Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Σβήνουν τα τσιγάρα

Από αύριο 1η Σεπτεμβρίου, σβήνουν τα τσιγάρα σε μπαρ, καφετέρειες, καφενεία, εστιατόρια και εργασιακούς χώρους. Οπως έγινε σαφές, από την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο νόμος προβλέπει πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους εργασίας.
Οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων εξακολουθούν να εκφράζουν την ανησυχία τους, για τις επιπτώσεις που θα έχει στην πελατεία τους ο αντικαπνιστικός νόμος.
Tα πρόστιμα
50 ευρώ θα πρέπει να βγάλουν από το πορτοφόλι όσοι καπνίζουν σε καφετέριες ή άλλους χώρους ψυχαγωγίας, 100 ευρώ σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας κλπ. και 200 ευρώ όσοι ανάψουν τσιγάρο μέσα σε δημόσιες υπηρεσίες.
Αν κάποιος πελάτης καπνίζει και δεν αντιδράσει ο καταστηματάρχης, πληρώνει πρόστιμο  από 500 ευρω έως 10.000 ευρώ ανάλογα με τις υποτροπές.
Όσοι πληρώνουν το πρόστιμο μέσα σε 10 ημέρες θα έχουν έκπτωση(!) που ίσως φτάνει και το 50% ενώ όσοι το αγνοήσουν, αυτό θα βεβαιώνεται στην ΔΟΥ. Πριν τα τσουχτερα πρόστιμα υπάρξει περίοδος «χάριτος» και συστάσεις.
Το 80% από τις εισπράξεις προστίμων θα πηγαίνει στα ταμεία των δήμων.
Πληροφορίες, αλλά και καταγγελίες που αφορούν την εφαρμογή του νέου νόμου, στο τετραψήφιο νούμερο 1142


Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Αρχίζει το ματς..!

Σέντρα για τις ομάδες μας
18 και 19 Σεπτεμβρίου
Aύριο Δευτέρα, 30 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στο Hotel Portaria στην Πορταριά θα γίνει κλήρωση των πρωταθλημάτων Α΄- Β' - Γ΄ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Θ. καθώς και του κυπέλλου ερασιτεχνών της περιόδου 2010-2011. 
Το κύπελλο θα ξεκινήσει το σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου και τα πρωταθλήματα Α' και Β' θα βρεθούν στη σέντρα στις 18 και 19 Σεπτέμβρη, ενώ η Γ΄ τον Οκτώβρη. 
Οι ομάδες που θα μετέχουν φέτος στα πρωταθλήματα θα είναι 46. 
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
ΑΕ Διμηνίου -Θησέας - Αίας Σούρπης - Ακρόπολη - Ιάσων Αλ. Μεριάς - ΑΕ Λεχωνίων -Πρωτεσίλαος -Κένταυρος - Αγία Παρασκευή - Μαγνησιακός - Απόλλων Καναλίων - ΓΣ Αλμυρού - Αγροτικός - Σκιάθος - Εθνικός - Α.Ε. 2002 - Χλόη - Σαρακηνός. 
Από την Α’ Κατηγορία η πρωταθλήτρια ομάδα κερδίζει άνοδο στην Δ’ Εθνική, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν 15η, 16η, 17η και 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται απευθείας στην Β΄ κατηγορία για την περίοδο 2011 – 2012. (αν υποβιβαστεί μία ομάδα της δύναμης της Ε.Π.Σ.Θ. από την Δ’ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία, τότε οι ομάδες που υποβιβάζονται γίνονται πέντε).
Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
Αετός - Νέοι Αθλητές Νίκης - Ορμίνιο-Πανιώνιος - Μακρινίτσα-Πηλέας-Δήμητρα Άνθ. Γαζής-Ηρακλής - Αστέρας Ριζ.- Σκόπελος - Δόξα Αερινού - Δάφνη - Άρης Μελισσατίκων - Διαγόρας - Ηρακλής Α.Θ. - Αίας Τρικέρων - ΑΠΟΒ
Από την Β’ Κατηγορία η 1η, 2η και 3η στην τελικη βαθμολογία κερδίζουν άνοδο στην α', αφού για να είναι στο πρωτάθλημα 2011-12 οι ομάδες 16 θα υποβιβαστούν από την περίοδο 2010—11 απ’ ευθείας από την β΄ στην Γ’ 5 ομάδες (όσες καταλάβουν τις θέσεις 14-15-16-17 και 18 ). 
Γ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
Παγασητικός - Μυρμιδόνες - Μικροθήβες - Ιωλκός - Δημητριάς - Τοξότης  - Απόλλων Κροκίου - Αγχίαλος - Αργαλαστή - Άρης Ανθοτόπου. 
Στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας θα ανέλθουν στη Β’ η πρωταθλήτρια ομάδα και αυτή που θα καταλάβει την 2η θέση στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας. 
www.epsth.gr

