Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Κραυγές και ψίθυροι για τη λιμνοδεξαμενή

Ερώτηση κάναμε σήμερα στον Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Χρ. Βασιλούδη για τις φήμες που κυκλοφορούν ότι κινδυνεύει να χαθεί το έργο της λιμνοδεξαμενής Πανόρμου.(…)
Ο Δήμαρχος στις 21 Ιουλίου μας είχε πει ότι στη συνάντηση που είχε με τον Ειδικό Γραμματέα Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιο για τα έργα που θα ενταχθούν στο Δ' ΚΠΣ, ο κ. Ευ. Δίβαρης τον διαβεβαίωσε για ακόμα μία φορά  ότι το έργο έχει ενταχθεί στο Δ' ΚΠΣ και ότι δεν κινδυνεύει να απενταχθεί. Μάλιστα δε, συζητήθηκε και η ένταξη δύο νέων υποέργων. Αφενός της μεταφοράς του νερού από τον Πάνορμο στη Σκόπελο και αφετέρου της κατασκευής ενός ταχυδιηλιστηρίου, το οποίο είναι εντελώς απαραίτητο για τη λειτουργία της συγκεκριμένης δεξαμενής.
Ρωτάμε τον κ. Δήμαρχο:
α) αν άλλαξε κάτι,
β) γιατί τα συνεργεία δεν έχουν πιάσει ακόμα δουλειά και
γ) αν κινδυνεύει το έργο.
Διαβάστε εδώ παλαιότερες αναρτήσεις:
17 ΜΑΡΤΙΟΥ
11 ΜΑΡΤΙΟΥ

Βράβευση της Σκιάθου στο Money Show

Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης έδωσε τα συγχαρητήριά του στο Δήμαρχο Σκιάθου διότι αναβαθμίζει συνεχώς τις τουριστικές υπηρεσίες του νησιού, προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο και διατηρεί την υψηλή ανταγωνιστικότητα του νησιού με αποτέλεσμα να διατηρείται και να διαδίδεται η καλή φήμη της Σκιάθου ως ένας από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς
Πραγματοποιήθηκε η βράβευση της νήσου Σκιάθου από το περιοδικό VIA TRAVEL FASHION καθώς και την ομότιτλη τηλεοπτική εκπομπή, η οποία προβάλλεται σε 20 τηλεοπτικά κανάλια σε όλη την Ελλάδα, ως τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Ελλάδας για το 2010 στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης MONEY SHOW, που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη στο πολυτελές ξενοδοχείο HΥΑTT REGENCY.
Η έκθεση προσέλκυσε όλες τις δυνάμεις της Πολιτείας, των εθνικών θεσμικών φορέων της αγοράς χρήματος, των μεγάλων επενδύσεων...

Mάθε παιδί μου γράμματα...

Iδιαίτερα σημαντικό είναι το πρόβλημα που έχει προκύψει στο Γυμνάσιο Σκιάθου το οποίο  εντοπίζεται κυρίως στην κάλυψη των διδακτικών ωρών. Τα κενά που παρατηρούνται αγγίζουν τις 21 για τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων και τις 18 στο μάθημα των Γερμανικών. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι υπάρχει τμήμα το οποίο δεν έχει διδαχθεί καθόλου Ιστορία, ενώ άλλα τμήματα σταμάτησαν να διδάσκονται Αρχαία και Νέα Ελληνικά από τις 13 Οκτωβρίου και έπειτα.
Ταυτόχρονα, έντονος είναι ο προβληματισμός που δημιουργείται εξαιτίας του γεγονότος ότι ακόμη δεν έχει αρχίσει το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας, ενώ κρίνεται αναγκαία και η δημιουργία τμήματος υποδοχής για την επιπρόσθετη στήριξη των μαθητών, ιδιαίτερα των αλλοδαπών, που παρουσιάζουν χαμηλότερο μαθησιακό επίπεδο. 

