Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Αγώνας Ωρεών



O Nαυτικός, Ιστιοπλοϊκός, Κολυμβητικός Όμιλος Σκοπέλου (ΝΙΚΟΣ), θα πάρει μέρος στον αγώνα που διοργανώνει η επιτροπή ανοικτής θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας με την ονομασία «Αγώνας Ωρεών» που θα πραγματοποιηθεί  το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Οκτωβρίου.
Το σκάφος Γλάρος Κ που θα πάρει μέρος στον αγώνα θα έχει πλήρωμα τον Θανάση Φαδάκη, Χαράλαμπο Κοχύλη, Κώστα Σκούρα, Βάσω Κοσμά, Βαγγέλη Δρόσο, Μιχάλη Κοσύφη, Ελένη Λιασκοβίτη και κυβερνήτη τον Σπύρο Κοσμά.

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

To C. Columbus στη Σκόπελο

© leftshock
Το επιβατηγό C. Columbus με σημαία Μπαχάμες, έχει αγκυροβολήσει αρόδου στο λιμάνι της Σκοπέλου. Οι επιβάτες μεταφέρονται στην ξηρά με μικρές λάντζες και το μεγαλύτερο μέρος τους βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό όπου με κάμερες απαθανατίζουν σχεδόν τα πάντα...
Τα περισσότερα κλικ γίνονται στην Παναγίτσα του Πύργου και την Χαδούλα...

Αμοιβή 250 ευρώ για μία camera Sonny 8.1

I m looking for a camera SONY 8.1 mpixel that was lost at the port of Alonissos yesterday 28-9-2010, at the boat «POSIDON». 
I offer 250 euro for the one who find and transfer it to the Alonissos police
I’m staying at the Nostos hotel at Skiathos for the next two days (room 23,24), the number phone of the hotel NOSTOS is 2427022521.
Thanks in advance:
Shecory Richard and Iris (972547886917 code 6917)

Xάθηκε μια φωτογραφική μηχανή SONY 8,1 Mpixel στο λιμάνι της Αλοννήσου χθες 28-9-2010, στο σκάφος «ΠΟΣΕΙΔΩΝ». Προσφέρω 250 ευρώ για όποιον την βρει και θα την παραδώσει στο αστυνομικό τμήμα Αλοννήσου.
Για τις 2 επόμεμες μέρες θα βρίσκομαι στο ξενοδοχείο «Νόστος» στη Σκιάθο (23 και 24 δωμ.). Το τηλέφωνο του ξενοδοχείου είναι 2427022521.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Shecory Richard και Iris
(972547886917 κωδικός 6917)

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν ευσταθούν τα σενάρια...


Μετά την ακύρωση του δρομολογίου της Τρίτης του Express Skiathos, η εφημερίδα επικοινώνησε με τουριστικό πράκτορα στη Σκόπελο, ο οποίος μας είπε:
«Δεν ευσταθεί κανένα από τα σενάρια που ακούγονται για δήθεν πρόθεση της Ηellenic Seaways να αποφύγει τα δρομολόγια. Το Σάββατο το βράδυ το Express Skiathos πήρε εντολή από την εταιρία του να  εκτελέσει την Κυριακή δρομολόγιο προς Βόλο εφοδιαζόμενο με καύσιμα από πρατήριο της Σκοπέλου πληρώνοντας 10.000 ευρώ αντί για 4.000 ευρώ που πληρώνει συνήθως για την ίδια ποσότητα...
Το ίδιο και το flying cat, το οποίο τροφοδοτείται αυτές τις ημέρες με καύσιμα από την ίδια επιχείρηση, πληρώνοντας παραπάνω από τη διπλάσια τιμή, για να εξυπηρετήσει τους κατοίκους των νησιών μας...
Οι περισσότεροι επισκέπτες που βρίσκονται στο νησί είναι με γκρουπ και οι εταιρίες δεν θα τους αφήσουν στην τύχη τους. Ο κόσμος με το δίκιο του διαμαρτύρεται και δεν εμπιστεύεται κανένα, αλλά δυστυχώς πληρώνει τη συγκυρία της απεργίας...»

Cancelled..!

Μετά την ακύρωση των δρομολογίων του Σαββάτου 25/9 και της Δευτέρας 27/9 δεν θα πραγματοποιηθεί και το δρομολόγιo της Τρίτης 28/9, που επρόκειτο να κάνει το Express Skiathos από Βόλο προς Σποράδες, λόγω έλλειψης καυσίμων...

