Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Σκοπέλου γράφει επιστολή για την αποκατάσταση της αλήθειας...

Αγαπητοί συνδημότες
Αναγκάζομαι να επικοινωνήσω μαζί σας με αυτόν τον τρόπο, όχι γιατί αισθάνομαι υπόλογος ή κατηγορούμενος που πρέπει να απολογηθώ, αλλά επειδή οφείλω να αποκαταστήσω την αλήθεια και να ενημερώσω κυρίως τον κόσμο εκτός Κ.Α.Π.Η, μια που τα μέλη γνωρίζουν το θέμα από χρόνια.
Μία κυρία λοιπόν, που δεν αναφέρεται το όνομά της και παρουσιάζεται ως «εργαζόμενη μητέρα» φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Βόρειες Σποράδες» με μια καταγγελία εις βάρος μου...
για λόγω και έργω εξύβριση, και μάλιστα κατ' επανάληψιν! Δεν θα πέσω στην παγίδα να παινέψω τον εαυτό μου, διότι δεν είμαι χθεσινός. Είμαι γέννημα - θρέμμα Σκοπελίτης, από μάνα και πατέρα και με τον βίο μου και την πολιτεία μου έχω δείξει ποιός είμαι και πως έχω φερθεί σε ό,τι έχω καταπιαστεί και στη δουλειά μου στην οικοδομή και ως Πρόεδρος επί χρόνια του Σωματείου Οικοδόμων Σκοπέλου και ως σύμβουλος στο Κ.Α.Π.Η επί χρόνια (από όπου αναγκάσθηκα να παραιτηθώ προ έτους περίπου επειδή έβλεπα να γίνονται πράγματα με τα οποία ήμουν κάθετα αντίθετος, είχα συγκρουσθεί και με τον πρώην Δήμαρχο γι' αυτά επειδή έβλεπα ότι αρνιόταν να τα διορθώσει και με λίγα λόγια δεν ήθελα να έχω καμμία ανάμιξη, για να μη θεωρηθώ συνυπεύθυνος.) Ένα από τα θέματα ήταν και η εν λόγω κυρία, η οποία διορίσθηκε μόνιμη στον Δήμο και παραγκωνίσθηκαν άλλα άτομα επειδή δεν είχαν 3 παιδιά, όπως αυτή. Δυστυχώς στην Ελλάδα αντί για αξιοκρατικά κριτήρια, οι διορισμοί τα τελευταία χρόνια γίνονται με «κοινωνικά» κριτήρια, επειδή το Κράτος μας (με τη χειρότερη κοινωνική φροντίδα σε όλη την Ευρώπη) θέλει να «μπαλώνει» κάποια πράγματα, αδιαφορώντας για την παραγωγικότητα και τα αληθινά προσόντα. Η κυρία λοιπόν, στα 4 χρόνια που είναι διορισμένη, είναι ζήτημα αν έχει δουλέψει 6 μήνες! Εκτός των ευεργετημάτων του νόμου για τις μητέρες με μωρά, η εν λόγω έλειπε συνεχώς, είτε με αναρρωτικές άδειες, είτε με προφορικές (που βέβαια δεν τις αφαιρούσαν από την κανονική ετήσια άδεια...) 'Οπως καταλαβαίνετε, ενώ μας την τοποθέτησαν στο Κ.Α.Π.Η για να εξυπηρετούνται τα μέλη, μόνο εξυπηρέτηση δεν είχαμε. Και όποτε μας έκανε την τιμή να έρχεται, η συμπεριφορά της ήταν απαράδεκτη. Μιλούσε άσχημα στους ηλικιωμένους, είχε προκλητική συμπεριφορά, ειρωνευόταν και για να μην επεκταθώ άλλο, εφέρετο σα να μη φοβάται τίποτα.
Έχουν γίνει πολλές καταγγελίες εις βάρος της από μέλη του Κ.Α.Π.Η, αναφορές κλπ που όλες όμως δεν προχώρησαν προς την Νομαρχία, διότι και η προηγούμενη Προεδρία του Κ.Α.Π.Η και ο Δήμαρχος δεν τις υπέγραφαν, όπως απαιτεί ο νόμος ώστε να γίνουν τα δέοντα, ίσως για να δικαιολογηθεί ο διορισμός της και η προτίμηση προς αυτήν που δεν είναι καν Σκοπελίτισσα.
Και τα «Σκοπελίτικα Νέα» κατ' επανάληψιν έχουν ασχοληθεί με την περίπτωση αυτή, κατόπιν επιστολών που έχουν λάβει για την σκανδαλώδη εύνοια προς το πρόσωπό της, χωρίς ποτέ να λάβουν κάποια απάντηση από τον τέως Δήμαρχο.