Mνημόνιο διαρκείας και νέα πιο άγρια μέτρα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ:
Η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου της τρόικας σημαίνει επιμήκυνση του βασανισμού του λαού στο κρεβάτι του Προκρούστη, που τον  έχουν αλυσοδέσει  κυβέρνηση - τοκογλύφοι - πλουτοκρατία, τουλάχιστον έως το 2021. Φέρνει μνημόνιο διαρκείας και νέα πιο άγρια μέτρα. Αποκαλύπτεται ψεύτικος και ο ισχυρισμός της κυβέρνησης και των συμμάχων της ότι το μνημόνιο είναι προσωρινό και έκτακτης ανάγκης. Κανένας φόβος, καμιά ανοχή στους εκβιασμούς της κυβέρνησης. Το μνημόνιο διαρκείας και η ΕΕ είναι μονόδρομος για την πλουτοκρατία και τα κόμματά της, όχι για το λαό. Λαϊκή συσπείρωση και αντεπίθεση για να εμποδίσουμε τα χειρότερα που φέρνουν. Ριζική ανατροπή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ της λαϊκής συμμαχίας, της αποδέσμευσης της ΕΕ, της λαϊκής προοπτικής.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ηχοσαφάρι στη Σκιάθο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» με την υποστήριξη
της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας (ΕΕΑΟ)
διοργάνωσε, στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2010, διήμερο
εκδηλώσεων σχετικά με την ακουστική οικολογία
Κάθε τόπος έχει μια ξεχωριστή ακουστική ταυτότητα η οποία διαμορφώνεται από τους ήχους που παράγονται σ' αυτόν εξαιτίας της μορφολογίας, των φυσικών φαινομένων και των δραστηριοτήτων των ζωντανών οργανισμών. Παράλληλα το σύνολο των ήχων αυτών επηρεάζει, άμεσα ή έμμεσα την συνείδηση και τον τρόπο έκφρασης των ανθρώπων που φιλοξενεί (κατοίκων ή επισκεπτών).
Θεωρώντας ότι ο Ήχος είναι κάτι που μας συνοδεύει, είτε σαν...

Χωρίς επίσημο site με κατάληξη .gr η Σκόπελος!

Χωρίς επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση (www.skopelos.gr) βρίσκεται εδώ και 5 τουλάχιστον χρόνια η Σκόπελος. Τη στιγμή που το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και από όλο τον κόσμο αναζητούν πληροφορίες για τα νησιά μας με πρώτη αναζήτηση στα επίσημα site με κατάληξη .gr, τα οποία δικαιωματικά ανήκουν στους δήμους, εμείς εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι που σήμερα και εύκολο είναι και χαμηλό κόστος έχει.
Κάνετε κλικ παρακάτω για να δείτε τα site των γειτονικών νησιών:
www.skopelos.gr (δεν υπάρχει)

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Νησιώτης ασθενής…

Αναφορά για τα προβλήματα που εντοπίζονται στον τομέα της παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Σκόπελο κατέθεσε η Ροδούλα Ζήση, διαβιβάζοντας προς τον Υπουργό Υγείας σχετικό υπόμνημα του Διευθυντού του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου Γιώργου Τριανταφύλλου.
Ακόμη η κα Ζήση ρωτάει για πολλοστή φορά...

Ντέρμπι αύριο στη Σκόπελο

Αύριο Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στο στάδιο «Επ. Πετραλιάς» ο Α.Ο. Σκοπέλου αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Βόλου. Ο αγώνας είναι σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας, γι' αυτό παίκτες και διοίκηση καλούν τους φίλους της ομάδας να βρεθούν στο γήπεδο.
Ωρα: 1.15 μμ
Διαιτητές: Χαλβατζάκος, Καΐδης, Γαργαλιάνος

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Η υπερχείλιση λυμάτων στο λιμάνι της Σκοπέλου

