Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ανούσια και απρόσωπα!

Αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες, ΜΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΤΕ «απρόσωπα» και «θολά» Μέσα Ενημέρωσης και ΜΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ανυπόγραφες απόψεις και σχόλια. Ο καθένας με τη στάση του και κατ’ επέκταση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μπορούμε να κτίσουμε σήμερα σε νέες βάσεις το αύριο, το δικό μας και των παιδιών μας!
«O Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, όταν συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.
- Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να του κάνει το τεστ της "τριπλής διύλισης".

- "Τριπλή διύλιση;" ρώτησε με απορία.

- Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις. Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι  αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια;
- Ε... όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και...
- Μάλιστα άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα. Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο αυτό της ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ. Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι  καλό;
- Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον...
- Άρα, συνέχισε ο Σωκράτης θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια.
Ο τύπος έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία.
- Παρόλα αυτά συνέχισε ο Σωκράτης μπορεί ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο. Το φίλτρο της ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ. Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί χρήσιμο σε κάτι;
- Όχι δεν νομίζω...
- Άρα λοιπόν αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε ΑΛΗΘΕΙΑ, ούτε ΚΑΛΟ ούτε ΧΡΗΣΙΜΟ, γιατί θα πρέπει να το ακούσω;
Ο τύπος έφυγε ντροπιασμένος, έχοντας πάρει ένα καλό μάθημα...»

Σήμερα θα προσθέσουμε το φίλτρο της ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ για την ΥΠΟΓΡΑΦΗ των λόγων μας, γιατί εκτός από τα ανούσια σχόλια έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το φαινόμενο των «απρόσωπων» σχολίων σε ηλεκτρονικά ανώνυμα μέσα, το οποίο καταγγέλλουμε!
Σας καλούμε όλους να ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΤΕ για κάθε ανυπόγραφη κατάθεση απόψεων που κρύβεται στην ανωνυμία, ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ. Με την παρουσία μας τους δίνουμε δύναμη…
Αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες, ΜΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΤΕ «απρόσωπα» και «θολά» Μέσα Ενημέρωσης και ΜΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ανυπόγραφες απόψεις και σχόλια. Ο καθένας με τη στάση του και κατ’ επέκταση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μπορούμε να κτίσουμε σήμερα σε νέες βάσεις  το αύριο, το δικό μας και των παιδιών μας!»
http://www.nea-prooptiki-skiathos.gr/blog

2 σχόλια:

  1. Aντιγράφω ένα σχόλιο από άλλη δημοσίευση.''Ανώνυμος είπε...
    Σημασια εχει η διατυπωση της αποψης και η χρηση επιχειρηματων. Το να μαθεις ποιος ειναι ο ανωνυμος, σε τι βοηθαει: Μπορει εσυ να εχεις τις καλυτερες προθεσεις, ομως εκει εξω, στην μικρη κοινωνια που ζουμε, πολλοι θα ηθελαν το....κακκο του επωνυμου. Αυτο θα ειχε σαν αποτελεσμα τον περιορισμο του αριθμου των posts.

    Φαντασου να μην υπαρχει πχ παραβαν στις εκλογες και να ειμαστε υποχρεωμενοι να δηλωνουμε τι ψηφισαμε.....''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ «Ανώνυμε»,
    Η εύθηνη που χαρακτηρίζει την έκφραση και το λόγο του καθενός δεν μπορεί να συγκριθεί με την επιλογή μας στην κάλπη, γιατί μιλάμε και εκφραζόμαστε κάθε λεπτό, παντού και επί παντός επιστητού. Εάν είναι το ίδιο τότε να κυκλοφορούμε συνεχώς με ένα παραβάν. Να πάψουμε να μιλάμε πρόσωπο με πρόσωπο στο δρόμο, στην εργασία μας και στη ζωή μας γενικότερα, γιατί μπορεί να πούμε κάτι που ίσως μας εκθέσει και ίσως μας παρεξηγήσουν.
    Η τοποθέτηση για οποιαδήποτε θέμα με αξιοπρέπεια, τεκμηρίωση και οδηγημένη από αγαθές προθέσεις, είναι από κάθε νοήμων συνάνθρωπο μας αποδεκτή και δεν την κατακρίνει κανείς, αντιθέτως καλλιεργεί γόνιμο έδαφος για υπεύθυνο, ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο.
    Στην περίπτωση που ο αποδέκτης των λόγων μας δεν είναι νοήμων, δεν αποτελεί αξιέπαινο ή έστω έξυπνο τρόπο επικοινωνίας καμία υιοθέτηση κι από εμάς μίας λανθάνουσας και σκοτεινής διαδικασίας. Μάλλον υποβιβάζεται έτσι και η δική μας αντίληψη και στάση ζωής.
    Δυστυχώς αγαπητέ «ανώνυμε» οι μάσκες συνήθως καλύπτουν λόγο υβριστικό με κρίσεις και επικρίσεις, ο οποίος δεν στοχεύει και τις περισσότερες φορές στερείται τεκμηρίωσης, αλλά καλλιεργεί ένα νοσηρό κλίμα, προκειμένου να κατευθύνει και να χαλιναγωγήσει την κοινή γνώμη.
    Εάν πραγματικά επιθυμούμε έναν καλύτερο κόσμο, ας μην επιτρέψουμε καλλιεργημένες φοβίες και ενοχές να μας αφαιρέσουν την δυνατότητα να ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ τις ΔΙΚΕΣ μας απόψεις και σκέψεις.
    Με εκτίμηση,
    Δέσποινα Συμιακάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.