Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Η κατασκευή νέων αναβαθμισμένων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης του νησιού...

πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής Σκιάθου προς την Πολιτεία
Ο Δήμος Σκιάθου προκειμένου ν’ αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προξενούνται από έκτακτα καιρικά φαινόμενα  σε συνεργασία με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΜ, καταρτίζει σχέδιο αντιμετώπισης των θεομηνιών και το καταθέτει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου στις αρχές κάθε έτους.
Επιπλέον με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σκιάθου Νίκου Πλωμαρίτη...
και εφόσον ενημερωθεί από την καθ’ ύλην αρμόδια προϊστάμενη αρχή για τα επερχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα, γίνεται νόμιμη πρόσκληση σ’ έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο παραμένει σε εξέλιξη έως ότου υπάρξει ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα με το Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιείται Συμβούλιο του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου στο οποίο καλούνται να μετάσχουν εκτός των Δημοτικών Συμβούλων και του υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκιάθου και οι Προϊστάμενοι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος Σκιάθου.
Ο Δήμαρχος Σκιάθου όντας ενημερωμένος από την ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου ήδη από την Πέμπτη 9-9-2010 για τα επερχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα, που επρόκειτο να πλήξουν κατά κόρον τα νησιά των Β. Σποράδων έδωσε εντολή ενεργοποίησης του Σχεδίου Πρόληψης.
Από το απόγευμα της Πέμπτης ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Σκιάθου ενεργοποίησαν τον υπηρεσιακό μηχανισμό, ο οποίος με συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με τους εθελοντές του νησιού προέβηκαν σε ενέργειες ενημέρωσης και πρόληψης. Η ενημέρωση από το τμήμα της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΜ, με την οποία έως τώρα υπάρχει αγαστή συνεργασία, έγινε την Παρασκευή 10-9-2010 και ώρα 14:31 με fax, ενώ ο Δήμος Σκιάθου είχε ήδη προβεί στις προαναφερόμενες ενέργειες.
Δυστυχώς παρά τις ενέργειες πρόληψης και ειδικότερα παρά την τακτική συντήρηση των υπαρχόντων αντιπλημμυρικών υποδομών, η βροχόπτωση υπήρξε έντονη σε συχνότητα και μεγάλη σε ποσότητα υπερβαίνοντας τη μέγιστη δυνατότητα συλλογής των υδάτων από τα υπάρχοντα αντιπλημμυρικά έργα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν  καταλύματα και καταστήματα πολλών κατοίκων του νησιού.
Η μόνη ουσιαστική λύση αντιμετώπισης αντίστοιχων θεομηνιών είναι η κατασκευή νέων αναβαθμισμένων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης του νησιού, πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής προς την Πολιτεία. Οι μελέτες των έργων αυτών, για την προστασία των επανειλημένως πληγειθέντων από θεομηνίες περιοχών του νησιού βρίσκονται ακόμα στο στάδιο ολοκλήρωσης μελέτης  στην αρμόδια υπηρεσία της ΝΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.