Προς ενημέρωση των αναγνωστών του ιστολογίου
ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Σκοπέλου μας έστειλε το παρακάτω κείμενο:
Η υπερχείλιση λυμάτων στο λιμάνι της Σκοπέλου δεν έχει καμμία σχέση με τη λειτουργία ή μη του Βιολογικού. Η όποια υπερχείλιση οφείλεται είτε σε βούλωμα του δικτύου αποχέτευσης είτε σε δυσλειτουργία του αντλιοστασίου στον Βράχο. Επομένως τα σχόλια των διαφόρων ανωνύμων μόνον ως ανοησίες μπορούν να εκληφθούν.
Με την ευκαιρία σας ενημερώνω ότι μετά την ολοκλήρωση ενός πλήρους κύκλου λειτουργίας του Βιολογικού, προγραμματίζονται τα επίσημα εγκαίνιά του και το άνοιγμά του στο κοινό. Πολύ σύντομα δηλαδή θα έχει την ευκαιρία όποιος επιθυμεί να τον επισκεφθεί. Μαθητές του Πεπαρήθειου δημοτικού σχολείου Σκοπέλου ξεναγήθηκαν ήδη στο εργοστάσιο.
Το σημερινό συμβάν οφείλεται σε φράξιμο του δικτύου από τα λύματα που κακώς ρίχνει στο δίκτυο της αποχέτευσης ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός. Εγκαίρως...

Απονομή διπλωμάτων skipper

Την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο BARDON θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την απονομή διπλωμάτων κυβερνητών ιστιοπλοϊκών σκαφών (skipper) της φθινοπωρινής σχολής 2010.
Για την απόκτηση μεγαλύτερης εμπειρίας και σιγουριάς, η σχολή του ομίλου μας παρέχει επιπλέον τμήμα αγωνιστικό, ωκεανοπλοΐας αλλά και εκπαιδευτικά τριήμερα ταξίδια!
Πληροφορίες: 
τηλ: 2424029155
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Θανάσης Φαδάκης

Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής στον ΟΓΑ

Στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των παροχών του προς τους συνταξιούχους προχωράει ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), τις οποίες θα καταβάλει με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛΤΑ, κατ' επιλογή του συνταξιούχου.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων του ΟΓΑ (άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού) για την εφαρμογή του νέου τρόπου πληρωμής των συντάξεων θα διαρκέσει έως 31 Δεκεμβρίου 2010.

Καφεπράσινο το λιμάνι


Πάρα πολλές αναρτήσεις (κλικ εδώ) και δημοσιεύσεις έχουμε κάνει για τα λύματα που συνεχίζουν να πέφτουν στο λιμάνι Σκοπέλου εδώ και μήνες. Σήμερα το πρωί και για πολλές ώρες πολλά κυβικά από καφεπράσινο πηχτό υγρό είχαν αλλάξει το χρώμα του λιμανιού σε μεγάλη έκταση.
Ερωτήσεις έχουμε κάνει πολλές και απάντηση δεν παίρνουμε.
-Τι συμβαίνει και το λιμάνι δέχεται αυτά τα λύματα που μας δυσφημούν;

Ανούσια και απρόσωπα!

Αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες, ΜΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΤΕ «απρόσωπα» και «θολά» Μέσα Ενημέρωσης και ΜΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ανυπόγραφες απόψεις και σχόλια. Ο καθένας με τη στάση του και κατ’ επέκταση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μπορούμε να κτίσουμε σήμερα σε νέες βάσεις το αύριο, το δικό μας και των παιδιών μας!

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Για τα επιδόματα τριτέκνων στη Γλώσσα

Αναγνώστης μάς γράφει:
«Μήπως μπορεί ο αρχ. Αλέξιος Παπασταμούλος να μας πει γιατί δεν δίνει επίδομα σε όλες τις τρίτεκνες οικογένειες της Γλώσσας, αλλά το δίνει μόνον επιλεκτικά στους δικούς του;»
Αγαπητέ αναγνώστη,
με τον π. Αλέξιο δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσουμε... Σήμερα όμως συναντήσαμε την κα Ελισάβετ Παπαχρήστου, σύμβουλο στην κοινότητα από το νέο έτος, η οποία συμμετέχει στην επιτροπή που χορηγεί αυτά τα επιδόματα. Η κα Παπαχρήστου μας διαβεβαίωσε ότι τα επιδόματα δίνονται σε όλους τους τρίτεκνους χωρίς εξαίρεση...
Αν υπάρχει άλλη άποψη, τεκμηριωμένη, επικοινωνήστε με την εφημερίδα.