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη Σκόπελο

31χρονος Αλβανός οικοδόμος, πατέρας 2 ανήλικων παιδιών, τραυματίσθηκε σήμερα σοβαρά, μετά από πτώση, ενώ δούλευε σε οικοδομή στη Σκόπελο. Ο άτυχος εργάτης μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Σκοπέλου όπου ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες του Γιώργου Τριανταφύλλου, των γιατρών του Κ.Υ. και του νοσηλευτικού προσωπικού, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Βόλο. Λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού, στο ελικόπτερο τον τραυματία συνόδευε και γιατρός.
Ένα ζήτημα, που ίσως πρέπει να μπει για συζήτηση, είναι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στους τόπους εργασίας.
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
Εν τω μεταξύ, και παρά τα σοβαρά περιστατικά που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί μας στα Κ.Υ. των νησιών, οι ελλείψεις σε υλικά έχουν αρχίσει να είναι αισθητές. Ακόμη και τα γάντια με «το δελτίο» δίνονται στο προσωπικό, ενώ οι γιατροί εδώ και 5 μήνες δεν έχουν πληρωθεί για τις εφημερίες τους

Για τα open εισιτήρια

Η κα Βάνα Αθανασίου, θέλοντας να ενημερώσει μέσω του blog τους επιβάτες της Hellenic Seaways, μας πληροφορεί ότι επικοινώνησε σήμερα με μάνατζερ της εταιρίας σχετικά με τα open εισιτήρια, ρωτώντας τον αν η εταιρεία έχει θεσπίσει κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο για κάθε open εισιτήριο πρέπει να πληρώνεις επιπλέον 2 ευρώ. Η απάντηση εκ μέρους της εταιρίας ήταν ένα κατηγορηματικό όχι.
ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΜΑΤΑ
Ανώνυμος αναγνώστης διαμαρτύρεται προς κάθε αρμόδιο γιατί, όπως ισχυρίζεται, το «δελφίνι» δεν παρέλαβε δέμα από Βόλο προς Σκόπελο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αυτή την εποχή δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου στα ταχύπλοα και εφόσον πληρώνει 7 ευρώ για κάθε φορτωτική γιατί να συμβαίνει αυτό, ειδικά σε επαγγελματίες που καθημερινά περιμένουν δέματα από το Βόλο.

Ο Μήτσος ζητάει στέγη...

Βρέθηκε αρχές καλοκαιριού να περιπλανάται στον Αγνώντα, σε καλή κατάσταση υγείας και σίτισης, πολύ φιλικός και κοινωνικός, φανερώνοντας ότι κάποιος απερίσκεπτος ιδιοκτήτης τον παράτησε.

Μετά από λίγες μέρες εμφανίστηκε στην παραλία της Σκοπέλου μέχρι τη στιγμή που ένα ατύχημα τον έστειλε στο κτηνιατρείο με σπασμένο πόδι. Αυτή τη στιγμή η υγεία του μετά τη φροντίδα της κτηνιάτρου Ουρανίας Καθηνιώτη, έχει αποκατασταθεί και αναρρώνει σε διάφορα σπίτια εθελοντών φιλόζωων.
Ζητείται μόνιμη φιλοξενία για αυτό το γλυκό ζώο και ανθρώπους που θα του δώσουν πραγματική αγάπη.
Για πληροφορίες τηλ. 2424024260

Σκοπέλου γεύσεως δώρα

Η Βιβλιοθήκη του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου
και το Παλαιό Σκοπελίτικο Αρχοντικό
σας προσκαλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου
της Μαρίας Δελήτσικου - Παπαχρίστου
«Σκοπέλου γεύσεως δώρα»
την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010
στις 7 μ.μ.
στην Βιβλιοθήκη του Λυκείου

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ε.Σ.Υ, Εμείς, Αυτοί...

Επιστολή στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» έστειλε η εδώ και χρόνια συνεργάτης της εφημερίδας Βάνα Αθανασίου από την Αλόννησο. Αυτή τη φορά θέμα της είναι το ταλαιπωρημένο ΕΣΥ:

«Θέλω να ρωτήσω τους διοικητάδες νοσοκομείων και παρατρεχάμενους κυβερνητικούς πότε σκοπεύουν να πληρώσουν τις από 5μήνου απλήρωτες εφημερίες των ιατρών του Ε.Σ.Υ. Είμαι σύζυγος κρατικού ιατρού ο οποίος εδώ και 32 χρόνια υπηρετεί στο πιο απομακρυσμένο νησί των Σποράδων και ορκισμένη πολίτης πλέον να μη ξαναπλησιάσω κάλπη. 
Θέλω να ρωτήσω, τα κυκλώματα που ενέκριναν τις υπερκοστολογημένες προμήθειες ήταν...

