Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Αξιολόγηση του προγράμματος MIRTO

Συνάντηση έγινε σήμερα στη Σκόπελο για την αξιολόγηση του προγράμματος MIRTO το οποίο αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των τουριστών σχετικά με τον κίνδυνο των δασικών πυρκαγιών σε ευαίσθητες περιοχές, στην ενίσχυσει της ετοιμότητάς τους και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων ευαισθητοπίησης στα νησιά. Στο πρόγραμμα συμετέχουν η Γαλλία, η Ιταλία, η Κροατία και η Ελλάδα.
«Η τετραεθνής αυτή συνάντηση στη Σκόπελο ήταν μία επιτυχία της σημερινής δημοτικής αρχής η οποία κατόρθωσε από τη χώρα μας να επιλεγεί η Σκόπελος για τη πιλοτική αυτή εφαρμογή του προγράμματος.» μας είπε ο κ. Βασιλούδης.
Κατά την έναρξη των σημερινών εργασιών ο Δήμαρχος Σκοπέλου καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην επιτυχία του προγράμματος. Ο κ. Χρήστος Βασιλούδης είπε:
«Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,
Κατ' αρχάς, θέλω να σας εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες για...
την παρουσία σας στη σημερινή εκδήλωση και την πολύτιμη συμβολή σας στην επιτυχία του προγράμματος ΜΙRΤΟ, που αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση των προσπαθειών μας για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου για την προστασία του δασικού μας πλούτου. Κατά τη γνώμη μου, ένας από τους πιο  έγκυρους δείκτες   μέτρησης της αποτελεσματικότητας αυτών των δράσεων είναι η συμμετοχή σ, αυτές όλο και πιο πολλών πολιτών. Από αυτή την άποψη, είμαστε ευχαριστημένοι από την απήχηση και όλων των άλλων στοχευμένων πρωτοβουλιών στις οποίες συμμετείχαμε ενεργά, όπως του Προγράμματος Πράσινη Δράση-Καθαρά Δάση.
Βέβαια, το Έργο ΜΙRTO παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα, καθώς αντικειμενικός του στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των επισκεπτών των νησιών μας στην πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά και η παράλληλη ενεργοποίηση του σε τέσσερις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο. Αυτό σημαίνει από τη μια πλευρά ότι έπρεπε να υπερνικηθούν  πρακτικές δυσκολίες και να επιλυθούν ζητήματα συντονισμού που προέκυπταν, αλλά από την άλλη μας δόθηκε η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους που αγαπούν το δάσος και ειδικά το φυσικό κάλλος της Σκοπέλου και των Βορείων Σποράδων και η δυνατότητα να ανταλλάξουμε εμπειρίες και σκέψεις γι' αυτό το κρίσιμο για τα νησιά μας θέμα.
Η ενεργός συμμετοχή και των φίλων μας τουριστών στη θωράκιση των δασών μας περνά μέσα από δράσεις που περιλαμβάνουν- εκτός από την ενημέρωση των ιδίων για τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών και αντιμετώπισης τους- και την ευαισθητοποίηση τους στην παραγωγή νέων ιδεών και προτάσεων, ώστε να «επικοινωνήσουμε» σε όσο το δυνατόν ευρύτερα τμήματα μηνύματα, πληροφορίες και ιδέες που θα στοχεύουν στην προστασία του πολύτιμου δασικού μας οικοσυστήματος αλλά και στην προβολή όλων αυτών των ενεργειών στις χώρες τους, που αντικειμενικά θα δώσει μιαν άλλη οπτική της Ελλάδας, χωρίς παραμορφωτικούς καθρέφτες, στις κοινωνίες των Εταίρων μας.
Μάλιστα, πρέπει να σημειώσω ότι κατά την παρουσίαση της Δράσης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση   Μαγνησίας είχα προτείνει τη δημιουργία ενός μικρού ενημερωτικού βίντεο σε ικανό αριθμό ξένων γλωσσών, το οποίο θα προβάλλεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από τις οθόνες των πλοίων που προσεγγίζουν το νησί μας και τις Β. Σποράδες γενικότερα, με στόχο να πολλαπλασιαστούν οι φίλοι μας από το εξωτερικό που αγκαλιάζουν αυτές τις προσπάθειες.
Κλείνοντας, εύχομαι την ευόδωση των εργασιών σας και εκφράζω την ελπίδα αυτές οι δημιουργικές δυνάμεις που συνενώθηκαν στο Έργο ΜΙRTO να αποτελέσουν πρότυπο και για άλλους φορείς- τοπικούς, κρατικούς και διεθνικούς- που κινούνται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της εθελοντικής συμμετοχής των πολιτών σε όλους τους σχεδιασμούς πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, οι οποίοι, μάλιστα, προσλαμβάνουν ευρωπαϊκές διαστάσεις.»

1 σχόλιο:

  1. "Όπου βλέπεις πολλά φρουφρού κι αρώματα από κάτω συνήθως υπάρχει … παιδάκι μ'", μου 'λεγε η γιαγιά μου.
    Τώρα, κι αφού έχω μεγαλώσει αρκετά πια, θα μπορούσα να της πω:
    "Και που να δεις γιαγιά όπου βλέπεις έντονες και μεγάλες περιβαλλοντικές ανησυχίες!!!"
    Προσθέτω επίσης πως δεν υπάρχει λόγος να αναρωτιόμαστε για τίποτα.
    Τα έχουμε δει όλα !
    Καιρός πια να δουν οι άλλοι.
    Να δουν ότι υπάρχουμε και μπορούμε και δε "μασάμε".
    Καιρός να δώσουμε τη δική μας ηχηρή απάντηση.
    Καιρός πια να πάρουν τα ηνία ΝΕΟΙ άνθρωποι με ικανότητες και οράματα, έξω από μαντριά, μαντρωμένους και ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ.
    Μονάχα έτσι έχουμε ακόμα ελπίδες να σωθεί ο τόπος μας που βουλιάζει και μαζί του κι εμείς...
    Τάδε έφη η
    Ελευθερία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.