Γιατί δεν μιλάει κανείς για τα ακριβά εισιτήρια;

Αγαγνώστης γράφει:
«Καλησπέρα. Θα ήθελα να σας πω ότι είναι απαράδεκτο Σκόπελος - Βόλος να κοστίζει 45 ευρώ! Που ζούμε; Έλεος κάντε κάτι... δεν θα έχουμε τουρισμό το καλοκαίρι. Αυτοκαταστρεφόμαστε. Γιατί δεν μιλάει κανείς για την ακρίβεια των εισιτηρίων;»

Eπιστολή του Δημάρχου Σκοπέλου Χρ. Βασιλούδη προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, την οποία κοινοποιεί και στους βουλευτές Μαγνησίας, έστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρ. Βασιλούδης. Θέμα της επιστολής, για μια ακόμα φορά, η «Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου»
Ο Δήμαρχος στη επιστολή του αναφέρει:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Στόχος και επιδίωξη κάθε δημοτικής αρχής πρέπει να είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου, επικεντρώνοντας την προσοχή της, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, που...

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

H «Ημερησία» για τον Γιώργο Μιχελή

«Αφού θήτευσε επί μακρόν σε διευθυντικές θέσεις ελληνικών τραπεζών, επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του και εξελέγη δήμαρχος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Ο Γιώργος Μιχελής, επικεφαλής του συνδυασμού Συνεργασία-Όραμα-Στρατηγική (σήμα SOS όπως ο ίδιος έλεγε), είναι πλέον δήμαρχος Σκοπέλου. 
Διετέλεσε γενικός διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας, διευθύνων σύμβουλος της ρουμανικής Bancpost, θυγατρικής της EFG Eurobank, ενώ θήτευσε επίσης σε διευθυντικές θέσεις άλλων τραπεζών.»
(ΗΜΕΡΗΣΙΑ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)

Ο Γ. Μιχελής σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Στην Αθήνα βρίσκεται ο νέος Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, ο οποίος αύριο Τετάρτη στις 11:30 π.μ θα παρευρεθεί στη συνάντηση των Δημάρχων της Ελλάδος με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Athens Imperial.
Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην αυτοδιοίκηση, στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση και επιστροφή στην ανάπτυξη.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης.

Επιστολή παραίτησης της Δέσποινας Μιτζέλου

«Διαφορετικές αντιλήψεις για το ρόλο του Συλλόγου
δημιούργησαν σοβαρές διαφωνίες και εν τέλει μεγάλες
ρίξεις που κάνουν αδύνατη την αρμονική συνεργασία»
Με σεβασμό στην εμπιστοσύνη που μου δείξατε με την ψήφο σας στις τελευταίες εκλογές στις 25 Απριλίου, οφείλω να σας ενημερώσω για τους λόγους που με οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσω από το σύλλογο, παρόλο που συμμετείχα με πολύ ενδιαφέρον και με ενέπνεε ως άνθρωπο.
Με τη δική σας στήριξη και συμμετοχή, θέλω να σας ενημερώσω ότι τον τελευταίο χρόνο, στη διάρκεια της θητείας μου στη θέση της Προέδρου...

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Για το κληροδότημα Γαλάτη

ΠΡΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
«ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ»
Κύριε Διευθυντά,
Εις το υπ’ αριθμ. 74 φύλλον της εφημερίδας σας Οκτωβρίου 2010 και εις το άρθρον σας, υπό τον τίτλον «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ – Ποιος πραγματικά ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ για τα συμφέροντα του Δήμου» ο συντάκτης του κειμένου αναφέρεται, υπό τον αριθμόν 2 εις το κληροδότημα Γαλάτη.
Δια της παρούσης, δίχως να υπεισερχόμεθα εις την εκτεθειμένην παρουσίασιν των πεπραγμένων της υποθέσεως επί δημαρχίας Πρεβεζάνου...

