Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Για το Κάστρο Σκοπέλου

Eπιστολή λάβαμε και δημοσιεύουμε -ως έχει και χωρίς διορθώσεις- για το Κάστρο της Σκοπέλου. Τον λόγο έχουν, σαν μόνοι αρμόδιοι, η δημοτική αρχή, η πολεοδομία και η αρχαιολογία, από όπου περιμένουμε μία απάντηση...
«Προς:  Δημιουργούς του επιτυχημένου Blog Βορείων Σποράδων
          Πολεοδομία Σκοπέλου, Αρχαιολογικές Υπηρεσίες
Κύριοι Δημιουργοί Βlog Εφημερίδας, θα σας παρακαλούσα να προβείτε στο Κάστρο Σκοπέλου, Νότια Πλευρά, (από πλατεία Μύλου, ανεβαίνοντας τα σκαλιά λίγο πρίν του "Ξηντάρη"δεξιά, εντός των τοιχών), και να φωτογραφήσετε τα τερατουργήματα που λαμβάνουν χώρα, μοναδικά...
στην Ελλάδα, και παγκοσμίως φυσικά.
Έχει δωθεί "άδεια" επισκευής-ανέγερσης 2 κτηρίων, (υποτίθεται κουζίνα, barbecue και τουαλέτας), όπως και κάλυψη του φυσικού εδάφους με μπετόν. 
Η συγκεκριμένη κυρία, (Αγγλικής καταγωγής), έχει άλλες 2, κατοικίες εντός του μικρού οικισμού του Κάστρου και πρίν περίπου 3 χρόνια, κατάφερε, (με ποιό τρόπο, και κάτω από ποιές μυστηριώδες συνθήκες, άγνωστο), να αγοράσει μικρό οικόπεδο, ώστε να κτίσει τα άνω κτήρια ενώ τα γύρω οικόπεδα απολλετριώθηκαν κατόπιν αποφάσεως του τότε δημοτικού συμβουλίου, (1997), από το δήμο ώστε να εκμεταλλευθούν σωστά για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και δημιουργία χώρου πρασίνου και προσβάσεως τουριστών. Επίσης έχει δημοσιευθεί σε Φ.Ε.Κ., (και υπογραφεί από τον τότε Πρόεδρο κ.Στεφανόπουλο), ώστε να δημιουργηθεί ανάλογα ο συγκεκριμένος χώρος. 
Η πρώτη απόπειρα αποπεράτωσης εργασιών, σταμάτησε κατόπιν ενεργειών των κατοίκων του οικισμού, και μέσω Πολεοδομείας Σκοπέλου. Η δεύτερη απόπειρα, αποδείχθηκε, εκ μέρος της ιδιοκτήτριας, επιτυχημένη, όπως αργά πληροφορήθηκα. 
Κατόπιν απανωτών τηλεφωνημάτων σε Πολεοδομίες, Αρχαιολογικούς εκπροσώπους, και Αρχαιολογικές Υπηρεσίες Βόλου και Λάρισας, μας διαβεβαίωσαν ότι η κυρία "απο τας Αγγλίας", (και κατόπιν βοήθειας από άτομα Ελληνικής καταγωνής παρακαλώ), έχει στην κατοχή της "νόμιμη" άδεια "Επισκευής" και την έγκριση όλων των παραπάνω υπηρεσιών παρακαλώ,  να χτίσει αυτά τα κτήρια τα οποία ήταν παλιοί στάβλοι και οι τοίχοι των οποίων, ακουμπούν, στην κυριολεξία, πάνω στο πιο καλο διατηρημένο τοίχος του εναπομείνοντως Κάστρου. Παρεπιπτόντως, το συγκεκριμένο τοίχος είχε επισκευασθεί από την Αρχαιλογική Υπηρεσία πρίν κάποια χρόνια λόγω κατολίσθισης..!!!!!!!!!!! Η μόνη δικαιολογία έκδοσης της "'Αδειας"...ήταν ότι 'υπήρχαν ήδη οι στάβλοι και απλώς επισκευάζονται..."
Δυστυχώς δεν μπορώ να προβώ σε άλλες ατομικές ενέργειες από το σημείο που συντάσω την επιστολή αυτή παρά γράψω και να καταγγείλω αυτό το συμβάν, ελπίζοντας στην ευαισθησία σας και στην δημοσίευση αυτής της επιστολής και θέτοντας συνάμα το εξής ερωτήματα προς τις αρμόδιες Αρχές:
Κύριοι Πολεοδόμοι, Αρχαιολόγοι και όλοι όσοι συνέβαλαν στη έκδοση αυτης της "άδειας":
Πως μπορείτε να αθετήτε έτσι απλά τις αποφάσεις που είχατε βγάλει κατά της συγκεκριμένης χορήγησης αδείας μέσα σε περίοδο ενός περίπου χρόνου; 
Πήγατε καθόλου στο συγκεκριμένο σημείο; Είδατε πως η συγκεκριμένη κυρία εκμεταλλεύεται στο έπακρο την απραξία μας και χτίζει την "προέκταση" των ονείρων της με σύνορα τους Αρχαιολογικούς Θησαυρούς του τόπου μας; 
Συνειδητοποιήσατε καθόλου ότι από τα πανάρχαια αυτά τοίχοι του μοναδικού αυτού Κάστρου της Σκοπέλου, η κυρία "από τας Αγγλίας" θα πουλάει υπηρεσίες σε τουρίστες και θα μας κάνει δια παντώς ρεζίλι, παγκοσμίως, γελόντας μαζί μας για το πως κατάφερε να βγάλει άδεια οικοδόμησης εντός Αρχαιολογικού χώρου....;;;;; 
Mήπως έχετε ιδέα το ΠΩΣ θα φεύγαμε από κάποια ανάλογη αρχαιολογική υπηρεσία και πολεοδομία στο εξωτερικό αν ζητούσαμε αντίστοιχη άδεια...;;;;;;;;;
Ως πότε θα αδιαφορούμε για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς μας και θα τους πουλούμε αδειαφορόντας για τις συνέπειες και για το τι θα παραδόσουμε στις επόμενες γενιές..;; 
Για να κατανοήσετε την σοβαρότητα του θέματος, από τα 17 σπίτια που υπάρχουν εντός του οικισμού του Κάστρου, τα 8 ανήκουν ήδη σε αλλοδαπούς, (και τα τρία από αυτά στην συγκεκριμένη κυρία). 
Μήπως έχετε επισκεφτεί πρόσφατα την παλιά πόλη της Αλονήσσου...;;; Σε λίγα χρόνια θα κάνουν και σε μας 'έξωση" οι Άγγλοι, Γάλλοι, και Γερμανοί από τους δικούς μας οικισμούς.
Εκ μέρους όλων των κατοίκων του οικισμού, σας παρακαλώ να προβείτε στο σημείο αυτό και να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες πριν είναι αργά. ¨Ηδη έχουν κτιστεί και έχουν φέρει εις πέρας το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών...!!
Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας και συγγνώμη αν κούρασα κάποιους, 
Ένας αγανακτισμένος συμπολίτης σας...!!!
Προς τους δημιουργούς και μόνο: Αποφάσισα να κρατήσω την ανωνυμία μου για προφανείς λόγους, δημιουργόντας το συγκεκριμένο e mail! Δεν έχει σημασία ποιός το γράφει, αλλά τι λαμβάνει χώρα εντός Κάστρου. Θα σας παρακαλούσα να προβείτε και εσείς στο σημείο και να δημοσιεύσετε φωτογραφίες..!
Τέλος, συγχωρείστε τυχόν ορθογραφικά λάθη μου, παρακαλώ, διορθώστε τα αν δεν σας κάνει κόπο.!!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...»

