Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Θ. Νάκος: Να αποζημιωθεί ο Δήμος Σκοπέλου

Ουδεμία πρόθεση έχει το Υπουργείο Εσωτερικών και η κυβέρνηση να επουλώσουν τις πληγές που άφησαν στη Σκόπελο οι μεγάλες πλημμύρες, σύμφωνα με το Θανάση Νάκο.
Στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος με την οποία ζητούσε την άμεση οικονομική ενίσχυση του Δήμου Σκοπέλου για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου που έπληξαν το νησί, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Ντόλιος απάντησε πως «σχετικά με τις καταστροφές από θεομηνία στο Δήμο Σκοπέλου Νομού Μαγνησίας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, σας γνωρίζουμε ότι οι υπηρεσίες μας καταγράφουν και επεξεργάζονται τα αιτήματα με αντικείμενο έκτακτες επιχορηγήσεις για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων γεγονότων».
Ο κ. Νάκος ζήτησε με την Ερώτησή του την άμεση έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Σκοπέλου...
από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ, έτσι ώστε να μπορέσουν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες να υλοποιηθούν στη Σκόπελο τα απαραίτητα έργα αποκατάστασης, όπως είναι η οριοθέτηση και διευθέτηση των ρεμάτων, η εγκατάσταση αγωγών απορροής όμβριων υδάτων, η ασφαλτόστρωση, η επισκευή των πινακίδων κλπ.
Ο βουλευτής Μαγνησίας, σχολιάζοντας την απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ζήτησα από την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα, όπως έχει τη δυνατότητα και την υποχρέωση να πράξει, ώστε να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Σκοπέλου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν στο νησί οι πλημμύρες της 11ης Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς, η απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού που παραπέμπει σε χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, δείχνει ένα μήνα μετά, ότι ουδεμία πρόθεση έχει το Υπουργείο και η κυβέρνηση, να κινηθούν γρήγορα και συντονισμένα για να επουλώσουν τις πληγές που άφησαν στο νησί οι πλημμύρες. Είναι ξεκάθαρη υποχρέωση της Πολιτείας να παρεμβαίνει και να βοηθά άμεσα τους δήμους και τους δημότες που έχουν πληγεί από θεομηνίες ή άλλα έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Λυπάμαι, που για μία ακόμη φορά, σε αντίθεση με το παρελθόν, τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύονται ανύπαρκτα όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τη Μαγνησία.»

9 σχόλια:

  1. Σαν πολύ προεκλογικό "τερτίπι" ηχεί ηχεί στα αυτιά μας η ερώτηση του βουλευτή. (???)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ηχεί καθόλου σαν προεκλογικό "τερπίπι" για αυτούς που γνωρίζουν.Ο Νάκος ήταν ο μοναδικός Υπουργός που στήριξε την Σκόπελο.
    Και μην μου πείτε ότι ενώ δεν υπήρχαν χρήματα,προσπαθούσε και εξοικονομούσε πιστώσεις για την Σκόπελο.Ευτυχώς που το έκανε, όποιο και να ήταν το κίνητρό του.Προλάβαμε και πήραμε ψίχουλα για αυτούς, αλλά σημαντικά ποσά για μας.Πριν τα φάνε όλα οι διαπλεκόμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ για τα ψίχουλα…
    ένας πολίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να μην δωσουν τιποτα, τοσα χρονια φροντισε κανεις ωστε οι δρομοι να εχουν γινει σωστοι ωστε να μην ερχονται φερτες υλες?

    επισης φροντισε κανεις να σεβεται την φυση οταν ανοιγει δρομους?

    αυτη η λογικη εβρεξε παρε, αγροτη, παρε δημο, παρε παρε

    να τελειωσει

    αν θελουν ας χρηματοδοτησουν σωστα τα εργα και να προβλεπουν οτι βρεχει και ολας δεν εχει παντα ηλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 15 Οκτωβρίου 2010 3:10 μ.μ.

    Το καλύτερο σχόλιο εδώ και πάρα πολύ καιρο εδώ μέσα. Συμφωνώ 100%.

    Ηλίας Σκαβέντζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΕΡΤΙΠΙ… μετά τις εκλογές να τα ζητήσετε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν και οι πολιτικες μου ιδεες δεν ειναι ιδιες με του κ. Νακου εν τουτοις
    απο τους 5 βουλευτες που εχουμε ειναι ο μονος που ενδιαφερετε για tis kαταστροφες του περασμενου Σεπτεμβρη
    ανωνυμε ''tertipiari'' της 15.10 12:38

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κακώς που οι πολιτικές σου ιδέες δεν είναι ίδιες με του κυρίου βουλευτή. Αν ήταν, θα είχες σίγουρα εξασφαλίσει κι εσύ κάποιο ψίχουλο από τις λεγόμενες «οριζόντιες δράσεις»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατι να τα λες μονος σου και να μην τα καταλαβαινω και εγω για εξηγησε μου τι θα πει ''οριζοντια δραση'' και οσο για ψιχουλα ο ντρουβας μου ειναι γεματος απο καρβελια και δεν θα χρειασθει ψιχουλα απο αυτα που λες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.