Το καράβι στο τζάκι


Το «Καράβι» στην παραλία Σκοπέλου, το οποίο κατάφερε να «γυρίσει όλο τον κόσμο» αφού επισκέπτες κάθε εθνικότητας το έχουν απαθανατίσει, από σήμερα δεν υπάρχει. Η μπολντόζα μετέτρεψε το όμορφο σκαρί σε ξύλα για το τζάκι..!

Τελευταίο φωτογραφικό κλικ

Εορταστικές εκδηλώσεις στη Σκιάθο

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
Χθες Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010, στη Σκιάθο γιορτάστηκαν με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη τα Εισόδια της Θεοτόκου, στο Ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας Εικονίστριας της Πολιούχου του νησιού.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος – Ιστιαίας – Β. Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος παρευρέθη στην θρησκευτική - εορταστική αυτή εκδήλωση, μαζί...

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Πανήγυρις της Παναγίας Εικονίστριας

Του Παντελή ΧούληΑναγνώστου της Ι. Μητροπόλεως
Μεσημέρι της 20ης Νοεμβρίου και στο νησί της Σκιάθου παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα, τα χαμόγελα στα πρόσωπα τον κατοίκων έκδηλα και η γλυκεία αναμονή για την έναρξη του διήμερου εορτασμού κορυφώνεται με την παρατεταμένη κωδωνοκρουσία.
Το υψηλό μαρμάρινο κωδωνοστάσιο του Ενοριακού Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου, που για λίγες ημέρες φιλοξένησε το χαριτόβρυτο εικόνισμα της Παναγίας της Εικονίστριας ηχεί στη 1.00 μ.μ. Πλήθος Σκιαθιτών αλλά και ευλαβών προσκυνητών από αλλού, ανέρχονται το παλαιό λιθόστρωτο καλντερίμι που οδηγεί στην «επάνω Ενορία», όπως οι Σκιαθίτες αποκαλούν την Παναγία τη Λιμνιά.
Εφέτος όμως είναι μεγαλύτερη η χαρά των Σκιαθιτών γιατί την εορτή των Εισοδίων λαμπρύνει με την παρουσία του...

Ημέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων

Η 21η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως «Παγκόσμια ημέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων».
Σαν σήμερα πριν από οκτώ χρόνια στη Σκόπελο χάθηκε από τροχαίο στην άσφαλτο του νησιού, ένα δεκαεπτάχρονο αγόρι, ο Νίκος Σαλπαδήμος, από το Ελιος.
Ένα τραγούδι αφιερωμένο στην μνήμη του και στην μνήμη όλων των παιδιών που έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή από τροχαία, του Μπάμπη Τρακόσα, του Γιάννη Θεολόγου, του Γιώργου Μουρίση, του Δημήτρη Δαλακιάρη, του Νίκου Κολτσίδη.
Ο ουρανός ανάβει τα φώτα
τίποτα πια δεν θα 'ναι όπως πρώτα
Ξημέρωσε πάλι
Ξυπνάω στο φως τα μάτια ανοίγω για λίγο νεκρός χαμένος για λίγο
Ξημέρωσε πάλι
Κι έχεις χαθεί μαζί με τον ύπνο μαζί με του ονείρου
τον πολύχρωμο κύκνο
Μην ξημερώνεις ουρανέ
Είναι χρέος μας να θυμόμαστε.
Οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στην καρδιά μας
και στη θύμησή μας δεν φεύγουν ποτέ.
Άδεια η ψυχή μου το δωμάτιο άδειο
κι από τo όνειρό μου ακούω καθάριο
Το λυγμό της να λέει όνειρο ήτανε, όνειρο ήτανε
Θα ξαναρθείς μόλις νυχτώσει
και τ' όνειρο πάλι την αλήθεια θα σώσει
Θα 'μαι κοντά σου
Μόνο εκεί σε βλέπω καλή μου
εκεί ζυγώνεις κι ακουμπάς τη ψυχή μου
Με τα φτερά σου
Μα το πρωί χάνεσαι φεύγεις ανοίγω τα μάτια 
κι αμέσως πεθαίνεις
Μην ξημερώνεις ουρανέ
Άδεια η ψυχή μου...
Σπυριδούλα Καρβέλη

Μια βόλτα στον Πευκιά...

