Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Eπιστολή του Δημάρχου Σκοπέλου Χρ. Βασιλούδη προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, την οποία κοινοποιεί και στους βουλευτές Μαγνησίας, έστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρ. Βασιλούδης. Θέμα της επιστολής, για μια ακόμα φορά, η «Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου»
Ο Δήμαρχος στη επιστολή του αναφέρει:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Στόχος και επιδίωξη κάθε δημοτικής αρχής πρέπει να είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου, επικεντρώνοντας την προσοχή της, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, που...
για μας κατέχει πρωταρχικό ρόλο.
Ο νησιωτικός μας Δήμος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στον τομέα της υγείας και αυτό θα θέλαμε να ληφθεί σοβαρά υπόψη από το αρμόδιο Υπουργείο σας και εσάς τον ίδιο προσωπικά, γνωρίζοντας τις επίπονες προσπάθειές που καταβάλλετε και τα μέτρα που λαμβάνετε καθημερινά για την αναδιοργάνωση και σωστή λειτουργία του τομέα της αρμοδιότητάς σας.
Κύριε Υπουργέ,
Δεν ζητιανεύουμε ούτε έχουμε παράλογα αιτήματα, δυστυχώς όμως το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου υπολειτουργεί με δραματικές ελλείψεις και υποστελέχωσή του.
Αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, ο Δ/ντης κ. Γεώργιος Τριανταφύλλου, ειδικότητας Γενικής Ιατρικής και τρεις αγροτικοί γιατροί.
Έως τέλος του έτους θα έχουν αποχωρήσει από το Κέντρο Υγείας, οι δύο αγροτικοί, λόγω λήξης του εννιαμήνου της υποχρεωτικής τους θητείας, χωρίς δικαίωμα παρατάσεως ως ορίζει ο Νόμος.
Επομένως το Κέντρο Υγείας από την αρχή του έτους θα λειτουργήσει με ένα αγροτικό γιατρό, χωρίς ειδίκευση και ένα Γενικής Ιατρικής , οι οποίοι θα κληθούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες ενός νησιωτικού δήμου πάνω από 6.000 μονίμων κατοίκων.
Αυτό συνεπάγεται, ότι ολόκληρο το νησί μένει στο έλεος του Θεού.
Κύριε Υπουργέ,
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και κατανοώντας το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε, ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας και την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου με τις παρακάτω ειδικότητες.
- Παιδιάτρου, Γενικής Ιατρικής, Μικροβιολόγου και Ακτινολόγου
- Την πλήρωση της δεύτερης θέσης του Αγροτικού γιατρού που εξυπηρετεί το Περιφερειακό Αγροτικό Ιατρείο του Τοπικού Διαμερίσματος Γλώσσας με 2.000 μόνιμους κατοίκους, το οποίο απέχει 35 χιλιόμετρα από το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Ο μοναδικός αγροτικός γιατρός που εξυπηρετεί σήμερα το χωριό είναι αδύνατον να αντεπεξέλθει στην φροντίδα και στην άμεση αντιμετώπιση περιστατικών επί εικοσιτετραώρου βάσεως και παράλληλα να προσφέρει και τις υπηρεσίες του στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κλήματος του οποίου το Περιφερειακό Ιατρείο δεν έχει στελεχωθεί με αγροτικό γιατρό, όπως προβλέπεται από τις οργανικές θέσεις του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου και
- Την χορήγηση παράτασης τουλάχιστον ενός εξαμήνου στους ήδη υπηρετούντες αγροτικούς γιατρούς μετά την λήξη της εννιάμηνης υποχρεωτικής υπηρεσίας τους, έως ότου προκηρυχθούν οι θέσεις και καλυφθούν από νέους αγροτικούς γιατρούς.
Μετά τιμής
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ»

22 σχόλια:

  1. Ο Κος Τριανταφύλλου είναι ειδικός Παθολόγος και όχι γενικός ιατρός. Στο νησί δραστηριοποιούνται επίσης Παιδίατρος και Καρδιολόγος ενώ υπάρχει σε μόνιμη βάση Πνευμονολόγος.Οι παρατάσεις αγροτικών καταργήθηκαν. Περιμένε Δήμαρχε να δεις και τι θα γίνει για την 4η δόση. Σοκ και χρέος κατά το σοκ και δέος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 6:00 μ.μ.