Ενθουσιασμένοι όσοι ήρθαν στη Σκόπελο

Αναγνώστης -μάλλον επιχειρηματίας-
μάς έστειλε το παρακάτω σχόλιο:
«Κάθε καλοκαίρι μου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσω με χιλιάδες τουρίστες - επισκέπτες του νησιού και το 99,999% είναι κατενθουσιασμένοι τόσο από τις ακρογιαλιές της Σκοπέλου με τα γαλαζοπράσινα νερά τους, όσο και με την ευγένεια και την φιλοξενία των ανθρώπων που συναντούν στο νησί.
Όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, με την υπόσχεση πως θα ξαναεπισκεφθούν οπωσδήποτε το νησί και δεν άκουσα κανένα αρνητικό σχόλιο για οτιδήποτε.
Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη για όλους λόγου της οικονομικής κρίσης και δυστυχώς μέσα σε όλα τα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες της Σκοπέλου ήταν και ένα 0,001% κακοπροαίρετων και ιδιότροπων ατόμων, που όπου κι αν βρεθούν όλα τους φταίνε και ψάχνουν να βρουν αφορμή για να δείξουν τον χαρακτήρα τους.
Ευτυχώς το ποσοστό αυτών των ανθρώπων είναι ελάχιστο και σχεδόν η απόλυτη πλειοψηφία των τουριστών που πέρασε από το νησί, νιώθουν τυχεροί που κατάφεραν να περάσουν έστω και λίγες μέρες σε ένα πανέμορφο και φιλόξενο επίγειο παράδεισο

Μάθημα στο πέλαγος...



Το πρώτο τους εκπαιδευτικό ταξίδι με σκάφος ανοικτής θάλασης έκαναν σήμερα οι μικροί ιστιοπλόοι του ΝΙΚΟΣ. Με το σκάφος Γλάρος Κ σάλπαραν από το λιμάνι της Σκοπέλου για να κάνουν πράξη ό,τι έμαθαν τόσο καιρό με τα μικρά εκπαιδευτικά τους σκάφη...

Διαδικτυακές ξεφτίλες...

Θυμάμαι κάτι άλλες εκλογές, του... μεταπολιτευτικού πυρετού: σημαιάκια, μπρελόκ, καυγάδες στα καφενεία και στα μπαλκόνια, αφίσες, φέιγ βολάν... είχε μια γοητεία το πράμα... ήμαστε και πιτσιρίκια και μας φαινόταν σκέτη Ανάσταση... Τώρα; τεχνολογία, σου λέει ο άλλος... Τα μελιστάλαχτα σχόλια ανταλλάσσονται μέσω διαδικτύου. Ανώνυμα φυσικά... Και νάαααα τα προεκλογικά "μπλογκ" με κάτι ανατριχιαστικά μαφιόζικα ψευδώνυμα...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: http://ekloges-sporades.blogspot.com/2010/08/blog-post_6677.html

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Παραίτηση του αντιδημάρχου Σκιάθου

Ο κ. Π. Τασιόπουλος
© Δ.Σκ.
Παραιτήθηκε από τη θέση του αντιδημάρχου και από μέλος της ομάδας πλειοψηφίας ο κ. Παύλος Τασιόπουλος. «Οι προθέσεις σας πριονίστηκαν από συνεργάτες σας με σκοτεινές διαθέσεις»(!) λέει ο κ. Τασιόπουλος σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Σκιάθου και συμπληρώνει: «Επηρεάζεται από άλλους ανθρώπους ο κ. Δήμαρχος», φωτογραφίζοντας στενούς συνεργάτες του Δημάρχου...
Ο κ. Τασιόπουλος παραμένει ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στο δημοτικό συμβούλιο της Σκιάθου. Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν ο κ. Τασιόπουλος κατεβεί με άλλο ψηφοδέλτιο ή όχι.

Disco Island: Ραντεβού το επόμενο καλοκαίρι

Από την Disco island λάβαμε και
δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:
«Tον περασμένο Απρίλιο, έχοντας την ιδέα και θέλοντας να διοργανώσουμε κάποιες, κατά τη γνώμη μας, αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ιδρύσαμε την «Disco Island». Χωρίς να έχουμε την απαραίτητη εμπειρία, ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό. Για πρώτη φορά, νομίζουμε, τα πήγαμε περίφημα. Δώσαμε την ευκαιρία στους ντόπιους, αλλά και στους επισκέπτες του νησιού  μας να παρακολουθήσουν συναυλίες με τον Μίλτο Πασχαλίδη στις 31 Ιουλίου, την Γλυκερία, Ασλανίδου και Λιανό στις 7 Αυγούστου, τους Locomondo στις 14 Αυγούστου και την παιδική παράσταση «ο Γαργαλιστής» στις 2 Αυγούστου.
Θέλουμε να πιστεύουμε...

O K. Καρτάλης με Συμβασιούχους Πυροσβέστες

Με το Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών Νομού Μαγνησίας συναντήθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης και συζήτησε για τις εξελίξεις αναφορικά με την εργασιακή τους αποκατάσταση. Σημειώνεται ότι σε επίπεδο επικράτειας καταγράφονται 5416 συμβασιούχοι (εποχικοί) πυροσβέστες, ενώ τα κενά στις οργανικές θέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος ανέρχονται σε 3.820.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Γιορτή τραχανά στο ΚΑΠΗ Σκοπέλου

Ο πρόεδρος και μέλη του ΚΑΠΗ επί τω έργω..!
Η καθιερωμένη εδώ και χρόνια γιορτή τραχανά του ΚΑΠΗ Σκοπέλου έγινε σήμερα στο Δημοτικό καφενείο. Τα τέσσερα μεγάλα καζάνια από το έδεσμα τελείωσαν πολύ γρήγορα αφού έσπευσαν να το γευτούν πολλοί Σκοπελίτες και επισκέπτες του νησιού, ο οποίοι είχαν να πουν για τη νοστιμάδα του. Τα δύο καζάνια προσέφερε το ΚΑΠΗ Σκοπέλου και τα άλλα δύο ο Σπύρος Γεράκης στη μνήμη του πατέρα του και του πεθερού του.

