Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Αισιόδοξος ο Δήμαρχος Αλοννήσου

O Δήμαρχος Αλοννήσου
κ. Πέτρος Βαφίνης
Αισιόδοξος, πιστεύοντας σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για το νησί, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Αλοννήσου μετά την επίσκεψή του στην υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη. Ο κ. Πέτρος Βαφίνης είπε στις «Βόρειες Σποράδες»:
«Της μετέφερα τις αποφάσεις των έκτακτων δημοτικών συμβουλίων και των φορέων της Αλοννήσου. Έγινε μία ανάλυση των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν την Αλόννησο και το θαλάσσιο πάρκο ξεκινώντας από το προεδρικό διάταγμα του '92, την ΚΥΑ του 2003, τον νόμο για τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως ενάλιο αρχαιολογικό χώρο και γενικότερα για...
τη δασική νομοθεσία, όπου ανέφερα στην υπουργό ότι υπάρχουν μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις που προστατεύουν την βιοποικιλότητα και το περιβάλλον.
Θέσεις μας ως Δήμος και δημότες είναι ότι το ιδιαίτερο δασικό κάλλος της Αλοννήσου αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού.
Τέθηκε το θέμα της αρτιότητας. Η υπουργός ήταν κατηγορηματική ότι θα μπορούμε να κτίζουμε στα 4 στρέμματα και όταν το μεταβιβάζουμε και όταν το πουλάμε και ότι ο συντελεστής παραμένει ίδιος.
Τέθηκε το θέμα των παρεκκλίσεων και η υπουργός είπε πως θα εξετάσει την περίπτωση των παρεκκλίσεων που αφορούν την ζώνη των 500 μ. Από τους οικισμούς.
Ακούστηκαν οι απόψεις μας και πιστεύω ότι θα υπάρξει περαιτέρω επεξεργασία του ν/σ προς το καλύτερο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.