Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Προστατευόμενες περιοχές και δόμηση


Για άλλη μια φορά, η υπουργός Περιβάλλοντος υποχωρεί στις πιέσεις βουλευτών που νομίζουν ότι τα μικροσυμφέροντα  ολιγάριθμων οικοπεδούχων ψηφοφόρων τους ταυτίζονται με το γενικό συμφέρον.
Η ανάπτυξη της Ελλάδας εξαρτάται από την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε κρίση επειδή διαδοχικές κυβερνήσεις υποχωρούσαν κάτω από παρόμοιες πιέσεις: για διορισμούς, για παροχές, για συντελεστή δόμησης, κλπ.
Στις προστατευόμενες περιοχές NATURA, το κράτος οφείλει να λάβει όσα μέτρα είναι απαραίτητα για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος. Το πρώτο μέτρο είναι η πλήρης κατάργηση της θεσμοθετημένης ασυδοσίας που ονομάζεται «εκτός σχεδίου δόμηση». Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να έχει προηγηθεί ο σχεδιασμός του πώς θα γίνεται η δόμηση με σχέδιο. Έως ότου γίνει αυτό, ορθώς, ορθότατα, επεδίωξε η υπουργός τον περιορισμό της κατάτμησης. Κακώς υπαναχώρησε. 
Όφειλε ακόμη η υπουργός να ελέγξει, έστω δειγματοληπτικά, τις οικοδομικές παρανομίες στις οποίες επιδίδονται οι ίδιοι διαμαρτυρόμενοι οικοπεδούχοι στις περιοχές NATURA και εναντίον τους να εφαρμόσει, χωρίς δισταγμό, όσα προβλέπει η νομοθεσία. Διότι η κοινωνία δεν δέχεται να υφίσταται περιορισμούς και την ίδια ώρα να χασκογελούν σε βάρος των κορόιδων όσοι κατά σύστημα παρανομούν.
Γραφείο Τύπου

Τηλ. 2107472530

4 σχόλια:

  1. ΘΑ ΗΘΕΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ ΕΔΩΣΑ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΚΤΑΣΗΣ 4 ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΧΤΙΣΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ. ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΨΗΦΗΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Υ.Σ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΠΡΩΤΗ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΠΡΩΤΟΥ ΕΚΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eίναι θέση του Στέφανου Μάνου, προέδρου της «Δράσης». Το κείμενο εγράφη από το γραφείο Τύπου του Κόμματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α ν τ ι δ ρ α σ η . Αν θέλατε κύριοι της "δράσης" να διαπιστώσετε την αλήθεια της απόψεώς σας ,ότι . . . κάποιοι Βουλευτές εξυπηρετούν τα συμφέροντα "ολιγάριθμων οικοπεδούχων ψηφοφόρων τους" ,τα οποία δήθεν δεν ταυτίζονται με "το γενικό συμφέρον", θα έπρεπε να ρωτήσετε, κατά ένα σοβαρό τρόπο, αυτούς που αφορά το γενικό αυτό συμφέρον ή τουλάχιστον να κάνετε μια καλή δημοσκόπηση του κόσμου στις περιοχές NATURA και τότε θα βλέπατε ποιοί είναι οι "ολιγάριθμοι", οι οικοπεδούχοι,όπως τους λέτε, ή οι γνωστοί ορνιθολόγοι κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥΠΟΛΗΣ. ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ,ΤΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ,ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ κ.τ.λ. Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ, ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΙΓΟΝΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ , ΜΙΛΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ,ΠΟΥ ΗΛΘΕ ΑΠ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ???? ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΠΕΡΜΟΥΝ.ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ, ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,ΑΠ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ.ΣΤΕΡΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΑΛΥΣΙΔΑ.ΠΑΓΩΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΑΣΙΕΣ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΤΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΖΟΥΜΕ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΔΩ.ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΑΨΕΙ, ΓΕΛΙΕΤΑΙ. ΠΟΙΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ???? ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ???? ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ????ΑΝ ΖΗΤΑ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.