Ο Κ. Καρτάλης για τους ψαράδες Αλοννήσου

Ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης, προς την Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Τίνα Μπιρμπίλη και την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνα Μπατζελή, σχετικά με τα αντισταθμιστικά μέτρα για τους επαγγελματίες αλιείς της Αλοννήσου.  Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Όπως είναι γνωστό από το 1992 λειτουργεί το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων. Βασικός στόχος του ΕΘΠΑΒΣ είναι η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και των προστατευμένων ειδών που ζουν και αναπτύσσονται στην περιοχή που καταλαμβάνει το Πάρκο. Κεντρική θέση στα είδη που προστατεύονται κατέχει η Μεσογειακή Φώκια. Έκτοτε η ανάπτυξη της Αλοννήσου είναι στενά συνυφασμένη με τη λειτουργία του ΕΘΠΑΒΣ ενώ στόχος είναι πάντα η προστασία του ΕΘΠΑΒΣ και του πλούσιου και μοναδικού οικοσυστήματος σε συνάρτηση και με την ανάπτυξη της Αλοννήσου και την προστασία των παραγωγικών δυνάμεων του νησιού. Εν προκειμένω ένας τουλάχιστον κλάδος, αυτός των επαγγελματιών αλιέων, έχει επηρεασθεί από τη λειτουργία του ΕΘΑΠΒΣ σε ό,τι αφορά στον περιορισμό των αλιευτικών πεδίων. Τούτο σημαίνει ότι θα πρέπει να δρομολογηθούν αντισταθμιστικά μέτρα (αποζημιώσεις, επιδοτήσεις, ή άλλες κατά περίπτωση παροχές), όπως αυτά που προβλέπονται στο άρθρο 22 παρ. 3 του Νόμου 1650/1986. Στο παρελθόν, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε αναφερθεί θετικά στην προοπτική αποζημίωσης των αλιέων, ενώ και ο φορέας διαχείρισης του ΕΘΑΠΒΣ συμφώνησε στην ανάγκη στήριξης των επαγγελματικών αλιέων. 
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί: 
Αν προτίθενται να εφαρμόσουν τις πρόνοιες της παρ. 3 του άρθρου 22 του Νόμου 1650/1986 σε ότι αφορά αντισταθμιστικά μέτρα για τους επαγγελματίες αλιείς Αλοννήσου;»

Στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου

Ο Άγιος Φανούριος είναι από τους πιο αγαπητούς άγιους σε όλο τον ελληνικό λαό, που κάθε χρόνο τιμά και πανηγυρίζει την μνήμη του στις 27 Αυγούστου. Πολλοί έχουν συνδυάσει τη μνήμη του με φανερώματα και τον θεωρούν ως τον άγιο που φανερώνει χαμένα αντικείμενα ή κρυμμένα μυστικά. Και τούτο γιατί ο άγιος έγινε γνωστός από την φανέρωση της εικόνας του.
Στη Σκόπελο έγινε λειτουργία ομώνυμο εκκλησάκι που χτίστηκε το 1995 από τη Σοφία Ξηρογιάννη και τη Σταματίνα Πετροπούλου.
Από πολύ νωρίς χθες, παραμονή της εορτής του του Αγίου Φανουρίου στολίστηκε η εκκλησία από την οικογένεια Ξηρογιάννη για να υποδεχτεί τους πιστούς για τον εσπερινό.
Οι πιστοί κατέκλυσαν τον πανέμορφο εξοχικό χώρο που βρίσκεται το εκκλησάκι, κρατώντας στα χέρια τους τις σπιτικές φανουρόπιτες, οι οποίες ήταν εντυπωσιακά πολλές και η μία νοστιμότερη από την άλλη.
Μετά το τέλος της λειτουργίας, προσφέρθηκαν γλυκά από την οικογένεια Ξηρογιάννη και γεύτηκαν όλοι τις παραδοσιακές φανουρόπιτες.
Σήμερα το πρωί τελέσθηκε Θεία λειτουργία.
Στη Σκόπελο βρέθηκε -όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα-
ο Θανάσης Νάκος. Στη φωτό με τη Σοφία και
τον Γιώργο Ξηρογιάννη στο εκκλησάκι του
Αγίου Φανουρίου//©
ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες

Η επιτυχία τους και μόνο δικαιώνει τον μέχρι σήμερα κόπο τους και απλά ένα μπράβο δεν είναι αρκετό. Αυτά τα παιδιά είναι οι μελλοντικοί ειδικοί και οι επιστήμονες που όταν με το καλό τελειώσουν τις σπουδές τους θα γυρίσουν πίσω στον τόπο τους να προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις τους. Ο δρόμος που έχουν μπροστά τους είναι ακόμα μακρύς και χρειάζονται τη συμπαράσταση όλων μας.
Δήμητρα Α. Ρέκκα
Δημοτική Σύμβουλος

Συνελήφθη ο ένας...

Εξιχνιάστηκε η ένοπλη ληστεία
στην Εθνική Τράπεζα της Αλοννήσου
Από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι 2Ο μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και ενδελεχή έρευνα, εντοπίστηκε και συνελήφθη απογευματινές ώρες της 25-08-2010 στην περιοχή των Εξαρχείων Αττικής 38χρονος ημεδαπός, ως ένας από τους δράστες της ένοπλης ληστείας, που πραγματοποιήθηκε την 08.00’ ώρα της 24-08-10 σε βάρος του υποκαταστήματος της τράπεζας «ΕΘΝΙΚΗ», που βρίσκεται στην Αλόννησο.
Από την έρευνα – προανάκριση...