    Γράφεις ότι στο νησί δραστηριοποιούνται παιδίατρος (;), καρδιολόγος και πνευμονολόγος. Επίσκεψη και 50αρικό δηλαδή. Όμως εγώ πλήρωνω 30 χρόνια ταμείο για δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Όταν ο λαός πιάσει το στυλιάρι και απαιτήσει αυτά που δικαιούται τότε θα δεις σοκ και δέος (για όσους πλουτίζουν εις βάρος μας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όντως δραστηριοποιούνται καρδιολόγος και πνευμονολόγος στα ιδιωτικά τους ιατρεία. νόμιμα και με απόδειξη. παιδίατρος όμως που και με τι τρόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημά μας είναι η ειδικότητα του κ. Τριανταφύλλου ή ότι μένει το νησί χωρίς γιατρό από το νέο έτος;Παιδιά είστε φοβερά άπαιχτοι και ανιστόριτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαν αργά δεν ευαισθητοποιηθήκατε στο θέμα αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο τσάμπας πέθανε που λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 12;39 .. 50aρικο στο σπίτι πaιδίaτρος + εμβόλιο. kaι μιaς κaι λεμε γιa εμβολιa, πληρώνουμε κaι το ΜΑΝΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άργησε πολύ (μια τετραετία για την ακρίβεια) να θυμηθεί τις ελλείψεις στο Κ.Υ. Σκοπέλου ο δήμαρχος. Ας μας πληροφορήσει λοιπόν, έστω και καθυστερημένα, αν και που μπορούμε να προμηθευτούμε ΜΑΝΤΟΥ για τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ΜΑΝΤΟΥ είναι η σημαντικότερη μέθοδος ανίχνευσης του ιού της φυματίωσης.
    Η φυματίωση, είναι μια ασθένεια που στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ήταν σε έξαρση. Με την ανακάλυψη του εμβολίου υποχώρησε, την τελευταία δεκαετία όμως έχουν παρουσιαστεί πολλά κρούσματα. Μόνο ένας ενήλικας που νοσεί με ανοιχτή φυματίωση μπορεί να μεταδώσει το μικρόβιο, με τον βήχα ή το φτέρνισμα.
    Όπως ανακοινώθηκε στο 3ο Εθνικό Συμπόσιο Φυματίωσης, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας. Κάθε χρόνο δηλώνονται περίπου δέκα νέες περιπτώσεις ανά 100.000 πληθυσμού, ωστόσο υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος, μιας και δεν δηλώνονται όλα τα περιστατικά.
    Πρόσφατη διεθνής έρευνα αναφέρει ότι το 5 έως 10 % του συνόλου των πασχόντων από φυματίωση είναι παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι δεν έχουν πάντοτε πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αγωγή. Η αγωγή είναι αναγκαία, ασφαλώς, και για τον ίδιο τον ασθενή αλλά και για την πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης της νόσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παναγιωτης Σταμουλης26 Νοεμβρίου 2010 στις 11:26 π.μ.

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟΥΣ "ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ" ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ... ΕΠΩΝΥΜΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΜΕ ΤΙΜΗ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡ. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
    ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν καταλαβαίνω γιατί μας παρακαλείτε να γίνουμε επώνυμοι. Έχει γραφτεί κάτι λαθεμένο στα παραπάνω ανώνυμα σχόλια; Κι αν ναι, τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σημασια εχει η διατυπωση της αποψης και η χρηση επιχειρηματων. Το να μαθεις ποιος ειναι ο ανωνυμος, σε τι βοηθαει: Μπορει εσυ να εχεις τις καλυτερες προθεσεις, ομως εκει εξω, στην μικρη κοινωνια που ζουμε, πολλοι θα ηθελαν το....κακκο του επωνυμου. Αυτο θα ειχε σαν αποτελεσμα τον περιορισμο του αριθμου των posts.

