Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Τέλος καλό, όλα καλά!

«Η ΔΕΜΑ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ
ΕΚΘΕΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»
Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), στην έκτακτη συνεδρίαση της στο Παρίσι, αποφάσισε να αφαιρέσει τους Μεσογειακούς αγώνες του 2013 από τις διοργανώτριες πόλεις του Βόλου και της Λάρισας. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι δεν μπορεί να είναι άλλη, από την απίθανη απόφαση που για μήνες προωθούσε η Κυβέρνηση και αρκετοί αυτοδιοικητικοί άρχοντες της περιφέρειας, ότι η φιλοξενία των αθλητών θα γινόταν σε κρουαζιερόπλοια.
Ως «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», θέλουμε να θυμίσουμε ότι στην ιδρυτική μας διακήρυξη λέγαμε:
 «Εκφράζουμε την αντίθεση μας στους Μεσογειακούς αγώνες του 2013, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν με τρόπο που δεν ευνοεί την ανάπτυξη της περιοχής της Θεσσαλίας, αλλά αντίθετα καταστρέφει το περιβάλλον και παραδίδει τις υποδομές και τους ελεύθερους χώρους στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες των Θεσσαλών πολιτών. Γι αυτό δηλώνουμε κατηγορηματικό ΟΧΙ στην διοργάνωση τους και καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει την πολιτική πρωτοβουλία να επιστρέψει τους αγώνες, ενισχύοντας οικονομικά την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Η αρνητική εμπειρία των Ολυμπιακών αγώνων είναι αρκετή».

Ενημερώσαμε έγκαιρα τους πολίτες της Θεσσαλίας ότι θα κατασπαταληθούν 135 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να πραγματοποιηθεί κανένα από τα αναγκαία έργα υποδομής της Θεσσαλίας, όπως είναι η Κάρλα, οι ρυμοτομικές και συγκοινωνιακές ρυθμίσεις, ο προαστιακός Βόλου-Λάρισας, αλλά και το Μεσογειακό Χωριό για εργατικές οικογένειες, υποσχέσεις που χρησιμοποιήθηκαν την εποχή της διεκδίκησης των αγώνων ως άλλοθι για να δημιουργήσουν ένα ακόμη απατηλό όνειρο στην τοπική κοινωνία.
Αλλά και πριν λίγες μέρες, όταν έγινε η κοινή σύσκεψη των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού, οι οποίοι συνέχιζαν να στηρίζουν τη διοργάνωση των αγώνων και να ευνοούν την κατασπατάληση των 135 εκατομμυρίων ευρώ, την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση υλοποιεί τους όρους του μνημονίου, με την μείωση μισθών και συντάξεων, με την αύξηση της ανεργίας, με τη μείωση των κοινωνικών παροχών, είδαμε τις ανακοινώσεις των τοπικών αρχόντων που στήριζαν τις επιλογές της Κυβέρνησης και θριαμβολογούσαν που οι Μεσογειακοί αγώνες, έστω και ως παρωδία, θα γινόταν.
Η «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», θεωρεί ότι αν είχε εισακουστεί η φωνή της και η επιχειρηματολογία της προεκλογικά και είχαν επιστραφεί οι αγώνες με πολιτική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, θα είχε ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα των πολιτών της Θεσσαλίας, και θα είχε αποφευχθεί ο διεθνής αθλητικός διασυρμός.
Σε κάθε περίπτωση, και μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, απαιτούμε και θα διεκδικήσουμε στο περιφερειακό συμβούλιο να μην χαθούν τα 135 εκατομμύρια ευρώ από την περιοχή της Θεσσαλίας και να διατεθούν μετά από συγκεκριμένο σχεδιασμό για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών της περιοχής. Για να μπορούμε να πούμε «τέλος καλό, όλα καλά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.