Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Κώστας Καρτάλης: Λύσεις για την ανάπτυξη της Αλοννήσου, χωρίς εκπτώσεις...

...ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

Ευρεία σύσκεψη με θετικά αποτελέσματα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού με θέμα τους περιορισμούς που ισχύουν στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων (ΕΘΠΒΣ) και τις δυνατότητες διορθωτικών ρυθμίσεων ώστε στο Πάρκο να επιτραπούν νέες χρήσεις που θα τονώσουν την τοπική ανάπτυξη, χωρίς εκπτώσεις στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και του αρχαιολογικού πλούτου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης, ο Δήμαρχος Αλοννήσου Π. Βαφίνης, ο Πρόεδρος...
του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Στ. Παρασκευόπουλος, η Γενική Γραμματέας του Υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, η Γενική Διευθύντρια Κλασσικών Αρχαιοτήτων Νικ. Βαλάκου και η Εφορος Εναλίων Αρχαιοτήτων Αικ. Σίμωσι. Κατά τη σύσκεψη, η οποία διήρκεσε δύο ώρες, εξετάσθηκε αναλυτικά, ανά περιοχή του ΕΘΠΒΣ, το ισχύον νομοθετικό καθεστώς και παρουσιάσθηκαν τα αποτελέσματα των αρχαιολογικών ερευνών για πέντε ναυάγια που εντοπίζονται στην περιοχή της νήσου Περιστέρας. Συμφωνήθηκε ότι σε πρώ φάση και για μέρος του ΕΘΠΒΣ (που περιλαμβάνει τις νήσους Αλόννησο και Περιστέρα και τη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται μεταξύ τους) θα κατατεθεί εισήγηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα επιτρέπει τις καταδύσεις και τις ήπιες τουριστικές δραστηριότητες. Σύμφωνα δε με τη Γ.Γ. του ΥΠΠΟ στην εισήγηση θα ενταχθεί και η δυνατότητα καταδύσεων σε ένα από τα πέντε ναυάγια που έχουν εντοπιστεί στην παραπάνω περιοχή, με κανόνες που θα θέσει το ΥΠΠΟ και υπό την εποπτεία του. Τέλος ο Δήμαρχος Αλοννήσου ανέλαβε να επικαιροποιήσει – σε συνεργασία με τη διοίκηση του Θαλάσσιου Πάρκου - το πλαίσιο των δραστηριοτήτων που μπορεί να φιλοξενηθούν στην περιοχή και να καταθέσει σχετικό υπόμνημα στο Υπουργείο Πολιτισμού. Σε επόμενη φάση, θα εξεταστεί η δυνατότητα απελευθέρωσης και άλλων περιοχών του Πάρκου, τόσο για οικοτουριστικές δράσεις όσο και για ορισμένες αλιευτικές δραστηριότητες. 

1 σχόλιο:

  1. Τα σπασμένα από τα 10στρέμματαδε βγαίνουν με τίποτε από τον καταδυτικό τουρισμό που όλο ακούμε και ακόμη να δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.