1o sist. prosk
ΠΑΤΗΣΤΕ FULL SCREEN
Βόλτα στον Πευκιά πήγαν οι πρόσκοποι Σκοπέλου, όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον ιππικό όμιλο, να δουν από κοντά τα πανέμορφα άλογα και να αντλήσουν πληροφορίες για αυτά. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους ξεδίπλωσαν το ταλέντο που έχουν στην μαγειρική! Στο τέλος της δράσης οι πρόσκοποι υποδέχθηκαν νέα μέλη στην ομάδα τους.
Στη διαδρομή, πολύτιμη βοηθό είχαν την κα Χέδερ.

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Μανώλης Πασχάλης: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με στήριξαν και με ψήφισαν

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με στήριξαν, με ψήφισαν και με βοήθησαν στις περιφερειακές  εκλογές. Θέλω να τονίσω ότι θα προσπαθήσω να συνεχίσω τον αγώνα των νησιών για τα αιτήματά μας και ότι δεν θα μείνω σε μερικούς ανώριμους που συνεχίζουν να μου κάνουν πόλεμο και να βγάζουν τη χολή τους.
Θέλω να τους πληροφορήσω ότι οι εκλογές τέλειωσαν και δεν είναι ανάγκη πλέον να συνεχίσουν το ίδιο τροπάριο...

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανάπτυξη

Θέλω, για μια ακόμη φορά, να ευχαριστήσω με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου, τους χιλιάδες πολίτες της Θεσσαλίας που με τίμησαν με την ψήφο τους δείχνοντας εμπιστοσύνη στον προγραμματικό λόγο και το όραμά μας για μια Θεσσαλία στο επίκεντρο της ανάπτυξης, 3ο αναπτυξιακό πόλο της χώρας μας, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Αυτό το όραμά μας, ήταν όντως, και παραμένει, μια φιλόδοξη πνοή ελπίδας για όλους μας. Αξίζει κανείς να αγωνίζεται για τέτοια οράματα, για τέτοιες ελπίδες, ακόμη κι αν στον αγώνα του χάνει και ορισμένες μάχες.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω...

H Σκιάθος ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Ελλάδας για το 2010

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου θα απονεμηθεί
τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Σκιάθου
κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη στο MONEY SHOW
Σε μια περίοδο που κατά κανόνα όλοι οι τουριστικοί προορισμοί της Ελλάδας σημειώνουν διψήφιο αρνητικό πρόσημο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, χάρη στη σωστή πολιτική προβολής του Δήμου Σκιάθου το νησί απέδειξε πως παραμένει ένας αγαπημένος τουριστικός προορισμός και πως έχει προβληθεί σωστά. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι και η βράβευση...

Νέα ακτοπλοϊκή γραμμή

Μια νέα ακτοπλοϊκή γραμμή συνδέει τη Σκιάθο με την Αθήνα. Πρόκειται για το δρομολόγιο Σκιάθος - Ψαροπούλι (Βασιλικά Ευβοίας) το οποιό πραγματοποιείται καθημερινά, διαρκεί 1 ώρα και κοστίζει 13 ευρώ το άτομο.
To καραβάκι μεταφέρει 45 άτομα, ενώ από την άνοιξη προβλέπεται να αντικατασταθεί με άλλο, μεγαλύτερης χωρητικότητας.
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ:
ΨΑΡΟΠΟΥΛΙ (ΑΝΑΧ.) 8 π.μ.
ΣΚΙΑΘΟΣ (ΑΦΙΞΗ) 9π.μ.
ΣΚΙΑΘΟΣ (ΑΝΑΧ.) 2 μ.μ.
ΨΑΡΟΠΟΥΛΙ (ΑΦΙΞΗ) 3 μ.μ.
ΚΟΣΤΟΣ: 13 ΕΥΡΩ
Πληροφορίες:
Βασιλικά Ευβοίας: τηλ. 22260 43341
Σκιάθος: 24270 22209