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Εκοιμήθη ο ηγούμενος της Ι.Μ. Ευαγγελίστριας Αρχιμανδρίτης Άγγελος Λύσσαρης



Με τα αισθήματα της κατ' άνθρωπον λύπης αναγγέλεται η κοίμηση του αοιδίμου ήδη Αρχιμανδρίτου Αγγέλου Λύσσαρη, Ηγουμένου της ιστορικής και σεβασμίας Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου.
Ο αοίδιμος π. Άγγελος, γεννήθηκε στην Χαλκίδα από ευσεβείς γονείς το 1945 και από μικρής ηλικίας, μετακομίζοντας στην Αθήνα οικογενειακώς, συνδέθηκε με τις Χριστιανικές Ενώσεις του αοιδίμου π. Αγγέλου Νησιώτη.
Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και εργάστηκε για χρόνια στον Δήμο Αθηναίων.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 πραγματοποίησε τον ιερό πόθο, που είχε από την παιδική του ηλικία και συγκαταλέχθηκε στις τάξεις του ιερού Κλήρου, καρείς μοναχός και χειροτονηθείς Διάκονος και Πρεσβύτερος στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σύρου κυρό Δωρόθεο (Στέκα).
Το 1997 και μετά την κοίμηση του μακαριστού Ηγουμένου της Ι.Μ. Ευαγγελιστρίας Σκιάθου Αρχιμ. Γερασιμου Ζούρα, ζήτησε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο (Βέργη), να εγκαταβιώσει στην ίστορική αυτή Ιερά Μονή της Ι.Μ. Χαλκίδος και από τότε ανέλαβε την Ηγουμενία της.
Τον Ιούλιο του 2003 έλαβε το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο (Τριανταφύλλου).
Στα 13 χρόνια της ηγουμενίας του, ο π. Άγγελος ανακαίνισε πλήρως το κτιριακό συγκρότημα της Ιεράς Μονής, συνέβαλε ουσιαστικά στην πλήρη καταγραφή και αναγνώριση της περιουσίας της, ενώ η Ιερά Μονή δεν υστέρησε και σε κοινωνική προσφορά στην κοινωνία της Σκιάθου, για την οποία πολλούς επαίνους κατά καιρούς έλαβε.
Τον τελευταίο χρόνο ταλαιπωρήθηκε από την επάρατο νόσο, εμπιστευόμενος τον εαυτό του στην προστάτιδά του Παναγία, γινόμενος παράδειγμα υπομονής και καρτερίας για όσους τον γνώρισαν.
Η εξόδιος Ακολουθία του θα λάβει χώρα στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Ο Θεός να του χαρίσει την Βασιλεία Του.

Το λιμάνι συνεχίζει να δέχεται λύματα

Φωτογραφία σήμερα το μεσημέρι
Επί μήνες και παρά τον βιολογικό καθαρισμό που λειτουργεί, συχνό φαινόμενο είναι να πέφτουν λύματα στο λιμάνι της Σκοπέλου, από τον αγωγό που είναι μπροστά από τις  παραλιακές καφετέριες και δίπλα στο φυλάκιο του λιμενικού. Πολλές φορές η μυρωδιά, ειδικά με το βοριαδάκι, είναι έντονη και τα σχόλια των περαστικών όχι και τόσο κολακευτικά. Ερωτήσεις έχουμε κάνει πάρα πολλές προς κάθε αρμόδιο, αλλά δεν καταλάβαμε τί ακριβώς συμβαίνει...  «Ψάχνουμε να το βρούμε...», είναι η συνηθέστερη απάντησή τους...
Θα παρακαλούσα τους υποψήφιους δημάρχους αν μπορούν να τοποθετηθούν.

Ανεκτέλεστο..!


Έδεσε στη Σκόπελο το Express Skiathos. Τα καύσιμα που έχει στις δεξαμενές τους φθάνουν για ένα δρομολόγιο, το οποίο προτίμησε να κάνει αύριο Κυριακή για Βόλο. Την Δευτέρα, σύμφωνα με τον πίνακα των δρομολογίων δεν θα γίνει δρομολόγιο και από Τρίτη βλέπουμε, ανάλογα με την εξέλιξη της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών - βυτιοφόρων.
Την ίδια τύχη είχαν και τα προγραμματισμένα δρομολόγια του «Αλκυόνη» από Βόλο προς Σποράδες, που και αυτό, για τον ίδιο λόγο, δεν έκανε το δρομολόγιο...

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών!

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:
Δεν ξέρω τί λέτε εσείς περί Δημάρχων... Εγώ έχω να πω ότι την Τετάρτη πήρα το flyingcat από Βόλο για Σκόπελο και αυτό έπιασε Αγνώντα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών... Παρέμεινα στο λιμάνι του Αγνώντα για μία ώρα μέχρι να βρεθεί κάποιος να με πάει στη Σκόπελο.
Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για η μεταφορά των επιβατών. Αίσχος! Άσε που η τιμή του εισιτηρίου είναι 45 ευρώ!