8 σχόλια:

  1. Επιστολή σας έστειλαν, δημοσίευση κάνατε, απάντηση πότε θα έχουμε για το θέμα; Ως πότε θα ο τόπος μας θα αντιμετωπίζεται σαν ξέφραγο αμπέλι, ακόμα και για τέτοια θέματα(!!!);;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από ποιόν περιμένετε να πάρετε ενημέρωση;Μήπως από την ανύπάρκη Πολεοδομία και τον αγαπητό Πολεοδόμο.Είστε βαθιά νυχτωμένοι φίλοι μου.Να δώ τι θα κάνει ο Μιχελής, με το κελεπούρι που θα ενταχθεί στο υπαλληλικό δυναμικό του Δήμου Σκοπελου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες που νοιάζονται για τέτοια, σοβαρά, θέματα...!!!
    Η πρόκληση στη δημοσίευση αυτή, είναι να δούμε για πόσο θα κρύβονται οι αρμόδιοι πίσω από το δάχτυλό τους. Όσο για τον κ. Μιχελή, ας μην προτρέχουμε..άλλωστε έχει δει και ο ίδιος με τα μάτια του το αίσχος αυτό...και αν έχει έστω και λίγο ευαισθησία, ή όντως αποδείξει ότι είναι όσο υπεύθυνος και ικανός όσο μας συνήθισε στην προεκλογική του εκστρατεία...τότε....θα πρέπει οπωσδήποτε να απαλλοτριώσει το κομμάτι αυτό όπως είναι....!!!! Η υπόθεση αυτή, χρίζει σκληρό παραδειγματισμό αν μη τι άλλο...!!!! Αναμένουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια χαρά η κυρία από τας Αγγλίας! Λέω μάλιστα να ακολουθήσω κι εγώ το παράδειγμά της, καθότι γηγενής και με μεγάλη "αδυναμία" στο Κάστρο! Και εις ανώτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως έχετε επισκεφτεί πρόσφατα την παλιά πόλη της Αλονήσσου...;;; Σε λίγα χρόνια θα κάνουν και σε μας 'έξωση" οι Άγγλοι, Γάλλοι, και Γερμανοί από τους δικούς μας οικισμούς'

