Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ρ. Ζήση για τις καταστροφές στη Σκόπελο

Αναφορά κατέθεσε η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας κα Ροδούλα Ζήση, προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, διαβιβάζοντας του υπόμνημα της Δημοτικής Αρχής Σκοπέλου, σχετικά με τις καταστροφές που προκάλεσαν τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί. 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο υπόμνημα του Δήμου Σκοπέλου,...
η ένταση της καταιγίδας που έπληξε το νησί μεταξύ της 11ης και της 12ης Σεπτεμβρίου ήταν τέτοιου μεγέθους που δεν κατέστη δυνατό να αποφευχθούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονταν σε άμεση ετοιμότητα, ύστερα και από τις σχετικές προειδοποιήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Αποτέλεσμα της έντασης, αλλά και της διάρκειας του φαινομένου ήταν να προκληθούν πολλές και σημαντικές καταστροφές τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε ιδιωτικές περιουσίες, η αποκατάσταση των οποίων θα πρέπει να είναι άμεση. 
Καθίσταται επομένως αναγκαία η εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων, οι οποίες σύμφωνα με υπολογισμούς θα ανέλθουν στο ύψος των 200 χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο σύνολο τους. Επιπλέον, ζητείται η συμβολή της πολιτείας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για την κατασκευή των έργων εκείνων που αφορούν κυρίως την οριοθέτηση και διευθέτηση ρεμάτων, την εγκατάσταση αγωγών ομβρίων υδάτων και έργα οδοποιίας. Μία τέτοια εξέλιξη εκτιμάται ότι θα συνέβαλε στην οριστική επίλυση προβλημάτων που προκαλούνται κάθε φορά που η περιοχή πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς το κόστος καθαρισμού και αποκατάστασης των οδών αυτών είναι ιδιαίτερα υψηλό. 
Ως εκ τούτου, ζητείται από τον αρμόδιο Υπουργό, έχοντας επίγνωση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα, να εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που οι βροχοπτώσεις της 11ης και 12ης Σεπτεμβρίου έχουν προκαλέσει. Τονίζεται δε ότι η θετική έκβαση του αιτήματος αυτού θα ήταν πραγματικά σωτήρια για μία τουριστική περιοχή με έντονη κίνηση, η οποία φέτος είχε να αντιμετωπίσει μια ιδιαίτερα δύσκολη τουριστική περίοδο, κατά την οποία απαιτήθηκε η αποκατάσταση του οδικού δικτύου τέσσερεις φορές έως τώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.