Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Τέλος η δόμηση σε κλίσεις άνω του 35%

Σύμφωμα με δημοσίευμα του Γ. Λιάλιου, στην «Καθημερινή» καταργείται η δυνατότητα δόμησης σε οικόπεδα με κλίση μεγαλύτερη του 35%. Αυτό προβλέπει τροπολογία που συμπεριελήφθη χθες στο σχέδιο νόμου για τη βιοποικιλότητα. Η ρύθμιση έρχεται να επαναφέρει...
την απαγόρευση, η οποία είχε καταργηθεί το 2003 με τον νόμο 3212/03 από την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κα Βάσω Παπανδρέου, η οποία επέτρεψε τη δόμηση σε οικόπεδα με μεγάλες κλίσεις, διατηρώντας έναν μικρό περιορισμό στην έκταση των βοηθητικών χώρων που δεν προσμετρώνται στον συντελεστή.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, ο περιορισμός που είχαν θέσει τα ειδικά διατάγματα για τα νησιά βασιζόταν σε επιστημονικές μελέτες «και αποσκοπεί στην προστασία της αρχιτεκτονικής και φυσικής κληρονομιάς». Η κατάργηση «προκάλεσε διαφορετικές ερμηνείες από τις πολεοδομικές υπηρεσίες», αφού άλλες εφάρμοζαν τις γενικές διατάξεις για την εκτός σχεδίου δόμηση και άλλες τις απαγορεύσεις των ειδικών διαταγμάτων για τα νησιά.

3 σχόλια:

  1. Καθρέφτες φωτοβολταϊκών σε κλίσεις μεγαλύτερες του 35% επιτρέπονται;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ασε ρε προοδευτικε, αυτο σε μαρανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 13 Φεβρουαρίου 2011 2:33 μ.μ. - sorry φίλε, αλλά από χιούμορ είσαι τελείως άσχετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.