    Φαντασου να μην υπαρχει πχ παραβαν στις εκλογες και να ειμαστε υποχρεωμενοι να δηλωνουμε τι ψηφισαμε.....

    stp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κύριε Σταμούλη, τα πολιτικά πρόσωπα αναγκαστικά εκτίθενται, είτε το θέλουν είτε δεν θέλουν. Από τη στιγμή που αποφασίζουν να αναμιχθούν με την πολιτική είναι εκτεθειμένα στην κρίση των ψηφοφόρων τους και του κόσμου γενικότερα. Ο απλός λαός όμως δεν είναι υποχρεωμένος για κάτι τέτοιο και δεν είναι θέμα «φόβου» αλλά θέμα επιλογής. Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω, αλλά θα συνεχίσω να υποβάλω τα σχόλιά μου ως «ανώνυμος». Ο διαχειριστής απορρίπτει έτσι κι αλλιώς τα υβριστικά σχόλια, οπότε δεν υπάρχει λόγος να διαμαρτύρεστε ή να φοβάστε για κάτι. Όταν κι εγώ αποφασίσω να πολιτευθώ, τότε θα υπογράφω «επωνύμως», να είστε σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αν προσεξατε εστω και λιγο το αρθρο και δεν γραξατε ετσι ασυνειδητα τοτε θα βλεπατε οτι "για μια ακομα φορα" ο κ.Βασιλουδησ εστειλε επιστολη με το ιδιο θεμα.Το οτι αυτη ηταν απο τισ λιγεσ που δημοσιοποιηθηκε και η μοναδικη που εσεισ βλεπατε επιστολη για το ιδιο θεμα δεν σασ καθιστα υπευθηνουσ να συκοφαντειτε εισ βαροσ του δημαρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 27/11, 11:49 – συγνώμη φίλε αλλά το τελικό σίγμα γράφετε με “ς” και όχι με “σ”. Μην ξεχάσουμε και τα ελληνικά μας. Όσο για τον Βασιλούδη, κανείς δεν τον συκοφάντησε. Την αλήθεια γράφουν τα σχόλια. Πες μου εσύ, σε ότι αφορά το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, τι έκανε ο δήμαρχος επί μια 4ετία; Τι άλλαξε από αυτό που παρέλαβε; Μήπως τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι θέλατε να κάνει ο κάθε Δήμαρχος,για θέματα τα οποία δεν άπτονται της αρμοδιότητάς του,πέραν από έγγραφα,παρεμβάσεις και επικοινωνία με τους αρμοδίους που κωφεύουν επί σειρά ετών.
    Το Κέντρο Υγείας δεν υπολειτουργεί απλά δεν λειτουργεί.Οι αγροτικοί γιατροί αυτό το παράλογο σύστημα που ακόμα το υιοθετεί το Υπουργείο Υγείας,στέλνονται να υπηρετήσουν την θητεία τους σε προβληματικές περιοχές που έχουν ανάγκη από ειδικευμένους γιατρούς για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων υγείας και άμεση παρέμβαση.Αυτοί όμως είναι απλοί γραφιάδες συντακογράφησης.Εν ολίγοις αυτοί οι άνθρωποι εκπαιδεύονται στου κασίδα ο κεφάλι.
    Οι οργανικές θέσεις μερικών ειδικοτήτων παρουσιάζονται ως καλυμμένες,χωρίς αυτοί οι γιατροί να υπηρετούν στη Σκόπέλο,όπως ακριβώς συμβαίνει και στα σχολεία.
    Το Νοσοκομείο Βόλου καλύπτει αυτή την κατάσταση για να εξυπηρετούνται διάφοροι,οι οποίοι έχουν το μέσο και το χρησιμοποιούν για προσωπικό τους όφελος,αδιαφορώντας για την υγειονομική περίθαλψη του νησιού μας.
