Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Σκιάθου για τις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού

Eπιστολή προς τους βουλευτές του νομού μας έστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Σκιάθου με την οποία διαμαρτύρεται για την έλλειψη διδακτικού προσωπικού στο Γυμνάσιο.
Γράφουν στην επιστολή μεταξύ άλλων οι γονείς:
Γιατί πρέπει αυτό να συμβαίνει μόνο στα νησιά που υποφέρουν πάντα από εκπαιδευτικό προσωπικό;
- Πρέπει πάντα οι κάτοικοι των νησιών που τόσο στηρίζουν την ελληνική οικονομία να  αντιμετωπίζονται κι αυτοί και τα παιδιά τους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας από την  επίσημη πολιτεία;
Οφείλουμε να τονίσουμε στους εκπροσώπους μας στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι η τοπική κοινωνία δεν μπορεί άλλο να ανεχθεί τις αυθαίρετες επιλογές που αποδιοργανώνουν το δημόσιο σχολείο και δυναμιτίζουν το μέλλον των παιδιών μας.
Σας παρακαλούμε πολύ να προωθήσετε και να υποστηρίξετε τα δίκαια αιτήματά μας  για να μπορούν και τα δικά μας παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενοχλήσουμε για μια ακόμη φορά για θέματα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου μας, του Γυμνασίου της Σκιάθου. Όπως συμβαίνει συνήθως, το Γυμνάσιο Σκιάθου δεν έχει ακόμη στελεχωθεί επαρκώς και χάνονται διαρκώς διδακτικές ώρες, παρόλο που έχουμε φτάσει ήδη στο τέλος του πρώτου τριμήνου.
Αυτή τη φορά το πρόβλημα εντοπίζεται στο μάθημα των Γερμανικών, καθώς και σε αρκετές φιλολογικές ώρες που προέκυψαν  όταν η οργανικώς τοποθετημένη καθηγήτρια ζήτησε άδεια για λόγους υγείας. Έτσι οι μαθητές δεν έχουν διδαχτεί καθόλου γερμανικά από την αρχή του σχολικού έτους και κάποια τμήματα δεν μπαίνουν στις αίθουσές τους για φιλολογικά μαθήματα από τις 13 Οκτωβρίου.
Οι επανειλημμένες εκκλήσεις τόσο του σχολείου  όσο και του συλλόγου μας για κάλυψη αυτών των θέσεων έχουν πέσει στο κενό.
Τελευταία μάλιστα έχει δρομολογηθεί η εντελώς εμβαλωματική λύση να καλύπτει τις φιλολογικές ώρες η φιλόλογος που είναι αποσπασμένη στη Σχολική Βιβλιοθήκη και υπηρετεί εκεί με τετραετή θητεία. Αν αυτή η λύση πάρει μονιμότερο χαρακτήρα, όπως μεθοδεύεται τις τελευταίες ημέρες, τότε υποβαθμίζεται εντελώς η λειτουργία της Βιβλιοθήκης. Επισημαίνουμε όμως ότι αυτό είναι πολύ αρνητικό για όλα τα σχολεία του νησιού, καθώς εδώ δε λειτουργεί άλλη Δημόσια ή Δημοτική Βιβλιοθήκη και έτσι στη συγκεκριμένη Βιβλιοθήκη παράγεται αναντικατάστατο διδακτικό έργο.
Επιπλέον, σας καλούμε να ελέγξετε πώς είναι δυνατόν να απαιτείται η διάθεση καθηγητών από τη Δ΄ Μαγνησίας (Σκιάθο) στην Α΄ (μέσα στο Βόλο!) για την ολοκλήρωση διοικητικού και διδακτικού έργου μέσα στην πόλη του Βόλου. Εκεί δεν υπάρχουν Σχολικές Βιβλιοθήκες ή ποικίλοι άλλοι εκπαιδευτικοί φορείς απ’ όπου να μπορούν να ανακληθούν ανάλογες αποσπάσεις για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της Α΄ Περιοχής;
- Γιατί πρέπει αυτό να συμβαίνει μόνο στα νησιά που υποφέρουν πάντα από εκπαιδευτικό προσωπικό;
- Πρέπει πάντα οι κάτοικοι των νησιών που τόσο στηρίζουν την ελληνική οικονομία να  αντιμετωπίζονται κι αυτοί και τα παιδιά τους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας από την  επίσημη πολιτεία;
Οφείλουμε να  τονίσουμε στους εκπροσώπους μας στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι η τοπική κοινωνία δεν μπορεί άλλο να ανεχθεί τις αυθαίρετες επιλογές που αποδιοργανώνουν το δημόσιο σχολείο και δυναμιτίζουν το μέλλον των παιδιών μας.
 Σας παρακαλούμε πολύ να προωθήσετε και να υποστηρίξετε τα δίκαια αιτήματά μας  για να μπορούν και τα δικά μας παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση.
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. Οι Έλληνες πολίτες των νησιών νιώθουν, και είναι, πολίτες δευτέρας κατηγορίας. Όταν σβήσει το φως του τουρισμού, όταν καταμετρηθεί το συνάλλαγμα της τουριστικής βιομηχανίας, τα νησιά ξεχνιούνται, οι νησιώτες μένουν μόνοι με τους βοριάδες και τα προβλήματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς έτσι ακριβώς είναι, όπως τα λες...
    Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή θα αλλάξει αυτή η νοοτροπία και θα σταματήσουν να θεωρούν τους κατοίκους των νησιών, πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
    Ενώ τα νησιά των Β. Σποράδων είναι τόσο κοντά σε στεριά, μας έχουν κάνει να νιώθουμε σαν να είμαστε σε άγονη γραμμή.
    Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...

    Ρ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.