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Τ.Α.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στη τοπική αυτοδιοίκηση την Παρασκεή 19 Νοεμβρίου.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει ότι σε ένα δυσμενές κλίμα, με ορατό πλέον τον κίνδυνο των απολύσεων, κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων και τη λήψη νέων οικονομικών και φορολογικών μέτρων από την κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν και ξεκινούν ένα νέο αγώνα ενάντια στην πολιτική της εξόντωσης τους.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται για:

Επανακαταμέτρηση

Επανακαταμέτρηση των σταυρών ζήτησε ο Μανώλης Πασχάλης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βορείων Σποράδων με τον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» του εκλεγμένου περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα πρώτος περιφερειακός σύμβουλος βγήκε ο σκοπελίτης Φίλιππος Χήρας (1220+), ο οποίος και εκλέγεται, με δεύτερο τον σκιαθίτη Μανώλη Πασχάλη (1206+).
Η μικρή μεταξύ τους διαφορά (14+) είναι και ο λόγος της επανακαταμέτρησης.
Πρέπει να σημειωθεί ότι, αν ο Κώστας Αγοραστός τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση, ο τελικά εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος θα είναι και θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βορείων Σποράδων.

Τελικά οι αριστεροί είναι παιδιά!

Με τα παιδιά πρέπει να έχεις υπομονή.
Θα σου σπάσουνε το βάζο, θα χαλάσουν την τηλεόραση, θα γεμίσουν λάσπες το σαλόνι κι εσύ δεν θα λυγίσεις.
Λες, παιδιά είναι, τι να γίνει;
Θα περιμένεις να μεγαλώσουν.
Όπως τώρα στις δημοτικές εκλογές, που έβγαλαν ανακοίνωση την τοιχοκόλλησαν κιόλας...

Η γενιά μου συνεχίζει να σιωπά...

Μια από τις αγαπημένες λέξεις των ημερών, για διαφορετικούς πάντα λόγους κάθε φορά, είναι η λέξη «Γενιά». Οι νέες και οι παλιές γενιές, οι γενιές που έφαγαν και οι γενιές που θα πληρώσουν, οι γενιές που χάθηκαν και οι γενιές που κέρδισαν, οι γενιές που έφτιαξαν ιδανικά και οι γενιές που τα πρόδωσαν ή τα έχασαν στο δρόμο...
Άραγε ποιό είναι αυτό το κριτήριο που ομογενοποιεί έναν μεγάλο...

Σεμινάριο βασικών γνώσεων πρώτων βοηθειών

H ΠΡΟΤΕΚΤΑ Σκοπέλου (ομάδα εθελοντών διασωστών) διοργανώνει σεμινάριο βασικών γνώσεων πρώτων βοηθειών: στη Σκόπελο από 22 έως και 26 Νοεμβρίου 2010 και στη Γλώσσα από 29 Νοεμβρίου έως και 3 Δεκεμβρίου 2010 με εκπαιδευτές από το σώμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα από 16 ετών και άνω.
Η συμμετοχή κατά άτομο είναι 35 €.
Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με τους :
ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΣΟΦΙΑ 6977 205 277
ΠΑΤΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 6976 227 585
ΠΡΟΪΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 6947 717 488
ΤΣΑΛΑ ΕΥΜΟΡΦΙΑ 6947 729 583
ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 6979 523 608 24240 33485
ΣΙΔΕΡΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ 24240 33858
ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΤΑΚΗΣ 6979 610 777
Οι εγγραφές πρέπει να πραγματοποιηθούν έως και το Σάββατο 20/11 για τη Σκόπελο και έως 27/11 για τη Γλώσσα.
Πτυχίο Βασικών Γνώσεων Πρώτων Βοηθειών για Πολίτες
Το πτυχίο αυτό αποτελεί το βασικό επίπεδο πιστοποίησης...