Ημερολόγιο αφιερωμένο στον Παπαδιαμάντη


Εξεδόθη και κυκλοφορεί ήδη το Εγκόλπιο Ημερολόγιο του έτους 2011 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από τις εκδόσεις του Επικοινωνιακού-Μορφωτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ», το οποίο εφέτος είναι αφιερωμένο στον μεγάλο διηγηματογράφο της Σκιάθου και «άγιο των ελληνικών γραμμάτων» Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την κοίμησή του (1911-2011).
Την επιμέλεια του Ημερολογίου είχαν, ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ και ο εκλεκτός συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Άγγελος Μαντάς, Δρ. Φιλολογίας.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Δήμος Σκιάθου: Το μόνο βεβαιωμένο και απαιτητό έλλειμμα είναι 365.492 ευρώ


  • Το μόνο βεβαιωμένο και απαιτητό έλλειμμα είναι το ποσό που αναφέρεται στον ισολογισμό της χρήσης 31-12-2008, δηλαδή 365.492,72 ευρώ και όχι κανένα άλλο ποσό σε σχέση με αυτά που έχουν αναγραφεί στην ειδησεογραφία των ΜΜΕ και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου.

Aπό το γραφείο Τύπου του Δήμου Σκιάθου λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:
Την Τετάρτη 22-9-2010 στο Δήμο Σκιάθου έγινε σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν αιτήματος του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας, που στηρίχθηκε στις διατάξεις του άρθρου 262 παρ. 1& 3 του νέου νόμου 3852/10 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) για να ενταχθεί ο Δήμος Σκιάθου στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης των ΟΤΑ.
Από τις παραπάνω διατάξεις δεν ήταν σύννομη η σύγκλιση της συνεδρίασης των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Με ομόφωνη απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και για το σκοπό οριστικής εμφάνισης της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του Δήμου Σκιάθου, αποφασίστηκε...

Αιμορραγεί το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο

Αυτή την φορά από ανεπάρκεια βασικού ιατρικού υλικού.
Για ένα νοσοκομείο, το «Αχιλλοπούλειο», που έχει άμεση σχέση με τους κατοίκους των Βορείων Σποράδων, ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε σήμερα, για μια ακόμα φορά, ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο.
Ο κ. Νάκος κάνει λόγο στην ερώτησή του για απαράδεκτη κατάσταση στο νοσοκομείο του Βόλου, το οποίο κυριολεκτικά αιμορραγεί...

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Να και ο Στάλιν σε αυτό το blog!

Μου γράφει σχολιαστής:
«Ενώ οι αφίσες του σταλινικού ΚΚΕ δεν μας ενοχλεί ε;»
Και επειδή το σχόλιο απορρίφθηκε, ξαναγράφει:
«Προς Διαχείριση: το ίδιο το ΚΚΕ αποκατέστησε το σταλινισμό στο τελευταίο του συνέδριο. Προς τι λοιπόν, η μη δημοσίευση του σχόλιού μου;»


Αγαπητέ/η
Δεν γνωρίζω τα κείμενα του τελευταίου συνεδρίου του ΚΚΕ και αν έγινε, όπως λες, αποκατάσταση του Στάλιν. Η ζωή μου τα έχει φέρει έτσι, που πρέπει να σκεφθώ άλλα, σοβαρότερα...
Για τις αφίσες και το ΚΚΕ το μόνο που έχω να σου πω είναι, πως νόμιμο κόμμα είναι και δρα όπως αυτό νομίζει.
Πάντως, επειδή έχω άποψη για τον Иосиф Виссарионович Сталин, έλα να με βρεις να μιλήσουμε...
Ο Διαχειριστής σου!..

Ας φρόντιζαν

Κατήντησα σχεδόν ανέστιος και πένης.
Αυτή η μοιραία πόλις, η Αντιόχεια,
όλα τα χρήματά μου τάφαγε·
αυτή η μοιραία με τον δαπανηρό της βίο.

Αλλά είμαι νεός και με υγείαν αρίστην.
Κάτοχος της ελληνικής θαυμάσιος
(ξέρω και παραξέρω Αριστοτέλη, Πλάτωνα·
τι ρήτορας, τι ποιητάς, τι ό,τι κι αν πεις.)
Από στρατιωτικά έχω μιαν ιδέα,
κ' έχω φιλίες με αρχηγούς των μισθοφόρων.
Είμαι μπασμένος κάμποσο και στα διοικητικά.
Στην Αλεξάνδρεια έμεινα έξι μήνες, πέρσι·
κάπως γνωρίζω (κ' είναι τούτο χρήσιμον) τα εκεί:
του Κακεργέτη βλέψεις, και παληανθρωπιές, και τα λοιπά.