Συγκέντρωση - συζήτηση των νέων της Σκοπέλου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιάννης Καραγκιόζος και η Δημοτική Κίνηση της οποίας ηγείται, προσκαλούν όλους τους νέους του νησιού αύριο 27/08/2010 και ώρα 20:00 στο bar "La Costa" σε ανοιχτή συζήτηση με θεμα: Νέοι και Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Θα ακολουθήσει Σφηνάκι-party!

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Γ. Καραγκιόζο

Ο υποψήφιος Δήμαρχος
κ. Γ. Καραγκιόζος
Φίλες επιτυχούσες και φίλοι επιτυχόντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.  Γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά τον κόπο, την αγωνία και τις στερήσεις σας προκειμένου να επιτύχετε το στόχο σας,  δεχθείτε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε εσάς και τις οικογένειές σας για την επιτυχία σας.  Είστε πλέον ακαδημαϊκοί πολίτες και ανοίγετε ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή σας. Σας εύχομαι τα φοιτητικά σας χρόνια να είναι παραγωγικά ως προς την επιστήμη σας, γεμάτα από γνώσεις και εμπειρίες, που θα ωφελήσουν εσάς στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς σας, αλλά  θέλω να πιστεύω και το  ευρύ κοινωνικό σύνολο μέσα από την κοινωνική σας δράση και προσφορά. Όλοι οι κάτοικοι του νησιού μας είμαστε υπερήφανοι για την επιτυχία σας.  
Αλλά και όσα παιδιά δεν πετύχατε απόλυτα το στόχο σας, μην απογοητεύεστε. Γεμίστε με κουράγιο και αυτοπεποίθηση, συνεχίστε την προσπάθεια με μεθοδικότητα και επιμέλεια και να είστε  βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα ανταμειφθούν  και οι δικοί σας κόποι.
Γιάννης Καραγκιόζος
Υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου
Δικηγόρος - υπ. Διδάκτωρ Εγκληματολογίας

Συγχαρητήρια του Νομάρχη στους επιτυχόντες

Με αφορμή την ανακοίνωση σήμερα των αποτελεσμάτων των βάσεων για τις σχολές προτίμησης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των Πανελλαδικών εξετάσεων ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θα ήθελα να συγχαρώ, αλλά και να δώσω τις θερμότερες ευχές μου για πρόοδο στους επιτυχόντες μαθητές της Θεσσαλίας, αναγνωρίζοντας τον κόπο τους και συμμεριζόμενος τις προσδοκίες τους για το μέλλον. 
Σήμερα ξεκινά και συμβολικά...

Ο Θανάσης Νάκος στη Σκόπελο

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Νάκος θα βρίσκεται αύριο και την Παρασκευή στη Σκόπελο, όπου θα έχει συναντήσεις με τους τοπικούς παράγοντες του νησιού για να ενημερωθεί για την πορεία της τουριστικής περιόδου, για την εξέλιξη των έργων -ιδίως αυτών που χρηματοδοτήθηκαν επί Υπουργίας του- αλλά και για τις νέες ανάγκες και συνθήκες που έχουν προκύψει για το νησί και τους κατοίκους του, μετά και την εφαρμογή του «Καλλικράτη». 
Ο κ. Νάκος αύριο το βράδυ 26 Αυγούστου, θα συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Φανουρίου.

Λειτούργησε σαν Καράμπελας

Νίκος Πλωμαρίτης
Η εκρηκτικότητα του Νίκου Πλωμαρίτη, αλλά και η πίστη και ο όρκος που έδωσαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας πριν 4 χρόνια, για διασφάλιση των εσόδων του Δήμου, έθεσε την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Σκιάθου κα Δάφνη Ξυλοποδάρου ένα βήμα πρίν την έξοδο από τον συνδυασμό. Ο Δήμαρχος της ζήτησε εγγράφως να παραιτηθεί και αύριο συνεδριάζει η παράταξη για περαιτέρω αποφάσεις.
Η κα Ξυλοποδάρου ψήφισε πρόταση επαγγελματιών που εκμεταλλεύονται ομπρελοκαθίσματα οι οποίοι ζητούσαν να πληρώσουν  20% λιγότερα στο Δήμο, παρά τη σχετική αρνητική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου κ.  Στεφ. Καραγιώργου ο οποίος πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. ενημέρωσε τους συμβούλους ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο.
Ο κ. Πλωμαρίτης μας είπε: «Αν μπορούσαμε να κάνουμε μειώσεις τιμολογιών, έπρεπε να γίνουν για το σύνολο των Σκιαθιτών και όχι για ένα μέρος. Δεν γίνεται να κάνουμε διακρίσεις. Έχουμε ορκιστεί πριν 4 χρόνια να διαφυλάξουμε το κύρος, τα συμφέροντα του Δήμου και των Σκιαθιτών, δεν μπορούμε να ψηφίζουμε εναντίον του για προεκλογικά οφέλη... Εμείς έχουμε την πρωτιά και μας ενδιαφέρει τον μέλλον της Σκιάθου και για τα επόμενα χρόνια. Το σύνθημά μας είναι δουλειά, αγάπη για το νησί, πρόοδος και διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου και των Σκιαθιτών. Όσοι ενστερνίζονται τις απόψεις αυτές ανήκουν στον πυρήνα μας.»

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα

© EUROKINISSI
Από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστοτόπου του Υπουργείου (http://results.minedu.gov.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς - αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο). Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων γίνεται προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στην διεύθυνση αυτή, ιδίως τις ώρες αιχμής.
Οι υποψήφιοι που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στον τετραψήφιο αριθμό 1500.

