό σύστημα, ο καπιταλισμός, μέσα...
σ΄αυτή τη χαβούζα που έχει πέσει και στα αδιέξοδά του, ένας τρόπος υπάρχει για να σωθεί: να κάνει ευθανασία στους συνταξιούχους και να οδηγήσει σε καταναγκαστικά έργα όλους τους υπόλοιπους. Άλλος τρόπος για τη σωτηρία του δεν υπάρχει.
Ή λοιπόν θα δεχθούμε αυτό το ενδεχόμενο, που μπορεί να δείχνει υπερβολικό, αλλά υπερβολικά έμοιαζαν και όλα όσα έχουμε υποστεί και τα ταξικά συνδικάτα τα είχαν προαναγγείλει ή θα ανατρέψουμε το σύστημα για να σωθούμε εμείς και οι επόμενες γενιές.»

20 σχόλια:

  1. Αν ανατρέψουμε το σύστημα θα σωθούμε εμείς και οι επόμενες γενιές;θα εξασφαλίσουμε τα 440δις του χρέους ή θα πάμε όλοι κατά διαόλου;
    Ποιός μας το εγκυάται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΤΟ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ,ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΤΕ ΥΠΑΡΚΤΟ?ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ...ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ...ΕΝΩ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ...ΞΕΠΛΗΝΑΝ...ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.ΣΕ ΚΑΜΙΑ 30ΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Η ΠΑΛΙΑ ΓΕΝΙΑ ΙΣΩΣ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΙΣΟΠΑΙΔΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ Κ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Κ Η ΑΠΑΛΩΤΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΩΝΟΙΑΣ,ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΕΔΩ Κ 20 ΧΡΟΝΙΑ! ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΑΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ Κ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ - ΔΩΣΥΛΟΓΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ,ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑ΄<>!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΚΥΡΙΟ <<ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ,ΜΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ.ΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ Κ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ!ΔΙΟΤΙ Ο ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ -ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! Κ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Κ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι περιπου 1εκ, ενω την 10ετια του ΄70 χωρις υπολογιστες και internet ηταν μολις 250χιλ. Καθε χρονο, μονο για μισθους, το κρατος δινει 20δις ευρω. Για να ανοιξει καποιος επιχειρηση χρειαζεται τουλαχιστον 5 μηνες ενω αλλου....3 μερες. Οι συντεχνιες τυπου ΓΕΝΟΠ θεωρουν φυσιολογικο να επιδοτουνται με 30εκ για εκδρομες για να γνωριστουν καλυτερα οι υπαλληλοι, την ιδια ωρα που επένδυση ύψους 1,2 δισ. ευρώ εξ ολοκλήρου αυτοχρηματοδοτούμενη από βρετανικό επενδυτικό οίκο που θα απασχολούσε 2.300 εργαζόμενους και είχε εγκριθεί από το ΥΠΕΚΑ "έφαγε κόκκινο" πριν από ένα μήνα από το Συμβούλιο Επικρατείας.

    Σε μια χωρα που συμβαινουν αυτα κι αλλα πολλα, καποιοι...καθοδηγητες των μαζων θεωρουν την ελευθερη αγορα αιτια της ελληνικης κρισης χρεους.