Σε εμένα τον ίδιο προ έτους περίπου και επειδή της έκανα κάποια παρατήρηση, όπως όφειλα να κάνω ως σύμβουλος που ήμουν, μου απάντησε ως εξής: «άντε ρε, εσύ είσαι ξοφλημένος, σε μια βδομάδα θα' χεις πεθάνει! (μικρό δείγμα του ύφους και του ήθους...)
Αν πρέπει να σεβόμαστε την «εργαζόμενη μητέρα», αφού έτσι υπογράφει, τον σεβασμό τον απαιτεί επειδή έχει 3 παιδιά ή επειδή τον αξίζει; Τον σεβασμό τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς. Και είναι αδικία προς εκατομμύρια άλλες εργαζόμενες μητέρες, με λιγότερα αλλά και περισσότερα παιδιά, που μπορεί να είναι και χήρες ή χωρισμένες (ενώ η εν λόγω έχει και σύζυγο υγιή) και τον μισθό τους τον παίρνουν άξια με τον ιδρώτα τους και δεν κοροϊδεύουν τον φορολογούμενο πολίτη, από τους φόρους του οποίου πληρώνονται. Όταν κόβονται επιδόματα και συντάξεις λόγω της οικονομικής κρίσης και απολύεται κόσμος, είτε έχει είτε δεν έχει παιδιά, το να σε εκμεταλλεύεται κάποιος επειδή έχουμε δημογραφικό πρόβλημα και αυτός έκανε παιδιά λες και τα έκανε για χάρη μας, είναι ζήτημα που πρέπει να μας προβληματίσει. Εν πάση περιπτώσει, να τιμά ο κάθε εργαζόμενος τη δουλειά του, όποια κι αν είναι αυτή και αν θέλει σεβασμό, να σέβεται και αυτός αυτόν που του δίνει ψωμί, χωρίς αναίδεια, χωρίς προκλητικότητα και με αξιοπρέπεια. Η αξιοπρέπεια και η εργατικότητα είναι το μεγαλύτερο προσόν, πέρα από διπλώματα ή άλλα.
Τέλος πάντων, εζήτησα από τα μέλη του Κ.Α.Π.Η να με τιμήσουν με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές για να αναβαθμίσουμε το Κ.Α.Π.Η και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους ηλικιωμένους και το έκαναν. Δεν το έκανα για να με λένε «Πρόεδρο», αλλά για να κάνω δουλειά και να γίνει έργο σωστό. Ενημέρωσα λοιπόν τον νέο Δήμαρχό μας, τον κ. Μιχελή για όλα τα θέματα του Κ.Α.Π.Η, μεταξύ των οποίων και το θέμα της υπαλλήλου, ο οποίος και μου έδωσε την άδεια να της πάρω το κλειδί του Κ.Α.Π.Η επειδή είναι ανεπιθύμητη εκεί, πράγμα που έκανα. Εκείνη όμως όχι μόνον όρμησε να με κτυπήσει μπροστά στα παιδιά της, αλλά πήγε και στην αστυνομία και τον Δήμαρχο, ενόχλησε στο σπίτι του και στην εφημερίδα κατέφυγε με την «καταγγελία». Εγώ της είπα να μου κάνει μήνυση, αν διέπραξα οποιοδήποτε αδίκημα, εκείνη όμως λέει ότι θέλει να σταματήσει εδώ και να μη κινδυνεύει όταν περπατά στον δρόμο. Εκφράζω τη δυσαρέσκειά μου προς την εφημερίδα που ανέβασε την «καταγγελία». Επειδή αισθάνομαι θιγμένος, διατηρώ και επιφυλάσσομαι κάθε δικαιώματος για αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς μου από την εν λόγω κυρία. Η κυρία αυτή θα απασχοληθεί σε άλλη θέση στο Δήμο, όπως δέχθηκε ο κ. Δήμαρχος, για να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της. Γιατί την πόνεσε τόσο πολύ το Κ.Α.Π.Η; Ας πούμε ότι θα της γίνει μετάταξη, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του Δημοσίου στην Ελλάδα και βεβαίως το δέχονται. Ας είναι σωστή όπου θα την βάλουν. Της εύχομαι μάλιστα να χαίρεται την οικογένειά της και ας αφήσει και τα μέλη του Κ.Α.Π.Η να χαρούν τις λίγες χαρές που μπορεί να βρουν στην οικογένεια του Κ.Α.Π.Η. Εύχομαι σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Μετά τιμής
Επιφάνειος Ε. Ρούσσος
Υ.Γ. Ξέχασα να αναφέρω ότι η κυρία μήνυσε 2 φορές τον Δήμο, επειδή στο Κ.Α.Π.Η σερβίρεται τσίπουρο! Κάτι που είναι παράνομο, κατά την δική της ηθική. Ο Δήμος πρωτοδίκως αθωώθηκε, αλλά έγινε έφεση, που θα δικασθεί στη Λάρισα. Άλλα άσκοπα έξοδα.