Συνάντηση Διαμαντοπούλου - ΔΟΕ

Η κα Άννα Διαμαντοπούλου
© Χρ. Μπόνης//EUROKINISSI
H υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου θα έχει έκτακτη συνάντηση σήμερα 1.30 με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ για τα προβλήματα στα σχολεία, τα οποία ανοίγουν σε λίγες ημέρες. Κύριο θέμα οι ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.
Το υπουργείο θα προχωρήσει στην τοποθέτηση αναπληρωτών, αφού ήδη έχει εξασφαλίσει πιστώσεις σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών. Επίσης, δεν θα επιτρέψει την ύπαρξη υπεράριθμων εκπαιδευτικών και οι τοποθετήσεις έγιναν και θα γίνονται με πιο ορθολογικό τρόπο και κατανομή.
Γονείς και εκπαιδευτικοί διατηρούν επιφυλάξεις γιατί, όπως λένε, δεν θα αποφύγουν τμήματα με πολλούς μαθητές.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Η Ρ. Ζήση για τους αστυνομικούς Μαγνησίας

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας Ροδούλα Ζήση, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, διαβιβάζοντας το υπόμνημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Μαγνησίας, στο οποίο εκφράζονται θέσεις και απόψεις του αστυνομικού προσωπικού αναφορικά με την αστυνόμευση στο νομό και την ανάγκη εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες της Μαγνησίας. 
Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο σχετικό υπόμνημα, η συνεχής αύξηση της εγκληματικότητας που παρατηρείται κατά τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την διαπίστωση ότι το έγκλημα διαρκώς εκσυγχρονίζεται καθιστά αναγκαία την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την συμμετοχή των τοπικών αρχών στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την βελτίωση της αντεγκληματικής πολιτικής. 

Εδώ έχετε μηδέν ληστείες!

Πριν ένα μήνα συνάντησα τυχαία στη Σκόπελο τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Σπύρο Βούγια. Με κοίταξε και τον κοίταξα από μακριά. Από κάπου γνωριζόμαστε, μου είπε. Θυμηθήκαμε από που. Μετά τα τυπικά και αφού έμαθε τι κάνω στις Σποράδες, μου λέει έκπληκτος: «Εδώ έχετε μηδέν ληστείες!»
Η απάντησή μου ήταν πως εγκατέλειψα μια συνοικία που είχε δεκάδες διαρρήξεις και ληστείες κάθε μέρα για να ζήσω σε έναν παράδεισο και ότι τα σπίτια μας και τα μαγαζιά μας «δεν χρειάζεται να τα κλειδώνουμε»...
Ας ευχηθούμε να είναι έτσι και το σημερινό συμβάν στην Αλόννησο να είναι ένα και μοναδικό...

Το είδαμε και αυτό!

 Στις έρευνες συμμετέχει το ΛΣ-169
Στις 8.30 μ.μ. δύο άτομα εισέβαλαν στην Εθνική τράπεζα στο Πατητήρι Αλοννήσου. Την ώρα που έφευγαν με ένα σκουτεράκι που διέθεταν και μπροστά στο ουζερί «Καμάκι» Αλοννησιώτης με «κλούβα» αντιλαμβανόμενος τη ληστεία, τους κλείνει το δρόμο με αποτέλεσμα με την ανατροπή τους να πέσουν τα χρήματα στο δρόμο. Ο οδηγός βλέπει τα καλάσνικοφ και απομακρύνεται. Εκείνη την ώρα ο Β. Τσ. κατεβαίνει με την βέσπα του προς το λιμάνι. Οι ληστές παρ΄ όλο που δεν έχουν συνέλθει από το τρακάρισμα, τον ακινητοποιούν με τα όπλα στα πλευρά και στο κεφάλι και του λένε να εγκαταλείψει το μηχανάκι. Οι δύο δράστες κατευθύνονται προς την Βότση, όπου στην αμμουδιά τους περιμένει φουσκωτό και εξαφανίζονται...
Αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη επιχείρηση σύλληψης των δραστών στην ευρύτερη περιοχή των Σποράδων...

Η σκάλα τοποθετήθηκε...

Η σκάλα τοποθετήθηκε...
...η δεξαμενή
παραμένει άδεια!
Μετά από 3 χρόνια δημοσιεύσεων και ειδοποιήσεων της εφημερίδας, η σκάλα τοποθετήθηκε στη δεξαμενή που δέχεται χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια στο λιμάνι της Σκοπέλου. Ο δρόμος όμως είναι ακόμα μακρύς. Τώρα πρέπει να ελευθερωθεί ο χώρος για να υπάρχει πρόσβαση (κλικ στις φωτό), να ενημερωθούν με πινακίδες οι ιδιοκτήτες ότι σε αυτή τη δεξαμενή πρέπει να ρίχνουν τα ορυκτέλαια και όχι σε αυτή με τα μαγειρικά λάδια, να αποκτήσουν συνείδηση, όσοι δεν έχουν. Το τελευταίο  θα το διαπιστώσουμε όταν γεμίσει η δεξαμενή...
Μέχρι τότε θα μείνουμε με την απορία: Πού πάνε τα χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια από τόσα σκάφη;

Μάθε παιδί μου γράμματα..!