Οθεν φρονώ πως είμαι στα γεμάτα
ενδεδειγμένος για να υπηρετήσω αυτήν την χώρα,
την προσφιλή πατρίδα μου Συρία.

Σ' ό,τι δουλειά με βάλλουν θα πασχίσω
να είμαι στην χώρα οφέλιμος. Αυτή είν' η πρόθεσίς μου.
Αν πάλι μ' εμποδίσουνε με τα συστήματά τους --
τους ξέρουμε τους προκομένους: να τα λέμε τώρα;
αν μ' εμποδίσουνε, τι φταίω εγώ.

Θ' απευθυνθώ προς τον Ζαβίνα πρώτα,
κι αν ο μωρός αυτός δεν μ' εκτιμήσει,
θα πάγω στον αντίπαλό του, τον Γρυπό.
Κι αν ο ηλίθιος κι αυτός δεν με προσλάβει,
πηγαίνω παρευθύς στον Υρκανό.

Θα με θελήσει πάντως ένας απ' τους τρεις.

Κ' είν' η συνείδησίς μου ήσυχη
για το αψήφιστο της εκλογής.
Βλάπτουν κ' οι τρεις την Συρία το ίδιο.

Αλλά, κατεστραμένος άνθρωπος, τι φταίω εγώ.
Ζητώ ο ταλαίπωρος να μπαλοθώ.
Ας φρόντιζαν οι κραταιοί θεοί
να δημιουργήσουν έναν τέταρτο καλό.
Μετά χαράς θα πήγαινα μ' αυτόν.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1930) 


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

Ειδική συνεδρίαση σήμερα στη Σκιάθο

Μετά από αίτημα του συνόλου των συμβούλων της αντιπολίτευσης, πραγματοποιείται σήμερα 22 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μπούρτζι, δημοτικό συμβούλιο με ειδικό θέμα τα οικονομικά του Δήμου Σκιάθου.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Α.Ο. Σκοπέλου: Κάθε χρονιά και καλύτεροι..!

Tον πρόεδρο του Α.Ο. Σκοπέλου συναντήσαμε, μετά τον νικηφόρο αγώνα της ομάδας εναντίον του Διαγόρα με 5-1 και τον ρωτήσαμε για την προετοιμασία, το  έμψυχο υλικό και τους στόχους της ομάδας. Ο κ. Γιώργος Κοχύλης μας είπε:
«Μετά από τις εκλογές που έγιναν πριν ένα περίπου χρόνο προέκυψε ένα 11μελες διοικητικό συμβούλιο που ανέλαβε την ομάδα. Δυστυχώς ό,τι συμβαίνει σε πολλούς συλλόγους συμβαίνει και στον Α.Ο. Σκοπέλου. Δεν υπάρχει η συλλογική προσπάθεια την οποία περιμέναμε και το βάρος δεν μοιράζεται. Τρέχουν λίγοι και κάθονται πολλοί... Παρ' όλα αυτά, αυτοί οι λίγοι έκαναν καλή δουλειά, γι΄αυτό και τερματίσαμε στην πρώτη πεντάδα και μπορούσαμε, αν θέλαμε, ακόμα και την άνοδο. Αντί για την άνοδο στην Α΄κατηγορία προτιμήσαμε την παραμονή μας στην ίδια κατηγορία με ταυτόχρονη ανανέωση της ομάδας.
Εμείς αποφασίσαμε να μην κάνουμε πρωταθλητισμό, αλλά αθλητισμό και να μπει «νέο αίμα» στην ομάδα από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου όπου αυτή τη στιγμή έχουν 80 πιτσιρικάδες...

Να σβηστεί άμεσα αυτό το αίσχος...

Απορώ που τρεις εβδομάδες τώρα δεν έχει ενοχληθεί κανένας. Τηλεφώνησα στο Δήμαρχο να τον ενημερώσω προ δεκαπενθημέρου και μου απάντησε ότι θα καλυφθεί άμεσα. Δεν έγινε απολύτως τίποτε μέχρι σήμερα. 

Μπορεί για το παιδί που το έγραψε ένας αγκυλωτός σταυρός να μη σημαίνει πολλά, αλλά είμαι βέβαιος ότι ο παππούς του δεν αισθάνεται το ίδιο, όπως και κάθε άνθρωπος γύρω στα 80. 