    Οταν μιλας για να μιλας δεν λες τιποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κύριος Προκοπίου και η κυρία Ραμαντάνη πολύ καλά τα λένε και έχουν δίκιο.Η δράση του ΚΚΕ τόσα χρόνια έχει επιφέρει πολλά αποτελέσματα και οι εργαζόμενοι έχουν κερδίσει πολλά προνόμια, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας.
    Η απορία μου είναι γιατί στις χώρες όπου εφαρμόστηκε ο κουμουνισμός π.χ. Αλβανία,Κίνα,Ρωσία,Ρουμανία, απέτυχε;
    Γιατί είχε τόσες ομοιότητες με την δικτακτορία; Δεν υπήρχε ελευθερία έκφρασης, υπήρχε η καταναγκαστική εργασία (γκουλαγκ), και η άρχοντες που κυβερνούσαν ήταν ζάμπλουτοι, βλέπε Χότζα,Τσαουσεσκου.
    Ενας βαθύς γνώστης και πολιτικός αναλυτής μπορεί να μας διαφωτίσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύντροφε Ηλία, μην τα μπλέκεις.
    Σε καταναγκαστικά έργα κάποιοι άλλοι έστειλαν χιλιάδες κοσμάκη, αλλά όχι εδώ, στη Σιβηρία., Τα κόκαλα τους είναι εκεί, χύμα θαμμένα κάτω από τις νέες πόλεις που τους έβαλαν (κατανάγκασαν) να χτίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tι να πει κανείς, αυτοί οι άνθρωποι εχουν μείνει στον Μαρξ, τον Λένιν και θαυμάζουν και τον Στάλιν. Ενα βιβλίο που να έχει γραφτεί μετά το 1989 εχουν διαβάσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΛΟΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΩΙΝ ΥΠΑΡΚΤΟ ΣΩΣΙΑΛΙΣΜΟ Κ ΤΟΥΣ ΥΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ! ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ! ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΑΥΤΑ ΔΥΕΙΣΔΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΥΓΕΣΙΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ Κ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν υπάρχουν κόμματα και ιδεολογίες,μην παραμυθιάζεστε, από τα παραπάνω το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ακόμα και στα κουμουνιστικά καθεστώτα που υπήρχε φοβερή τρομοκρατία τα λαμόγια μια χαρά περνούσαν και καταδυνάστευαν τον κοσμάκη,΄όπως συμβαίνει και σήμερα με τα άλλα πολιτικά συστήματα, η κατάχρηση εξουσίας τελικά δεν είναι θέμα ιδεολογίας.Το πρόβλημα είναι η πλεονεξία της ανθρώπινης φύσης πάρτε το χαμπάρι, κοιτάξτε γύρω σας ποιοί φωνάζουν, γιατί φωνάζουν και ποιά είναι η οικονομική κατάστασή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ σύστημα ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ διορθώσεις. ΔΕ δέχεται προτάσεις για καλύτερες μέρες- δεν τις θέλει, θέλει αυτές και ακόμα χειρότερες για το λαό. ΔΕ νοιάζεται για όσους πεινούν- Αυτό έχει στόχο. ΔΕ νοιάζεται για τους νέους που ψάχνουν μάταια δουλειά- Γιατί έχει όλους όσους χρειάζεται στην παραγωγή που αυτό το σύστημα χρειάζεται. ΔΕ νοιάζεται που σε λίγο θα πληρώνουμε παιδεία-υγεία -Το επιδιώκει για να έχει πόρους, για να μπαίνουν όλο και λιγότεροι στις σχολές και να πεθαίνουν όσοι δεν έχουν λεφτά για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ σύστημα είναι σάπιο. Στο βωμό της κρίσης του ζητάνε θυσίες! Εμείς δεν πρέπει να κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

    ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!! - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ολα αυτα που λετε σχεδον ολοι ειναι η παραφιλολογια, οι ψευτιες και η λασπη που εφτιαξε το καπιταλιστικο συστημα για τους αγωνιστες που παλεψαν για ενα καλυτερο αυριο για τα παιδια τους! επειδη κατι τετοιο φοβουνται το θαβουν κατω απο τονους λασπης και ψεματος! το ερωτημα που μπαινει τωρα ειναι θα παλεψουμε για το μελλον το δικο μας και κυριως των παιδιων μας;;; δεν πρεπει να παραμυθιαζομαστε απο τους αχρειους του συστηματος που φοβουνται την αντιδραση του κοσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tο ερώτημα τώρα σ' αυτό που λες είναι ότι είμαστε ετοιμοι τώρα να παλέψουμε ακόμα και για να πεθάνουμε; Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές. Δε βλέπεις τι γίνεται γύρω μας... Ο αγώνας χρειάζεται θυσίες πια... Αγώνας ζωής και για τις επόμενες ζωές... Αγώνας ζωής και θάνατου σ' όλη τη γη πλεον... Πρέπει να είμαστε έτοιμοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ...ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ...ΒΑΛΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ...ΤΟ ΛΑΟ ...ΑΣ ΞΕΚΟΛΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ..ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποιες είναι οι ψευτιές;

     Όσο για τα περι καπιταλισμου, πείνας και συνθηκών  εργασίας, κάντε ένα γκάλοπ μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΚΕ. Που θα ήθελαν να είναι εργάτες; Στην Ελβετία η στην ΕΣΣΔ;

     Οι άνθρωποι που ασπάζονται δογματικα τον κρατισμο, δεν έχουν καταλάβει πως η κρίση στην χώρα δεν είναι κρίση του καπιταλισμού η του δυτικού συστήματος. Υπάρχει κρίση χρέους. Δημοσίου χρέους. Κρατικού. Αποτέλεσμα σπατάλης και κακής διαχείρισης.  Ο ιδιωτικος τομέας, στην πλειοψηφία του, ήταν νοικοκυρεμενος. Κινδυνεύει όμως κι αυτός με χρεωκοπια γιατί το κράτος δεν θέλει να μικρύνει για να μείωσει την σπατάλη. Προτιμά να βάζει φόρους και να μειώνει μισθούς ιδιωτικών υπαλλήλων, ώστε να συνεχίζει να υπάρχει όπως έχει. 
     Ρωτάω όποιον απο τους κρατιστες θέλει (και μπορεί) να απαντήσει: Ποιος απο αυτούς θα έπαιρνε στην δουλέψη του υπάλληλο-εργάτη εάν υπήρχε νόμος που θα όριζε την μονιμότητα του; Πιο....λιανα. Ποιος θα προσλαμβανε κάποιον/α αν ήταν αναγκασμένος να τον πληρώνει για παντα ανεξάρτητα απο την παραγωγικότητα και την ηθική του; 
     Προτείνω να αφήσετε την λογική να λειτουργήσει πριν πάρετε τα κεντρικά τηλέφωνο για να σας δώσει γραμμή....