Ένω το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα κτυπήσει σε δύο περίπου εβδομάδες, τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές ξεπερνούν τον αριθμό των 20.000.
Οι συγχωνεύσεις τμημάτων ακόμη και με 30 μαθητές ανά τμήμα, τα άδεια ταμεία και η αδυναμία της Πολιτείας να παρέμβει άμεσα για να επιλύσει τα προβλήματα συνθέτουν την εικόνα της Εκπαίδευσης.
Η υπουργός, σε μία προκλητική δήλωσή της για γονείς και μαθητές, μας προειδοποιεί για «μια δύσκολη σχολική χρονιά!

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

κ.κ. Καραγκιόζο και Μιχελή

Είστε γνώστες του πρόσφατου «σκανδάλου» περί αποδείξεων παροχής νερού και ηλεκτρικού στους επισκέπτες / ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, οι οποίοι προσδένουν στα δύο λιμάνια του νησιού μας (Σκοπέλου και Λουτρακίου) και χρησιμοποιούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους επί πληρωμή. Παρακαλώ όπως ζητήστε από το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου και φέρετε στο δημοτικό συμβούλιο προς ενημέρωση των εκλεγμένων συναδέλφων σας που μας εκπροσωπούν, τα εξής δύο έγγραφα:
  • Την επιστολή του προέδρου του ΛΤΣ σε γνωστό δημοσιογράφο, η οποία διαβάστηκε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.
  • Το αντίστοιχο έγγραφο του προέδρου του ΛΤΣ στο αρμόδιο Υπουργείο.
Τα ως άνω έγγραφα είναι δημόσια και όχι προσωπικά, φέρουν ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα αποκρύπτει.
Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας και σας εύχομαι καλό κουράγιο στο έργο που αναλάβατε. 
Δημότης Σκοπέλου 

Αναστέλλεται προσωρινά(;)!

10.31 π.μ.
Ενώ το πλοίο «Αλκυόνη» βρίσκεται αυτή τη στιγμή (10.31 π.μ.) αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πρακτορείο της Σκοπέλου η ανακοίνωση γράφει ότι το δρομολόγιο 13.10 αναστέλλεται προσωρινά και καλεί τους ταξιδιώτες να ξαναρωτήσουν μετά τις 12.00...
Εν τω μεταξύ οι αφίξεις και αναχωρήσεις γίνονται μέχρι τώρα από το λιμάνι του Αγνώντα.
Περισσότερα και εγκυρότερα στα τηλέφωνα των πρακτορείων και λιμεναρχείων...
ΩΡΑ 12.10: Η «Αλκιόνη» ξεκίνησε από Θεσσαλονίκη και χρειάζεται περίπου 4 ώρες για τις Σποράδες.
AΛΛΑΓΗ ΑΦΙΞΕΩΝ/ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ:
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΕΛ, το δρομολόγιο του πλοίου διαμορφώνεται ως εξής:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΑΝ 12:00) - ΣΚΟΠΕΛΟΣ (ΑΦ 17:20 ΑΝ 17:40) – ΣΚΙΑΘΟΣ (ΑΦ 18:40 ΑΝ 19:00) –
ΒΟΛΟΣ (ΑΦ 21:00)

Η πυρπόληση της Σκιάθου 23-8-1944

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

O καραγκιόζης Δήμαρχος!

Φίλος του blog, που ισχυρίζεται ότι έχει χιούμορ, μου γράφει:
«Ο καραγκιόζης Μέγα Αλέξανδρος, 
Ο καραγκιόζης φούρναρης,
Ο καραγκιόζης καπετάνιος,
Ο καραγκιόζης προφήτης,
Ο καραγκιόζης στο μέτωπο...
...ο συγχωρεμένος Ευγένιος Σπαθάρης δεν πρόλαβε να βγάλει το Ο καραγκιόζης Δήμαρχος.
Ξέρω ότι έχεις σκάσει στα γέλια, μακάρι να μπορούσες να το βάλεις. Ε, τουλάχιστον, δεν έχουμε χάσει το χιούμορ μας!
υπογραφή
Ζεμπεκ εφιμ σποραδ»

Ο καραγκιοζοπαίκτης
Φώτης Πλέσσας από
την παράσταση «ο καραγκιόζης
δήμαρχος» σε δημοτικό σχολείο
Φίλε έψαξα και βρήκα σενάριο από ένα blog του Κορυδαλλού. Βέβαια δεν είναι του Σπαθάρη, άλλα κάνει τη δουλειά του.
«Σβήνουν τα φώτα της πλατείας, κουδούνα, φώτα σκηνής.
Καραγκιόζης: Ε ρε γλέντια, έρχεται ο Χατζηαβάτης, θα ξαπλώσω και θα κάνω τον κοιμισμένο. (Ο Χατζηαβάτης έρχεται από την πλευρά του Σαραγιού τελάλωντας).
Χατζηαβάτης: Ακούσατε, ακούσατε. Κατά διαταγή του πολυχρονεμένου μας πασά. Όποιος αναλάβει να γίνει Δήμαρχος, θα έχει μισθό βαρβάτο, θα τρώει, θα πίνει, θα βολέψει και την παρέα του και θα φυλάει το κλειδί από το σεντούκι με τις λίρες. Μπα, τι βλέπουν τα ματάκια μου, τον Καραγκιόζη να κοιμάται έξω από την παράγκα και τον έψαχνα μέρες. Ξύπνα βρε χαϊρσίζη. Σε εσένα μιλάω βρε σαφρακιασμένε.
Καραγκιόζης: Να, να (τον χτυπάει και ο Χατζηαβάτης φωνάζει από τον πόνο). Να μάθεις γρουσούζη να μου χαλάς την ξεκούραση. Τι φωνάζεις έτσι;
Χατζηαβάτης: Από τι ξεκουράζεσαι βρε, μήπως δούλευες τεμπέλαρε; Σήκω χαμένε, ο πασάς ψάχνει νέο Δήμαρχο γιατί ο προηγούμενος έριξε φαλιμέντο και από πάνω ήθελε να γίνει και βεζίρης.
Καραγκιόζης: Καλά να πάθει ο Βοναρπάχτης, όμως εγώ έχω πάρει άδεια, γιατί δέκα χρόνια αντιδήμαρχος κουράστηκα να υπογράφω και να τρώω τα κρεμμύδια που περισσεύανε ενώ ο άλλος είχε όλα τα καλά του κόσμου.
Χατζηαβάτης: Τώρα βρε ξυπόλυτε είναι ευκαιρία να φτιαχτείς, γιατί οι ταβερνιάρηδες, οι μπακάληδες, οι χτίστες και οι αμαξάδες θέλουν άλλον πιο καλόβολο για τις δουλείες τους, θα λιγδώσει το αντεράκι σου. Θα γίνεις ο πρώτος άρχοντας της πόλης.
Τη συνέχεια την ξέρετε. Ο Καραγκιόζης έγινε Δήμαρχος αλλά σύντομα άρχισαν να τον κυνηγάνε, ο Μπαρμπαγιώργος, ο Νιόνιος, ο Μορφονιός, ο Σταύρακας, ο Σολομών, η Αγλαΐα ακόμα και τα παιδιά του...»