ΝΑ ΣΒΗΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ και όποτε ξαναγραφτεί, θα πρέπει πάλι άμεσα να σβηστεί, όσες φορές κι’ αν χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Ηλίας Σκαβέντζος

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Υποψήφιος εκ νέου ο κ. Χρ. Βασιλούδης

Ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ» θα δώσει την εκλογική μάχη της 7ης Νοεμβρίου ο εν ενεργεία δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρήστος Βασιλούδης. Ο ίδιος επέλεξε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του μέσω διαδικτύου και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων που θα στελεχώσουν την παράταξή του. 
Ο κ. Βασιλούδης έχει απευθύνει ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας προς όλες τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται σήμερα στη Σκόπελο.
ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Πεντάσφαιρος

Το πρώτο γκολ της χρονιάς πέτυχε ο Στέλιος Χρυσάνθης στο σημερινό νικηφόρο 5-1 του Α.Ο. Σκοπέλου εναντίον του Διαγόρα. Δύο γκολ πέτυχε το νέο απόκτημα της ομάδας νηγιριανός επιθετικός Σόνι Ιζακέμε, ενώ σκόραραν επίσης οι συνήθεις ύποπτοι Ορέστης Χισάι και Μανώλης Δαλακιάρης.
Η ομάδα έδειξε ότι έχει κάνει καλή προετοιμασία, είναι σε καλή φυσική κατάσταση και φυσικά έχει στόχους.
Αναλυτικότερα για την ομάδα, το δυναμικό της και τις επιδιώξεις της θα πούμε μετά από συζήτηση που θα έχουμε με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Γιώργο Κοχύλη.

Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ
Πατήστε full screen  στο επάνω μέρος για να δείτε τις εικόνες

Αστροβραδιά στη Σκόπελο

Mε την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας παρατήρησης της Σελήνης και κάτω από τους ήχους της «Μυθωδίας» του Βαγγέλη Παπαθανασίου, έγινε παρατήρηση της Σελήνης και του Δία με τρία τηλεσκόπια, από το λιμάνι της Σκοπέλου, 

Τα δύο έβλεπαν απευθείας τη Σελήνη και το άλλο πρόβαλλε εικόνες σε γιγαντοοθόνη.
Πέρασαν για να θαυμάσουν και να παρατηρήσουν, τις ασυνήθιστες για τον πολύ κόσμο εικόνες, μαθητές με τους καθηγητές τους από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και αρκετός κόσμος μεταξύ των οποίων και επισκέπτες του νησιού. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε μια σύντομη αναφορά από το μέλος της Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου κ. Γιώργο Μιχαήλ για τον ήλιο και το φεγγάρι και τους δυο εσοπλανήτες Ερμή και Αφροδίτη.
Η βραδιά έκλεισε με την παρατήρηση του Δία και των δορυφόρων του.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ρ. Ζήση για τις καταστροφές στη Σκόπελο

Αναφορά κατέθεσε η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας κα Ροδούλα Ζήση, προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, διαβιβάζοντας του υπόμνημα της Δημοτικής Αρχής Σκοπέλου, σχετικά με τις καταστροφές που προκάλεσαν τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί. 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο υπόμνημα του Δήμου Σκοπέλου,...

Ο Νίκος o μελισσάς...

...μελισσονίκος ή μελόνικος, κατά κόσμο Νίκος Αγγελέτος έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2009. Ο Νίκος ήταν (κι έτσι θα τον θυμόμαστε πάντα) ένας σπάνιος άνθρωπος. Με ό,τι καταπιανόταν το έκανε με μεράκι κι ενθουσιασμό, αλλά προ πάντων μετά από πολλή μελέτη. Οι γνώσεις του γύρω από την μελισσουργία ήταν παροιμιώδεις, ενώ τελευταία ανέπτυσσε αντίστοιχη εμπειρία γύρω από την αμπελουργία (που δυστυχώς δεν πρόλαβε να απολαύσει).
Ο Νίκος όμως ήταν γενικώς πολύπλευρος και δημιουργικός. Χειριζόταν άνετα τις νέες τεχνολογίες, δημιουργώντας blogs και sites στο διαδίκτυο, μέσω των οποίων ενημέρωνε αλλά και συνομιλούσε με όσους ήθελαν να μοιραστούν εμπειρίες γύρω από τις επαγγελματικές του ενασχολήσεις, ενώ συχνά-πυκνά «ανέβαζε» σπαρταριστές ιστορίες και μύθους της Γλώσσας που μάζευε υπομονετικά από τους απλούς ανθρώπους του χωριού.
Ο Νίκος ήταν ενεργό άτομο της τοπικής κοινωνίας και ακούραστος υπηρέτης των πολιτιστικών, κοινωνικών και πολιτικών δρώμενων. Είχε ξεκάθαρη πολιτική ιδεολογία, την οποία δεν παζάρευε με τίποτε. Η ζωή του ήταν λιτή και απέριττη και ταίριαζε απόλυτα σε αυτά που πολιτικά και κοινωνικά πίστευε...
Λίγο πριν το ατύχημά του το blog του είχε καταστραφεί από λάθος και έγινε προσπάθεια διάσωσης κάποιων άρθρων του, όπως αντιγράφησαν απο το rss feed του. Οι ημερομηνίες ανάρτησης των άρθρων αναγράφονται μέσα στα post ενώ τα αυθεντικά σχόλια δυστυχώς δεν διασώθηκαν. Ας μείνει έστω αυτό το blog να μας θυμίζει τον Ν. Αγγελέτο και ας είναι καλά οι αγαπημένοι του να τον θυμούνται.
ΓΝΩΡΙΣΤΕ Ή ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ BLOG ΕΔΩ:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ»: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗ
ΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ BLOG ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ
19/9/2010: 'Οπως μας πληροφορεί η κόρη του Νίκου, Βάσω Αγγελέτου, η διάσωση του blog οφείλεται στον κ. Κώστα Κουτσούκο (beekeeper), ο οποίος έκανε σχετικό αφιέρωμα στο site του (www.bees.gr