    Τα στοιχεία αυτά μπορεί να τα διασταυρώσει η Εφημερίδα,κάνοντας μία επικοινωνία με το Υπουργείο,αν βέβαια έχει γνώση για το τι συμβαίνει, και με το Πρόεδρο του Νοσοκομείου Βόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ 27/11, 3:08 μμ __ Προσωπικά θα ήθελα να είναι διεκδικητικός και να βγάζει τα «άπλυτα» στη φόρα. Εσείς, ένας απλός σχολιαστής και βγάλατε τόσα, πόσο μάλλον ένας δήμαρχος...! Για την υγεία των κατοίκων ενός ολόκληρου νησιού μιλάμε. Αυτά που καλώς αναφέρετε / καταγγέλλετε στο σχόλιό σας δεν τα γνώριζε ο δήμαρχος άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για να βγάλει ένας Δήμαρχος τα άπλητα στη φόρα, πρέπει να είναι επαναστάτης και να παθαίνει αλεργία με την αδικία, με το κατεστημένο, με το βόλεμα,τους γλύφτες και την αδιαφάνεια .
    Μιλάμε φίλε μου για μια ιδιεατή πολιτεία.
    Δεν ξέρω,ποιος γνωρίζει και τι γνωρίζει.
    Το μόνο που ξέρω είναι ότι βαρέθηκα να ζω μέσα στην υποκρισία και την ψευτιά.
    Νομίζεις ότι θα ψάξει κάποιος να βρει, αν αυτά τα οποία γράφω ισχύουν και θα τα δημοσιοποιήσει και μάλιστα επώνυμα;
    (Δεν αναφέρομαι στην εφημερίδα.)
    Η κυρία Ζήση,κυβερνών Βουλευτής,γνωστοποιεί το πρόβλημα στον Υπουργό,όπως έκανε και ο Δήμαρχος.Περιμένετε αποτέλεσμα,να είστε σίγουροι κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν είστε ο μόνος που βαρεθήκατε να ζείτε μέσα στην υποκρισία και στην ψευτιά... δεν είστε ο μόνος που παθαίνετε αλλεργία με την αδικία, με το κατεστημένο, με το βόλεμα, τους γλείφτες και την αδιαφάνεια... σας βεβαιώνω είμαστε πολλοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε παιδιά μήν τσακώνεστε.
    Σε 33 μέρες περίπου θα αναλάβει ο καινούριος δήμαρχος και το ΚΥ Σκοπέλου θα επανδρωθεί. Έτσι δέν έχει πεί? Θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα των 100 ημερών. Κοίτα να δείς, μου θυμίζει τον Παπανδρέου τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Αλήθεια μετά τις 100 ημέρες του Πρωθυπουργού σε τί κατάσταση βρίσκεται η χώρα?
    Εσείς τι λέτε κ. Σκούρα 100 χρειάζονται ή 1000 μέρες? ααα ξέχασα εσείς απαντάτε με το Don't cry for me Argentina. Παντώς αναγνωρίζω το συγκεκριμένο κομμάτι για τον θάνατο της Evita Perron είναι φανταστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ 28/11, 9:51 πμ...
    Ο κ. Μιχελής έχει πολλή δουλειά να κάνει και πολλά κατεστημένα να υπερβεί προτού αναπτύξει νέες ευρύτερες συμπεριφορές.
    Έχω την πεποίθηση πως δεν θα φοβηθεί να αντιμετωπίσει προκλήσεις, δυσκολίες και ευθύνες.
    Έθεσε βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα 100 ημερών, ακριβώς γιατί έχει στόχους, δεν φοβάται και δεν βαδίζει στα τυφλά.
    Εμείς, που άδολα του συμπαρασταθήκαμε από την πρώτη στιγμή της υποψηφιότητάς του, θα συνεχίσουμε να του συμπαραστεκόμαστε και θα τον βοηθήσουμε -όσο και από όπου μπορεί ο καθένας μας- στο δύσκολο έργο του.
    Όσοι σκοπό έχουν μόνο να τον πολεμήσουν, επειδή απορρίφθηκαν λόγω ανικανότητας, θα συνεχίσουν να οχλαγωγούν και να αισθάνονται ζήλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.