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Δικτατορία δεν έχουμε… αλλά και δημοκρατία δεν θα το ‘λεγες

Τι γιορτάζουμε σήμερα; Η ερώτηση της ημέρας! Παρακολουθώ από το πρωί τους καναλοδημοσιογράφους, που βγήκαν πρωί πρωί στους δρόμους της Αθήνας για το καθιερωμένο ρεπορτάζ. Σταματούν ανθρώπους όλων των ηλικιών και ρωτούν. Θέλουν να δουν πόσους θα πιάσουν αδιάβαστους σε ακόμη μία εθνική εορτή!
Οι μεγαλύτεροι θυμούνται γιατί τα έζησαν πιο πρόσφατα, οι μικρότεροι απαντούν σύμφωνα με όσα έχουν ακούσει πεταχτά από τη μαμά και τον μπαμπά ή από την τηλεόραση. «Μπήκε ένα τανκ στο Πολυτεχνείο», «Οι φοιτητές έκαναν εξέγερση»
Δεν ξέρουν ακριβώς το γιατί όμως, ίσως επειδή δεν τους το εξήγησαν στην οικογένεια και στο σχολείο, ίσως και να μην πρόσεχαν όταν τους εξηγούσαν… Και η τηλεόραση...

Δήλωση του Χρ. Βασιλούδη

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρ. Βασιλούδης μας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ευχαριστούμε όλους αυτούς που ψήφισαν την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ και στις δύο Κυριακές των εκλογών. Η στήριξή τους ήταν συγκινητική. Με την πρωτιά που μας έδωσαν στον α' γύρο απέδειξαν ότι εργαστήκαμε για το καλό της Σκοπέλου.
Συγχαίρουμε τον Γιώργο τον Μιχελή για την ανάδειξή του στο αξίωμα του Δημάρχου. Προσφέρουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη νέα δημοτική αρχή και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.»

We love winter in Skopelos

Η Τάμτα στο RAISE club στη Σκόπελο
την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου
Είσοδος 15 ευρώ

Με ευχάριστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την έναρξη ενός νέου καλλιτεχνικού προγράμματος από τη γνωστή DISCO ISLAND. Το πρόγραμμα έχει την ονομασία We love winter in Skopelos και θα πραγματοποιηθεί  σε συνεργασία με κέντρα διασκέδασης της Σκοπέλου, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού να απολαύσουν αγαπημένους καλλιτέχνες τον χειμώνα...
Πρώτη εκδήλωση την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, όπου στο RAISE θα εμφανιστεί η Τάμτα!
Συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Καστάνη και την ομάδα του.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Αφιέρωμα στον χαράκτη Τάσσο

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Δύο Αλέξανδροι» για την ιστορική επέτειο του «Όχι», την Τετάρτη, 10.11.10, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου.
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ήταν ένα εικαστικό αφιέρωμα στον μεγάλο χαράκτη Α. Τάσσο, που με το σκαρπέλο και τη γραφίδα του απαθανάτισε την ταραγμένη ελληνική ιστορία του 20ου αιώνα. Ο Σκιαθίτης ζωγράφος Νίκος Ακρίβος αναφέρθηκε...

Συγχαρητήρια!

Θερμά συγχαρητήρια στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο
Γιώργο Μιχελή και το επιτελείο του.
Καλή δύναμη.
Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας

Μέχρι 150 κιλοβάτ η ισχύς των φωτοβολταϊκών στις Σποράδες

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θέτει όριο 150 κιλοβάτ στην ισχύ των φωτοβολταϊκών για τις μονάδες που θα κατασκευαστούν στις Σποράδες. Αυτό προβλέπει απόφαση της Αρχής που ελήφθη με γνώμονα «τα ευαίσθητα οικοσυστήματα των νησιών, καθώς και τα περιορισμένα περιθώρια ανάπτυξης του παραγωγικού τους δυναμικού».
Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ εφόσον εκδοθεί από το υπουργείο Π.Ε.Κ.Α. απόφαση τροποποίησης του Προγράμματος Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Σταθμών.
Η ΡΑΕ ενημερώνει επίσης ότι η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων προς τον αρμόδιο διαχειριστή θα ξεκινήσει εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΑΕ
Αξιοποίηση των περιθωρίων ισχύος για φωτοβολταϊκούς σταθμούς στα Διασυνδεδεμένα Νησιά από σταθμούς...