Κώστας Καρτάλης: Αναγκαίες οι διευκρινίσεις για το πετρελαϊκό κοίτασμα Σκοπέλου

Με ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής ζητά διευκρινίσεις αναφορικά με δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι δρομολογείται η εκμετάλλευση πετρελαικού κοιτάσματος στη Σκόπελο. Ειδικότερα στην ερώτηση αναφέρεται ότι: «Σύμφωνα με αναφορές στον ημερήσιο τύπο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής πρόκειται να ιδρύσει Δημόσιο Φορέα Ερευνας Υδρογονανθράκων. Στόχος του νέου φορέα είναι η έρευνα για τον εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο, στο Ιόνιο και στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης. Στα ίδια δημοσιεύματα γίνεται αναφορά σε πετρελαϊκά κοιτάσματα στα οποία θα επικεντρωθούν οι έρευνες. Μεταξύ των κοιτασμάτων αυτών περιλαμβάνεται και το Πετρελαϊκό Κοίτασμα Σκοπέλου.» Ο Κ. Καρτάλης ερωτά την Υπουργό τα εξής: 

Η κατασκευή νέων αναβαθμισμένων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης του νησιού...

πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής Σκιάθου προς την Πολιτεία
Ο Δήμος Σκιάθου προκειμένου ν’ αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προξενούνται από έκτακτα καιρικά φαινόμενα  σε συνεργασία με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΜ, καταρτίζει σχέδιο αντιμετώπισης των θεομηνιών και το καταθέτει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου στις αρχές κάθε έτους.
Επιπλέον με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σκιάθου Νίκου Πλωμαρίτη...

Άμεση οικονομική ενίσχυση του Δήμου Σκοπέλου…

ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος
για την αποκατάσταση των ζημιών
από τις πρόσφατες πλημμύρες

Ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε σήμερα αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση, με θέμα την έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Σκοπέλου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι πρόσφατες πλημμύρες στο νησί.
Συγκεκριμένα με την αναφορά του κ. Νάκου, επισημαίνονται τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε πολλά σπίτια στον Πάνορμο, τον Αγνώντα, τη Σκόπελο, το Στάφυλο,...

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Αξιολόγηση του προγράμματος MIRTO

Συνάντηση έγινε σήμερα στη Σκόπελο για την αξιολόγηση του προγράμματος MIRTO το οποίο αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των τουριστών σχετικά με τον κίνδυνο των δασικών πυρκαγιών σε ευαίσθητες περιοχές, στην ενίσχυσει της ετοιμότητάς τους και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων ευαισθητοπίησης στα νησιά. Στο πρόγραμμα συμετέχουν η Γαλλία, η Ιταλία, η Κροατία και η Ελλάδα.
«Η τετραεθνής αυτή συνάντηση στη Σκόπελο ήταν μία επιτυχία της σημερινής δημοτικής αρχής η οποία κατόρθωσε από τη χώρα μας να επιλεγεί η Σκόπελος για τη πιλοτική αυτή εφαρμογή του προγράμματος.» μας είπε ο κ. Βασιλούδης.
Κατά την έναρξη των σημερινών εργασιών ο Δήμαρχος Σκοπέλου καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην επιτυχία του προγράμματος. Ο κ. Χρήστος Βασιλούδης είπε:
«Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,
Κατ' αρχάς, θέλω να σας εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες για...