10 σχόλια:

  1. Μπράβο σας κ. Ρούσσο που γράψατε για να μπορούμε να έχουμε και εμείς οι απέξω ενημέρωση αλλά και ιδίαν άποψη.Ισως θα έπρεπε να συνεχίσετε εγγράφως να μας ενημερώνετε και για άλλα ζητήματα που πιθανόν προκύψουν. Η ειλικρίνεια και η ενημέρωση ειναι το παν σε μια μικρή κοινωνία όπως η δική μας.
    Ο πρώην Δήμαρχος δυστυχώς πολλούς δεν αντιμετώπισε με την δέουσα αποφασιστικότητα και μέσα και εξω απο το Δήμο(εννοώ συμβούλους και υπαλλήλους) με ανάρμοστη συμπεριφορά. Αυτό έγινε αντιληπτό απο τους πολλούς γι'αυτό και εκφράστηκε ως δυσαρέσκεια προς το προσωπό του την δεύτερη Κυριακή. Οι συμβουλοί του αμείφθηκαν απο την πρώτη. Κ. Μιχελή προσοχή μεγάλη. Δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι, να υπηρετούν όμως όλοι(σύμβουλοι και υπάλληλοι) τον πολίτη, ο οποίος χειμάζεται απο την οικονομική κρίση.Κρατήστε Θερμοπύλες. Έχετε τον τρόπο. Ευχαριστούμε θερμώς τους κ. διαχειριστας για την ενημέρωση και το βήμα που μας διδουν.
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πρώην Δήμαρχος, ως πρόεδρος του ΚΑΠΗ που αυτο-προτάθηκε και τον ψήφισαν οι Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας και μόνον, δυστυχώς δεν κατάφερε να οργανώσει αυτήν την Υπηρεσία, που είναι καθαρά Κοινωνικού Χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να έχουμε τα σημερνά προβλήματα. Οι ηλικιωμένοι έχουν ανάγκη στοργής και όχι απαξιωτικής μεταχείρισης.

    Η υπάλληλος στην ουσία ξεκίνησε την εργασιακή της θητεία επί της δικής του δημαρχίας και θα έπρεπε να λάβει τις απαιτούμενες κατευθύνσεις για την ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας, που δεν τις έλαβε όμως ποτέ. Όπως ανέφερε και ο κ. Ρούσσος, το πρόβλημα δεν είναι τωρινό στο ΚΑΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ κακή επιστολή με αιχμές απαξίωσης της μητέρας και των παιδιών και σε ό,τι δεν προέρχεται από τη Σκόπελο. Αξιοκρατικά προσελήφθη η μητέρα μέσω ΑΣΕΠ. Συγχαρητήρια πάντως στους διαχειριστές που φιλοξένησαν και τις δύο πλευρές προς δική μας σφαιρική ενημέρωση. Εμείς είμαστε ικανοί να βγάλουμε συμπεράσματα καθώς γνωρίζουμε προσωπικά και τις δύο πλευρές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ταλαιπωρηθεί ξανά το κατακαημένο ΚΑΠΗ με λάθος εκλεγέντες. Ας πρόσεχαν. Πάντως ο Δήμαρχος πρέπει να ελέγξει την κατάσταση και να μην αφήσει τυφλές εξουσίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Δήμαρχε
    μην δώσεις σε παιδί μαχαίρι
    και σε αγράμματο εξουσία..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρόεδρε είμαστε μαζί σου.
    Ξέρουμε καλά την υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καθε ποσα χρονια γινονται εκλογες στο ΚΑΠΗ ?.
    Πιστευω να ειναι καθε χρονο γιατι αν ειναι παραπανω τα βλεπω πολυ δυσκολα για ολους εκει, γιατι θα πεφτει καθε μερα γκρινια και φαγουρα και αυτος που παει στο ΚΑΠΗ δεν του χρειαζονται αυτου του ειδους οι μαλαγανιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To προβλημα στο καπη υπηρχε απο την ωρα που ανελαβε ο πρωην δημαρχος σαν πρόεδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ολα τα παραπάνω που γράφει ο εν λόγω κύριος είναι
    ασύστολα ψεύδη,τόσο που εγγίζουν,άρθρα του ποινικού
    κώδικα για(ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΗΣΦΙΜΗΣΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ).
