Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Το ΚΚΕ για τα Κ.Υ. Βορείων Σποράδων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τα Κέντρα Υγείας των Βορείων Σποράδων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος και Αντώνης Σκυλλάκος. Ρωτούν τί μέτρα πρόκειται να πάρει ο υπουργός ώστε να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε γιατρούς και νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες στα Κέντρα Υγείας με βάση τις ανάγκες των κατοίκων των Β. Σποράδων και να μην εφαρμοστεί κανένα μέτρο που θα επιβάλει την πληρωμή εισιτηρίου ή πληρωμή για εξετάσεις στα ιατρεία και τα εργαστήρια των κέντρων υγείας.
Η ερώτηση έχει ως εξής:

Η έλλειψη γιατρών και ειδικοτήτων αιχμής όπως τεχνολόγοι εργαστηρίων, οδηγοί, νοσηλευτές από τα κέντρα υγείας των Β. Σποράδων δημιουργεί έντονο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των κέντρων υγείας, υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και αναγκάζει τους κατοίκους των νησιών ακόμη και για μία ακτινογραφία να μεταβαίνουν στο Βόλο.
Το νέο σύστημα εφημεριών των γιατρών στα κέντρα υγείας είναι στη λογική των περικοπών των δαπανών, με αποτέλεσμα την παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών των Κέντρων Υγείας των Βορείων Σποράδων επιδεινώνοντας την κατάσταση ακόμη περισσότερο.
Η λήξη των συμβάσεων αγροτικών γιατρών στα Κέντρα Υγείας και η μη παράταση τους μέχρι να αντικατασταθούν, δημιουργεί ένα κενό τουλάχιστον τριών μηνών.
Τα προβλήματα αυτά που καταταλαιπωρούν τους κατοίκους αυτών των νησιών αλλά και τους εργαζόμενους των κέντρων υγείας είναι τα επακόλουθα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων ως τώρα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έχει σαν στόχο την μείωση των δημοσίων δαπανών και υπηρεσιών υγείας για τη μεταφορά κονδυλίων στην στήριξη κερδοφορίας των επιχειρήσεων και από την άλλη να φορτώσει το κόστος για την υγεία στην ίδια την οικογένεια διευκολύνοντας την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της υγείας.
Πολιτική που σήμερα και με πρόσχημα την κρίση έρχεται να φορτώσει το κόστος ακόμη περισσότερο στον ασθενή με τα εισιτήρια που επιβάλλονται για εξετάσεις στα ιατρεία, αλλά και στα εργαστήρια των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας.
Ύστερα από τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός.
Τι μέτρα πρόκειται να πάρει ούτως ώστε:
  1. Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε γιατρούς και νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες στα Κέντρα Υγείας με βάση τις ανάγκες των κατοίκων των Β. Σποράδων.
  2. Να μην εφαρμοστεί κανένα μέτρο που θα επιβάλει την πληρωμή εισιτηρίου ή πληρωμή για εξετάσεις στα ιατρεία και τα εργαστήρια των κέντρων υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.