Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν ευσταθούν τα σενάρια...


Μετά την ακύρωση του δρομολογίου της Τρίτης του Express Skiathos, η εφημερίδα επικοινώνησε με τουριστικό πράκτορα στη Σκόπελο, ο οποίος μας είπε:
«Δεν ευσταθεί κανένα από τα σενάρια που ακούγονται για δήθεν πρόθεση της Ηellenic Seaways να αποφύγει τα δρομολόγια. Το Σάββατο το βράδυ το Express Skiathos πήρε εντολή από την εταιρία του να  εκτελέσει την Κυριακή δρομολόγιο προς Βόλο εφοδιαζόμενο με καύσιμα από πρατήριο της Σκοπέλου πληρώνοντας 10.000 ευρώ αντί για 4.000 ευρώ που πληρώνει συνήθως για την ίδια ποσότητα...
Το ίδιο και το flying cat, το οποίο τροφοδοτείται αυτές τις ημέρες με καύσιμα από την ίδια επιχείρηση, πληρώνοντας παραπάνω από τη διπλάσια τιμή, για να εξυπηρετήσει τους κατοίκους των νησιών μας...
Οι περισσότεροι επισκέπτες που βρίσκονται στο νησί είναι με γκρουπ και οι εταιρίες δεν θα τους αφήσουν στην τύχη τους. Ο κόσμος με το δίκιο του διαμαρτύρεται και δεν εμπιστεύεται κανένα, αλλά δυστυχώς πληρώνει τη συγκυρία της απεργίας...»

5 σχόλια:

  1. Αν και από όσο ξέρω το καύσιμο στα βαπόρια είναι αφορολόγητο, ακόμα και αν ισχύουν ότι γράφεται στο άρθρο σας δεν αντιλαμβάνομαι για ποιό λόγο δεν γίνονται τα δρομολόγια. Σε λίγο θα μας πουν ότι μπαίνουν μέσα και οι εφοπλιστές και πλήττονται από την οικονομική κρίση όταν ουσιαστικά δραστηριοποιούνται σε μια γραμμή με συνθήκες μονοπωλίου σε ελεύθερη - ανεξέλεγκτη - ασύδοτη αγορά. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι αντίστοιχες με αυτές των δρομολογίων της Κρήτης όταν οι αποστάσεις και η διάρκεια του ταξίδιου για Κρήτη είναι υπερδιπλάσια.

    Για το ζήτημα της ακριβής αγοράς καυσίμου - αν και αφορολόγητου - είναι λογικό μιας και εδώ στην Σκιάθο, πληρώνουμε την βενζίνη 1,71 σε όλα τα πρατήρια (κλασσική μονοπωλιακή πρακτική αλλά μήπως υπάρχει μηχανισμός του κράτους για να το ελέγξει;) ενώ στον Βόλο πολύ λιγότερο.

    Καλά κρασιά φίλοι μου!!! Αν δεν κινητοποιηθείτε για να απαιτήσετε διαφορετική μεταχείριση σε περιοχές με ιδιομορφίες όπως οι Σποράδες μην περιμένετε να ασχοληθεί κάποιος άλλος μαζί σας. Αλλά μου φαίνεται μερικοί από σας το μόνο που σας απασχολεί είναι πως θα κατηγορήσετε ο ένας τον άλλο, το ένα νησί το άλλο νησί και πως θα ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και όχι πως θα γίνει να αποκτήσετε και εσείς μια κατσίκα και να επωφεληθείτε από τις όποιες ωφέλειες.

    Βρίσκομαι 5 χρόνια στην Σκιάθο και ελπίζω ότι σύντομα θα φύγω να πάω σπίτι μου στην οικογένεια μου. Εσείς όμως θα είστε ενδεχομένως μια ζωή στην Σκιάθο, στην Σκόπελο, στην Αλόννησο θα κάνετε οικογένειες και τα παιδιά σας θα μεγαλώσουν στον ίδιο τόπο.

    Απλά τροφή για σκέψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τιμες των καυσιμων Σκοπελου...
    1,661 unleaded
    1.746 super
    1.804 super unleaded
    1.442 diesel
    αντε να ζησεις με οικογενεια...να εχεις θερμανση πετρελαο σπιτι και αυτοκινητο με βενζινη.... που θα παει αυτη η κατασταση ..τα βενζιναδικα γιατι δεν τα ελενγχει κανεις??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10,000 αντί για 4;; Και μιλάμε για καράβια που μεταξύ μας, άδεια πάνε κι έρχονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαλτε λιγο το μυαλο να δουλεψει βρε παιδια τι να φερει στα νησια και τι να παρει αφου δεν κινουντε τα φορτιγα ? οσο για τους επιβάτες? 21 ευρω για σκιαθο με το συμβατικο πλοιο ε και τι να το κινουμε ας πανε με το ταχυπλοο που ο θεος να το κανει με 35 ευρω. λοιπον πιος χανει η Hellenic? Και οσο για καυσιμα ασ τα φερουν με καραβακι ουτος η αλλος πιο φθηνα τηα τα παρουν και τρανζιτο. αυτα για να μην μας νομιζουν οτε τα μασαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι να πιστεψω, οτι οι δημαρχοι σιωπουν απο αγνοια ή αδιαφορια ή οτι δεν θελουν να προκαλεσουν δυσφορια στα φιλαρακια τους (εφοπλιστες και βουλευτες που ειναι απο πισω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.