Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ε.Σ.Υ, Εμείς, Αυτοί...

Επιστολή στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» έστειλε η εδώ και χρόνια συνεργάτης της εφημερίδας Βάνα Αθανασίου από την Αλόννησο. Αυτή τη φορά θέμα της είναι το ταλαιπωρημένο ΕΣΥ:

«Θέλω να ρωτήσω τους διοικητάδες νοσοκομείων και παρατρεχάμενους κυβερνητικούς πότε σκοπεύουν να πληρώσουν τις από 5μήνου απλήρωτες εφημερίες των ιατρών του Ε.Σ.Υ. Είμαι σύζυγος κρατικού ιατρού ο οποίος εδώ και 32 χρόνια υπηρετεί στο πιο απομακρυσμένο νησί των Σποράδων και ορκισμένη πολίτης πλέον να μη ξαναπλησιάσω κάλπη. 
Θέλω να ρωτήσω, τα κυκλώματα που ενέκριναν τις υπερκοστολογημένες προμήθειες ήταν...

ανώτερα στελέχη ή ήταν ο κάθε ειδικευόμενος, αγροτικός, ή ενταγμένος ψυχή τε και σώματι ιατρός του Ε.Σ.Υ. αυτής της καταληστεύομενης πατρίδας; Υποψιάζομαι ότι λόγω επερχόμενων εκλογών ίσως πετάξετε ένα κοκαλάκι από τις χρωστούμενες εφημερίες τόσων μηνών. Βλέπετε ακόμα κι ο Ιπποκράτης αν δεν τραφεί θα πεθάνει.
Όμως άλλο ένας Ιπποκράτης με νου υγειή σε σώμα υγειές κι άλλο διάφοροι Ιπποκράτες κυβικών Πάγκαλου που επιμένει ότι τα τρώγαμε παρέα. Εσείς κύριε Πάγκαλε και οι συν αυτώ κρατούσατε λόγω εξουσίας το μαχαίρι και το πεπόνι, όχι εγώ. Κομπάζετε φαρισαίοι του συστήματος ότι αποφύγατε τη στάση πληρωμών. Η στάση σας απέναντι στους απλήρωτους ιατρούς του Ε.Σ.Υ τι είναι; Στάση να κατέβουν; Το πάτε για διάλυση; Για ξεπούλημα και το Ε.Σ.Υ; Βάλατε από πόρτες και παράθυρα 2.000.000 λαθρομετανάστες, τους φορτώσατε στους ώμους του Ιπποκράτη και αυτούς, χωρίς υποδομές, με αποτέλεσμα υπερκέρδη ιδιωτικών θεραπευτηρίων και διαγνωστικών κέντρων.
Αποτέλεσμα; Το βουλιάξατε το Ε.Σ.Υ όπως και κάθε άλλον οργανισμό που πιάσατε στα χέρια σας. Κάνω μια ευχή, οι Έλληνες επιτέλους για μία φορά, μετά τη μεταπολίτευση να πάψουν να άγονται και να φέρονται από μικροσυμφέροντα και δογματικά βαρίδια ώστε τα αποτελέσματα της κάλπης να κάνουν να πρασινίσει απ' το κακό του όλος ο πολιτικός κόσμος αυτής της χώρας. Δεν το πολυπιστεύω βέβαια τη στιγμή που στον περίγυρό μου συναντώ μόνο τζάμπα μάγκες. 'Ολοι όμως έχουμε δικαίωμα στο όνειρο!..
-Βάνα Αθανασίου, Αλόννησος»

2 σχόλια:

  1. Στην Αλόννησο μια γυναίκα, σύντροφος ενός καταπληκτικού γιατρού και πάνω απ' όλα υπέροχου ανθρώπου, σηκώνει μπαιράκι, ορθώνει ανάστημα τη στιγμή που, όπως ορθά επισημαίνει, γύρω της τζάμπα μάγκες σουλατσάρουν σφυρίζοντας κλέφτικα. Αλήθεια πόσα μπορούν ν' αλλάξουν άμα όλοι μας, και στα τρία νησιά, κάνουμε ένα βήμα, δε θέλει παραπάνω, και συμπορευτούμε κόντρα στα μεγάλα λόγια και απαιτήσουμε, χθες, το δικαίωμα τουλάχιστον στην υγεία, στην υγεία που την ακριβοπληρώνουμε και δεν την έχουμε. Στην υγεία που κάπου, όπως στην περιοχή μας, πολλοί γιατροί δίνουν την ψυχή τους ενώ στα μεγάλα
    θεραπευτήρια,δυστυχώς πολλές φορές και στα δημόσια, κάποιοι καιροφυλακτούν για λεηλατήσουν τη δική μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τον ανώνυμο αναγνώστη ο οποίος αναφέρθηκε στο άρθρο μου και ανταπάντησε με τόσο επαινετικά λόγια για την ανθρωπιά και την επιστημονική κατάρτηση του συζύγου μου. Τον διαβεβαιώ ότι είναι ο μοναδικός Αλοννησιώτης που εδώ και 33 χρόνια αναφέρθηκε σε έντυπο ενημέρωσης για την προσφορά του Γιώγου Αθανασίου. Ο Ιατρός Γενικής Ιατρικής Γεώργιος Αθανασίου μπορεί να είναι περίφανος διότι όλες αυτές τις δεκαετίες, ήταν και παιδίατρος χωρίς να χαθεί η να κυνδινεύσει παιδί από τις διαγνώσεις του. Ήταν και ακτινολόγος και μικροβιολόγος και γεροντολόγος και ό,τι άλλη ειδικότητα έχει ανάγκη το νησί. Επιτέλους για εμάς την οικογένειά του σε 2-3 χρόνια αυτή η πορεία του Αθανασίου πλησιάζει στο τέλος της. Πιστέψτε με είναι πολύ ψυχοφθόρο να έχεις στην οικογένειά σου έναν έντιμο ταγμένο ψυχή τε και σώματι ιατρό του Ε.Σ.Υ.
    Τις θερμές ευχαριστίες μου,

    Βάνα Αθανασίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.