    Η Ελλάδα δεν είναι καπιταλιστικο κράτος. Είναι κομματοκρατουμενη δημοκρατία. Εάν δεν είσαι μέλος κόμματος,  δεινοπαθεις. Οι κομματάρχες κυρητουν για τους τύπους. Μεταξύ τους τα βρίσκουν και κάνουν τις δουλιτσες τους. Κάντε τους πέρα. 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η κρίση είναι κρίση υπερπαραγωγής. Έχουν παραχθεί πολλά περισσότερα απο αυτά που μπορεί ο κόσμος να καταναλώσει. Και το καπιταλιστικό σύστημα ΠΑΝΤΑ θα έχει κρίσεις (βλ. οικονομικός κύκλος).Είναι ΣΑΠΙΟ!! Η Ελλάδα είναι μια καπιταλιστική κοινωνία που μάλιστα είναι ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ απο Αμερικάνους και Ευρωπαίους. Την κρίση τους την περνάνε στην Ελλάδα και οι δικοί μας "αφεντάδες" με τη σειρά τους στον υπόλοιπο κόσμο. Τώρα μας λεν ότι χρωστάμε κιόλας, λες και ο εργάτης εφάγε ολα αυτά τα λεφτά ή λες και τα φάγαμε όλοι μαζί..(!!). Όταν όλοι αυτοί(οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι με μαριονέτα τους την κυβέρνηση και του Έλληνες "αφεντάδες") οργανώνονται για να μας πάρουν τη ζωή πρέπει κι εμείς να συγκροτηθούμε για να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα....Πως μπορει κάποιος να βλέπει εξάρτηση απο Αμερικανούς και ευρωπαίους  ( λες κι εμείς δεν ανήκουμε στην ευρώπη), και να μην έβλεπε την εξάρτηση των κρατών του ανατολικού μπλοκ απο την ΕΣΣΔ;  Μπορει. Γιατί αυτο είναι απο τα κόλπα της προπαγάνδας. Μισές αλήθειες. Η Ευρώπη είναι καλή όταν δίνει κονδύλια και επιδοτήσεις. Γίνεται μπαμπουλας όταν ζητάει τα αυτονόητα. Να τους δίνουμε αληθινά στοιχεία για να μην τιναξουμε το ευρω στον αέρα.

    Επειδή ψάχνοντας βρίσκεις.....να κάτι ενδιαφέρον: 
    Πριν από δύο εβδομάδες (16.6.2010) έγινε μια ιστορική συνεδρίαση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης του «Ριζοσπάστη» και του «902». Η καθοδήγηση εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι οι χαλεποί καιροί (δεν διευκρίνισαν αν εννοούσαν για το κόμμα ή για την οικονομία) επιβάλλουν μείωση μισθών των επαγγελματικών στελεχών. Συνεπώς και των δημοσιογράφων που εργάζονται στα ΜΜΕ της πρωτοπορίας της εργατικής τάξης.
     Η συνέχεια εδώ http://www.freecity.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3390:2010-07-02-12-26-06&catid=8:media&Itemid=16

    Αλλα τα πράγματα έχουν γίνει πιο extreme: 
     Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για την κυβερνητική πολιτική απέναντι στα λαϊκά εισοδήματα, πέταξε το γάντι στην κ. Παπαρήγα ότι το κόμμα της ακολουθεί δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους εργαζόμενους, λέγοντας: «Ησασταν από τους πρώτους που προχωρήσατε σε μαζικές απολύσεις στις δικές σας επιχειρήσεις. Η επιχείρηση δεν είναι σοσιαλιστική νησίδα στον καπιταλιστικό ωκεανό».
    Η γ.γ. του ΚΚΕ απάντησε ότι «η "Τυποεκδοτική" δρα μέσα στον καπιταλισμό» και ότι πρόκειται για «επιχείρηση για να εκδίδουμε την εφημερίδα και τα έντυπά μας και για να μην εξαρτιόμαστε από τους άλλους». Απέδωσε τις απολύσεις στο γεγονός ότι έφυγαν πελάτες που έκαναν δικές τους μονάδες και έκανε γνωστό ότι η «Τυποεκδοτική» έχει σήμερα φέσια εκατομμυρίων ευρώ.
    «Οταν πέφτει η παραγωγή, η λύση είναι να νοικοκυρέψεις τα πράγματα», ήταν η δικαιολογία της κ. Παπαρήγα για τις απολύσεις και εξήγησε ότι το ΚΚΕ δεν ήθελε ούτε σύμπραξη ούτε εισαγωγή στο ΧΑΑ. Προσέθεσε ακόμη ότι το ΚΚΕ δέχτηκε πρωτοφανή επίθεση από ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ και πως αυτό προκάλεσε φόβο σε ενδεχόμενους πελάτες. «Χαίρομαι, κυρία Παπαρήγα, που για την «Τυποεκδοτική» χρησιμοποιήσατε τη δική μας λέξη που είναι το νοικοκύρεμα...», σχολίασε αμέσως μετά ο κ. Παπακωνσταντίνου. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=37818948