    Πω πω, δεν υπάρχει ουτε ίχνος ρατσισμού στην επιστολή απο τον αγανακτισμένος συμπολίτης μας ε?

    Αναρωτιέμαι εαν ο ανώνυμος συγγραφέας θα είχε την ιδια πικρή και έντονη αντίδραση σε αυτή την ενέργεια, εάν είχε γίνει από Ελληνα. Μα τι λεω τωρα?..... οι Έλληνες ποτέ δεν θα κάναν κάτι τέτοιο ετσι δεν ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aγαπητή φίλη Λίζα...
    Ο ρατσισμός σε πείραξε εσένα.....!!! Αλλά και εσύ βέβαια..δεν σε συμφέρει να διαβάζεις την αλήθεια πονάει....!!!!! Απέδειξέ μας ότι στη Αλόννησο είναι διαφορετικά τα πράγματα.....!!!!
    Όχι...ο 'Ελληνας στην προκειμένη περίπτωση, ΔΕΝ θα έκτιζε στο συγκεκριμένο σημείο....γιατί απλούστατα δεν είναι συνηθισμένος σε αποικιοκρατικές τάσεις και ενέργειες όπως ο Άγγλος και ο Γερμανός..!!!!! Ελπίζω να το κατάλαβες αυτό....! Αλλά βέβαια...είσαι και εσύ από αυτούς που βλέπουν το ΔΕΝΤΡΟ και χάνουν το ΔΑΣΟΣ...! Και για να σου απαντήσω και πιό συγκεκριμένα...η αντίδρασή μας θα ήταν ΑΚΟΜΗ πιο έντονη αν ήταν Έλληνας που έκτιζε εκεί..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aγαπητή/Αγαπητέ, (συγγνωμη αλλα δεν ξερω το ονομα σας)

    Πρεπει πρωτα να δηλωνω οτι δεν συμφωνω καθολου με ΚΑΜΙΑ μορφη διαφθοράς ή παρανομίας ετσι, αλλα οτι για μενα η εθνικότητα του δράστη δεν πρεπει να έχει καμία σημασία. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το έγκλημα / διεφθαρμένη πράξη και σ' αυτό θα πρέπει να επικεντρωθούμε.

    Και φυσικά συμφωνώ μαζι σας ότι αρχαιολογικoι και ιστορικoι θησαυροι, όπως το Κάστρο μας θα πρέπει παντα να προστατεύονται.

    Ομως, για μενα καποιες δηλωσεις σας π.χ."Σε λίγα χρόνια θα κάνουν και σε μας 'έξωση" οι Άγγλοι, Γάλλοι, και Γερμανοί από τους δικούς μας οικισμούς." αποδυναμώνουν το επιχείρημά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 'Οπως είπα...μερικά πράγματα δεν συμφέρει να τα παραδεχόμαστε...γιατί πονάν....!!! Αυτά που αναφέρω, είναι τρανταχτά παραδείγματα, και όχι απλά η φαντασία μου...έχουν γίνει και στην Αλόννησο και αλλού...! Τώρα..αν η αναφορά αυτων θήγουν κάποιους....δεν ευθύνομαι εγώ γι'αυτό...! Δεν αποδυναμώνει καθόλου το επιχείρημα μου..αντιθέτως..το κάνει πιο δυνατό...! Το ότι εσείς επικεντρωθήκατε τόσο πολύ στην παράγραφο αυτή...δηλώνει ξεκάθαρα την δική σας αδυναμία να κατανοήσετε τη σοβαρότητα του θέματος αυτού και να χάσετε την ουσία της επιστολής...!
    Είμαι σίγουρος ότι η αντιδρασή σας θα ήταν πολύ πιο σκληρή αν έχτιζα εγώ οίκημα που θα ακουμπούσε στο Stonehenge....!!!!!

    Σ'ευχαριστώ για τα σχόλια σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.