Νέο Δ.Σ. στον Ε.Π.Σ. Γλώσσας

Στις 2 Αυγούστου 2010 συνεκλήθη η Γενική Συνέλευση του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέδειξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Αμέσως μετά, συνεδρίασε το νέο Δ.Σ. και συγκροτήθηκε σε σώμα. Πρόεδρος η Ιωάννα Δένδη, Αντιπρόεδρος ο Τάκης Μπάλλας, Γραμματέας ο Ανάργυρος Πολυχρόνης, Ταμίας η Ράνια Παναγιώτου και μέλη οι Κωνσταντίνα Αγγελέτου, Ευάγγελος Τσουκαλάς και Γιώργος Μιχελής.
Επίσης η Γενική Συνέλευση απεφάσισε 
• Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την διάσωση και ανακατασκευή των ολίγων παραδοσιακών καλντεριμιών που έχουν απομείνει στη Γλώσσα, με την διακήρυξή τους ως διατηρητέων
• Την ενοικίαση μόνιμης στέγης του Συλλόγου, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν στις 5 Σεπτεμβρίου
• Τη φιλοξενία της θεατρικής ομάδας του προσφυγικού χωριού των Πάνω Πολεμιδίων της Κύπρου, η οποία θα παρουσιάσει θεατρικό έργο στις 4 Σεπτεμβρίου, σε χώρο που μένει να καθοριστεί.

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.gscp.gr) για αύριο Κυριακή 22 Αυγούστου 2010
προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς
(κατηγορία κινδύνου 4) για τη Μαγνησία
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά παρακαλούνται
να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Aς προσέξουμε...

Παρελθόν, παρόν και μέλλον της Ναυτιλίας...

Ομιλία με θέμα «Παρελθόν Παρόν και Μέλλον της Ναυτιλίας στη Νήσο Σκόπελο και στην Ελλάδα, Καραβομαραγκοί, Καρνάγια, Ναυπηγική» προτίθεται να διοργανώσει ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ με ομιλητές τον πρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Καλλιανό και τον ναύαρχο ε.α. κ. Ιωάννη Κολλινιάτη, μηχανολόγο - ναυπηγό του Μ.Ι.Τ. την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρου του Αρχοντικού Βακράτσα.
Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος του ΝΙΚΟΣ κ. Θ. Φαδάκης ζητάει με επιστολή του προς το Δ.Σ. του «Παλιού Αρχοντικού» τη διάθεση του προαύλιου χώρου του Αρχοντικού καθώς και τον απαιτούμενο για διάλεξη εξοπλισμό, που διαθέτει (καθίσματα, μεγαφωνική, projector, σύνδεση με laptop, κλπ). Επίσης, σημειώνει, ότι εφόσον υφίσταται θέμα συμμετοχής του ΝΙΚΟΣ στα σχετικά έξοδα να ενημερωθεί ο Σύλλογος.

Ήταν στραβό το κλήμα...

Για το γνωστό πλέον θέμα του δημοσιογράφου της ΝΕΤ, ο οποίος πλήρωσε για νερό και ρεύμα στο λιμάνι της Σκοπέλου και δεν εκδόθηκε απόδειξη, ο κ. Γιάννης Καραγκιόζος σε χθεσινή του ομιλία, είπε:
«Όταν δίνεις νερό δίνεις απόδειξη, όπως επίσης και όταν δίνεις ρεύμα δίνεις επίσης απόδειξη. Και όταν βγαίνεις στα κανάλια, τη στιγμή που δεν έχεις διαφημίσει καθόλου τον τόπο σου και σου δίνεται έστω και αυτή η ευκαιρία δεν λες δεν γνωρίζω, δεν απαντώ, δεν πιστεύω τί μου λες. Τα κανάλια είναι ένα μέσο προβολής που πρέπει να το εκμεταλλευθείς. Δεν το γέννησε ο δημοσιογράφος  από το μυαλό του το συμβάν. Το θέμα έπρεπε να διερευνηθεί και να αποδοθούν ευθύνες, εφόσον υπάρχουν. Πρέπει να έχεις άποψη και να μην εκτεθείς, ώστε την άλλη μέρα να έρθουν κλιμάκια της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων και να αρχίσουν τον έλεγχο, τον οποίο, σημειωτόν, νομιμότατα τον κάνουν. Ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και ο γάιδαρος. Αυτό συνέβη φέτος στη Σκόπελο. Τουριστική προβολή μηδέν, υποδομές μηδέν και από την άλλη κοιτάμε να το δυσφημίσουμε κιόλας.»