    Απάντηση στο ερώτημα που έθεσα πιο πάνω έδωσαν τα κεντρικά; :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟ !!!! ΑΣ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΝ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΝΑ ΔΟΥΝ Η ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ,ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΕΝΤΩΟΙ-ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΑ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΟΥΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΚΑΤΩΡΘΩΜΑΤΑΤΗΣ!!!ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΑΦΗΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ,ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!! ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΖΕΙ! ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΘΕ ΥΓΙΕΙΣ ΝΟΥΣ ΕΙΡΗΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ.ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΤΟ ΕΞΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΖΗΤΗΜΑΤΑ,ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΣΥΝΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ Δ.Ν.Τ Ε.Ε ΓΚΟΡΜΑΝ ΣΑΚΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όταν η κοινωνία μας είναι προσανατολισμένη στην κατανάλωση και η επιθετική διαφήμιση γεννά συνεχώς ανάγκες, έχουμε φτάσει σε σημείο να καταναλώνουμε περισσότερα από οσα παράγουμε.Προκειμένου να αποκτήσουμε όλα αυτά τα αγαθά όσο πιο γρήγορα μπορούμε καταφεύγουμε στο εύκολο και γρήγορο χρήμα με κάθε μέσο (ΜΙΖΕΣ, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ, ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΠΟΡΝΕΙΑ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ,ΚΛΕΨΙΑ κ.τ.λ.)
    Οι ξένες χώρες λέτε να μην ήξεραν ότι κάποτε θα φτάναμε σε αυτό το σημείο; απλά ήθελαν μια αγορά για να διοχετεύουν τα προιόντα τους με κάθε τρόπο (βλέπε ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ,ΦΡΕΓΑΤΕΣ, SIEMENS).Τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, θέλουν να μας τα παίρνουν με την μορφή τόκων, μέχρι να μας εξαθλιώσουν εντελώς και να μας πάρουν ότι έχουμε και δεν έχουμε και να δουλεύουμε για αυτούς για ένα κομμάτι ψωμί, για αυτό αλλώστε θέλουν να μειώσουν τους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα.
    Την Ν.Δ. με το καπιταλιστικό της σύστημα την είδαμε τη χάλια είχε το ΠΑΣΟΚ με τον δήθεν σοσιαλισμό του το είδαμε και αυτό, στα κουμουνιστικά καθεστώτα οι πολίτες ζούσαν μέσα στην μιζέρια και στην ανελευθερία, γενικά τα πράγμματα είναι πολύ τραγικά και η κατάσταση δεν θα μας οδηγήσει πουθενά, πρέπει να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ολοι(ανεξάρτητα σε ποιό κόμμα ανήκουμε ή δεν ανήκουμε) και να μην τους αφήσουμε να μας οδηγήσουν στον αφανισμό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η λέξη αντίσταση έχει πολλές ερμηνείες. Εξαρτάται η ερμηνεία της απο το ποιος την πραγματοποιεί.

    Όταν τα κόμματα έρχονται να μας πουλήσουν εξυπηρετηση για να μας έχουν του χεριού τους, πρεπει να αντιστεκομαστε. Όταν ο καθηγητής μας πουλάει μαύρα την παιδεία, πρεπει να αντιστεκομαστε. Όταν ο μαγαζάτορας δεν μας κόβει αποδειξη, πρεπει να αντιστεκομαστε. Όταν ο δημοτικός υπάλληλος έρχεται να μας ζητήσει δουλειά γιατί θέλει έξτρα μαύρο μεροκάματο, πρεπει να αντιστεκομαστε. Όταν ακούμε πως οι υπάλληλοι ενός οργανισμού ελλειματικου αμοιβονται με €80000 τον χρόνο, πρεπει να αντιστεκομαστε. Όταν όργανα κομματικών οργανώσεων θελουν να καπελωνουν και να ελέγχουν κάθε κοινωνική δραστηριότητα, πρεπει να αντιστεκομαστε.

    Ας αντισταθούμε όλοι μαζί. Μπορούμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.