    Και κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει κλειδιά από υπάλληλο,εάν αυτός δεν είναι εξουσιοδοτημένο δημοτικό όργανο,αυτό είναι ΠΑΡΑΒΑΣΗ.
    Κανείς δεν βρίσκει το δίκιο του στέλνοντας εμπαθεί και απειλητικές επιστολές.Το ονομά μου είναι στη διάθεση της εφημερίδας Β.ΣΠΟΡΑΔΕΣ.Πλέον απαξιώ να ξαναασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεγάλη εντύπωση μου δημιουργεί το εξής: Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος έχει κανει μήνυση. Οι καταγγελίες και των δυο πλευρών είναι σοβαρές. Κι όμως, αναλώνονται σε κοκορομαχιες ενώ η δικαιοσύνη θα έπρεπε να λάβει δράση.

    Εκτός εάν έχω χάσει επεισόδια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΠΙΦΑΝΕΙΟΣ Ε. ΡΟΥΣΣΟΣ23 Ιανουαρίου 2011 στις 4:48 μ.μ.

    Αγαπητοι φιλοι Σκοπελιτες,
    Ευχαριστω ολους απο καρδιας,οσοι μπηκαν στον κοπο να μιλησουν ευνοικα για εμενα, στηριζομενοι αποκλειστικα και μονον σε οσα ξερουν για το ατομο μου, μια που στο περιστατικο με την ``εργαζομενη μητερα`` δεν υπηρχε τριτος μαρτυρας.
    Το ζητημα θελω πλεον να ληξει εδω, μια που ο κ.Δημαρχος ηδη την απομακρυνε απο το ΚΑΠΗ τοποθετωντας την αλλου.Τωρα πλεον μπορω να προχωρησω απερισπαστος στο εργο που θελω να κανω και για το οποιο με ψηφισαν τα μελη. Εχουμε δουλεια μπροστα μας,ωστε το ΚΑΠΗ να μην ειναι χωρος για να αποσυρονται και να περιμενουν το τελος,αλλα να γινει τοπος Δημιουργιας, Ψυχαγωγιας και Ηρεμιας.
    Μια μονον απαντηση οφειλω να δωσω στον αγνωστο η αγνωστη που μιλησε προσβλητικα για μενα, υπογραφοντας με τα αρχικα Μ.Μ. (απο το Μεγ.Μαλ. πιθανον;). Με αποκαλεσε αγραμματο και οι αγραμματοι δεν πρεπει να παιρνουν εξουσια. Τι να κανουμε,λογω δυσκολων οικονομικων οι γονεις μου δεν με εστειλαν στην Οξφορδη, ενω ο Μ.Μ. πηρε πτυχιο απο εκει! Ουτε και κανεις απο τουσ συνυποψηφιους μου στις προσφατες εκλογες δεν ηταν πτυχιουχος, γιατι για Προεδρος του ΚΑΠΗ δεν απαιτουνται ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (ουτε και για Δημοτικος Συμβουλος, αλλωστε ουτε για Δημαρχος.) Σε οσους ισως δεν ξερουν,να πουμε οτι ο Προεδρος εκλεγεται,αλλα δεν πληρωνεται ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, αντιθετα με ολους τους αλλους, απο Δημαρχο μεχρι καθαριστρια, που καλοπληρωνονται!
    Ειναι εθελοντικη η προσφορα του για την καλυτερευση της ζωης των ηλικιωμενων πολιτων,και τα μοναδικα προσοντα που χρειαζονται ειναι λιγο μυαλο και πολλη διαθεση για δουλεια.
    Και με την ευκαιρια να πω οτι πρεπει επιτελους να σεβομαστε σ`αυτον τον τοπο περισσοτερο οποιον δουλευει ΔΩΡΕΑΝ με μερακι για το Κοινο Καλο,απο ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ δουλευει για να γεμιζει την τσεπη του!
    Αγαπητε Μ.Μ., λοιπον μαθε οτι για σχεδον ολες τις αρρωστιες υπαρχουν η θα βρεθουν φαρμακα. Η Επιστημη ομως εχει σηκωσει τα χερια ψηλα για την ζηλεια, την κακοηθεια και την βλακεια, γιατι ειναι ΑΝΙΑΤΕΣ ασθενειες!
    Ευχαριστω Πολυ!
    Επιφανειος Ε. Ρουσσος
    Προεδρος του ΚΑΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.