Από Αύγουστο χειμώνα...

Ερωδιοί(;) πάνω από τη Σκόπελο
Κάθε χρόνο πολλά είδη πουλιών ακολουθούν το δρομολόγιο από Βορρά προς Νότο το φθινόπωρο και το αντίθετο την άνοιξη. Είναι τα αποδημητικά πουλιά.
Με τον ερχομό του χειμώνα, η ανεύρεση τροφής γίνεται πολύ δύσκολη. Η μέρα είναι μικρότερη από τη νύχτα και τα πουλιά έχουν λιγότερες ώρες στη διάθεσή τους για να βρουν τροφή. Για να αποφύγουν το βαρύ χειμώνα, πετούν προς το νότο όπου η αναζήτηση τροφής είναι ευκολότερη.
Εις το επανειδείν...

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Nέα διοικητική διαίρεση της χώρας

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τρεις υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση, για τη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας.
Συγκεκριμένα η διοικητική διαίρεση της χώρας ανά περιφέρεια, περιφερειακή ενότητα, δήμο, δημοτική ενότητα και τοπική/δημοτική κοινότητα. Για πρώτη φορά καταγράφεται αναλυτικά ο πληθυσμός των δήμων που χωρίζονται μέχρι σήμερα σε δημοτικά διαμερίσματα, ενώ παρουσιάζονται οι νέες τοπικές και δημοτικές κοινότητες στο σύνολο της χώρας.
Η Μαγνησία διαιρείται σε δύο περιφερειακές ενότητες.
Σύμφωνα με την απόφαση η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας αριθμεί συνολικά 193.439 άτομα, ενώ η περιφερειακή ενότητα Βορείων Σποράδων αριθμεί 13.556 πληθυσμό.
Περιφερειακή ενότητα Βορείων Σποράδων 13.556 άτομα
1. Δήμος Αλοννήσου (Έδρα: Αλόννησος) 2.700
2. Δήμος Σκιάθου (Έδρα: Σκιάθος)         6.160
3. Δήμος Σκοπέλου  (Έδρα: Σκόπελος)   4.696
   Δημοτική Κοινότητα Γλώσσης               1.195
   Δημοτική Κοινότητα Σκοπέλου              3.027
   Τοπική Κοινότητα Κλήματος                    474

Σ.Κ.

Συμβαίνουν στη γειτονική μας Σκύρο!

Φίλη του blog μου γράφει:
«Είμαι στο "πελαγίσιο" λιμάνι της Λιναριάς (Σκύρος). Ίσως το καθαρότερο λιμάνι της Ελλάδας, σύμφωνα με τα γραφόμενα τού εδώ προέδρου του λιμενικού ταμείου. Έχει και ιντερνέτ, μόλις τώρα μπήκα να δω τα emails μου. 
Το meteo δίνει 5-6 μποφώρ και δεν προβλέπω απόπλου σύντομα. Ο "Αχιλλέας" πηγαινοέρχεται 2 φορές την ημέρα γεμάτος κόσμο και αυτοκίνητα.
Στην πεντακάθαρη χώρα απαγορεύονται όλα τα οχήματα εκτός από τις ώρες 2 ως 5 μ.μ. για ανεφοδιασμό των καταστημάτων. Υπάρχει τεράστιο δημοτικό πάρκιν, δωρεάν, στην είσοδο της χώρας. Τα μπαρ λειτουργούν μέχρι πρωίας και κανείς δεν ενοχλείται από τη μουσική, αντιθέτως το χαίρονται και συμμετέχουν. Ο τουρισμός είναι απίστευτα ποιοτικός· το βράδυ, στα πέτρινα δρομάκια κυκλοφορούν όλοι πέρα δώθε, με ασφάλεια αφού δεν υπάρχουν μηχανάκια.
Μεγάλοι, μικροί, παιδιά, ηλικιωμένοι... κάθονται παντού, στις πεζούλες, στα καθαρά σκαλοπάτια, στα μαγαζιά που πολλά έχουν τις καρέκλες τους και τα τραπέζια τους στο δρόμο. Έχει τόσο πολύ ζωή που μοιάζει σαν να μην τους άγγιξε η οικονομική κρίση.»

66 χρόνια από την πυρπόληση της Σκιάθου

Σκιάθος, 23 Αυγούστου 1944 - © Δ.Σ.
Ο Δήμος Σκιάθου σας καλεί να συμμετέχετε στην καθιερωμένη εκδήλωση τιμής και μνήμης «για την πυρπόληση της Σκιάθου από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 23 Αυγούστου 1944».
Τη Δευτέρα,  23 Αυγούστου 2010, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών Σκιάθου Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια, στις 9:30 π.μ., Δοξολογία επί τη διασώσει της πόλεως. 
Θ’ ακολουθήσει χαιρετισμός του Δημάρχου Σκιάθου κ. Νικολάου Πλωμαρίτη και εκφώνηση Πανηγυρικού από το Θεολόγο κ. Κων. Κουτούμπα.
Θα προσφερθεί καφές στο Πνευματικό Κέντρο των Ιερών Ναών Σκιάθου.