Τουριστική ανάπτυξη: Δε δημιουργούμε ποτέ προσδοκίες...που δε μπορούν να ικανοποιηθούν

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΧΑΡΑΞΗΣ ΜΑΚΡΟΠΝΟΗΣ 
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
(Περιφερειακό Παρατηρητήριο Τουρισμού)
ΕΙΣΗΓΗΣΗ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ


Η ανάπτυξη του τουριστικού τομέα της θεσσαλικής οικονομίας είναι ένας σύνθετος και ευαίσθητος στόχος με πολλές συνιστώσες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη προκειμένου να υπάρχει ένα θετικό, ισόρροπο και περιβαλλοντικά βιώσιμο αποτέλεσμα. Η σύγχρονη αντίληψη για την ανάπτυξη του τουρισμού στηρίζεται στην ποιότητα, την πιστοποίηση, τη διεύρυνση και διαφοροποίηση των τουριστικών υπηρεσιών, τη σύνδεση τους με την τοπική οικονομία και την ολοκλήρωση μιας σειράς έργων τα οποία αφορούν στις υποδομές και στο περιβάλλον. 
Καταρχήν, δεν νοείται μακρόπνοη Τουριστική Ανάπτυξη: 

Παρατηρήστε τη σελήνη...

ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Καλή σχολική χρονιά...

paideia
ΠΑΤΗΣΤΕ full screen στο επάνω μέρος για να διαβάσετε το κείμενο

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

«Έφυγε» ο δάσκαλος του taekwondo

O δάσκαλος του taekwondo Aναστάσιος Κάκαλης (8 dan ITF), μέλος της ελληνικής ομοσπονδίας TKWD ITF, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετων, από ανακοπή καρδιάς. Είχε πάει για κολύμπι στην περιοχή Πευκάκια του Βόλου, όπου έκανε καθημερινά προπόνηση.
Ο δάσκαλος του taekwondo Στέργιος Μαυροειδής και οι μαθητές του στη Σκόπελο εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους στου οικείους του εκλιπόντος.
Τάσο, καλό ταξίδι και από εμάς...

Τιμήθηκε ο Φώτης Ζεμπέκης

Ο Δήμος Σκιάθου όπως κάθε χρόνο πραγματοποίησε εκδηλώσεις μνήμης το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2010, με αφορμή την ανάμνηση της κατασκευής και υψώσεως της πρώτης Ελληνικής Σημαίας στην Ι. Μ. Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, το έτος 1807 και της βυθίσεως του υποβρυχίου «Κατσώνης» στη Σκιάθο, στις 14 Σεπτεμβρίου 1943. 
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης τίμησε, μεταξύ  άλλων και τον Σκαθίτη νομαρχιακό σύμβουλο Φώτη Ζεμπέκη για την πολύχρονη προσφορά του στα κοινά και στο νησί.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Όχι, δεν χάλασε το κινητό σας!

Μεγάλο πρόβλημα στις επικοινωνίες αντιμετωπίζουν σήμερα οι συνδρομητές της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, Cosmote στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.
Πάντως, κακά τα ψέματα, ησύχασε λίγο το κεφάλι μας...

Πρόσκληση στους επιχειρηματίες Σκοπέλου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου


κ. Γιώργος Μιχελής
σας προσκαλεί στην ομιλία του με θέμα
«μία στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης για τη Σκόπελο»
Η ομιλία απευθύνεται στους επιχειρηματίες του νησιού
και θα πραγματοποιηθεί
την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 8 μ.μ.
στο ξενοδοχείο ΔΙΟΝΥΣΟΣ της Σκοπέλου.
Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει ξεξίωση
στους χώρους του ξενοδοχείου.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Aποκλεισμένη επιχείρηση στο Λιμνονάρι!

Αποκλεισμένη βρίσκεται μια επιχείρηση στο Λιμνονάρι μετά το ξέσπασμα του ρέματος που καταλήγει εκεί. Μία πρόχειρη κατασκευή που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2009 δεν άντεξε την προχθεσινή καταιγίδα με αποτέλεσμα να ξηλώσει το γεφυράκι που συνέδεε την επιχείρηση με το δρόμο. Σήμερα ο Δήμαρχος κ. Χρ. Βασιλούδης με συνεργείο του Δήμου επιχείρησαν να αποκαταστήσουν τη ζημιά αλλά εμποδίστηκαν από λιμεναρχείο και κτηματική υπηρεσία.
Αύριο θα φθάσουν μηχανικοί της Νομαρχίας και σε συνεννόηση με τους νομικούς της νομαρχίας, του δήμου και τη συνδρομή του δημοτικού συμβούλου κ. Κ. Σκούρα θα προσπαθήσουν να βρουν λύση ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η επιχείρηση.
Μετά από αυτό, ζητούμενο είναι η κατασκευή ενός έργου που θα λύσει μόνιμα το πρόβλημα.