Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Oι συσκευές μείωσης κατανάλωσης ρεύματος

είναι απάτη, μας πληροφορεί η Ένωση Καταναλωτών Βόλου
Εξοικονόμηση στη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος μέχρι και 45%, ισχυρίζονται ότι επιτυγχάνουν διάφορες συσκευές που διαφημίζονται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο.
Η Δ/νση τεχνικού ελέγχου της Γ. Γραμματείας Καταναλωτή, σε απάντηση της στις καταγγελίες της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, του ΚΕΠΚΑ και άλλων καταναλωτών αναφέρει:
• Μετά από έρευνα και γνωμοδότηση της ΔΕΗ αποδείχθηκε ότι ουδεμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών καταναλωτών επιτυγχάνεται από την τοποθέτηση των συσκευών αυτών.
• Οι ανωτέρω ισχυρισμοί κατά την προώθηση των συγκεκριμένων προιόντων αποτελούν παράβαση των άρθρων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.
• Για λόγους προστασίας των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών, η Γ. Γ. Καταναλωτή θα επιβάλει τις κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο.
Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου με επιστολή της...
στη Γ. Γραμματεία Καταναλωτή είχε αναφέρει μια περίπτωση παραπλανητικής διαφήμισης για  συσκευές που υπόσχονται εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας στην οικιακή κατανάλωση (βλ. http://enka-volou.blogspot.com/2010/02/blog-post_18.html#more). Η αρχή επί της οποίας στηρίζεται η λειτουργία της συσκευών, κατά τα λεγόμενα του αντιπροσώπου, είναι η διόρθωση του συνημίτονου (συνφ) που πρέπει να βρίσκεται κοντά στο 1. Στον οικιακό τομέα όμως, δεν υπάρχουν επαγωγικά φόρτια και το συνφ είναι πάντα κοντά στο 0,96 με 0,98.  Κατά συνέπεια δεν προκύπτει κανένα όφελος για τον καταναλωτή από τη χρήση της εν λόγω συσκευής
Αυτό επιβεβαιώνει και η ΔΕΗ στο πόρισμα της σύμφωνα με το οποίο:
• Οι μονοφασικοί και τριφασικοί μετρητές της ΔΕΗ που εγκαθίστανται σε κατοικίες, δεν καταγράφουν άεργο ενέργεια, αλλά μόνο ενεργή και τα αντίστοιχα τιμολόγια δεν συναρτώνται με την τιμή του συντελεστή ισχύος (συνφ).
• Οι θερμικές απώλειες τις οποίες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, μειώνουν οι εν λόγω συσκευές δεν καταγράφονται από τους μετρητές και επομένως ουδεμία εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας επιτυγχάνεται.
• Ακόμη και αν καταγραφόταν η μείωση της θερμικής ενέργειας που ισχυρίζονται ότι επιτυγχάνουν οι συσκευές, αυτή θα αποτελούσε ποσοστό της τάξης του 1% της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.
Η   Ένωση Καταναλωτών Βόλου καλεί την πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα κατά των εταιρειών  Marex Solutions, ECO-ROWER, Hellas energy, Economizer, Viper Energy, οι οποίες συνεχίζουν απρόσκοπτα να διαφημίζονται και να παραπλανούν τους καταναλωτές.
Δείτε περισσότερα θέματα στο  http://enka-volou.blogspot.com 

2 σχόλια:

  1. http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/39a8c747-718e-4cab-9d7e-8e7e10ae1dc4

    http://www.energia.gr/article.asp?art_id=39625

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απάντηση η οποία κοινοποιήθηκε και στην ¨ενωση Καταναλωτών Βόλου, μέσω ηλεκτρονικο΄θ ταχυδρομείου:

    Αξιότιμοι Κύριοι,

    Στην καθημερινότητα της εργασίας μας, καθώς και στις επαγγελματικές μας συναναστροφές με επιχειρήσεις
    και ηλεκτρολόγους, μηχανικούς-ηλεκτρολόγους, μηχανικούς-μηχανολόγους καί άλλους επαγγελματίες του είδους,
    γινόμαστε κι εμείς δυστυχώς μάρτυρες στην προσπάθεια εξαπάτησης του καταναλωτή από κάποιες εταιρίες.

    Δικός σας ρόλος-και σωστά- είναι ο εντοπισμός και η καταγγελία, όπου αυτό είναι εφικτό, τέτοιων ενεργειών.
    Δική σας ευθύνη ταυτόχρονα, οι όποιες ανακοινώσεις μέσω του συνδέσμου σας, στον ηλεκτρονικό, τον έντυπο τύπο ή/και
    οπουδήποτε αλλού, να είναι τεκμηριωμένες σωστά, προς αποφυγή εκ μέρους των καταγγειλομένων οποιασδήποτε καταγγελίας
    προς τον σύνδεσμό σας, για συκοφαντική δυσφήμιση.

    Αφορμή για την αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτού του μυνήματος στάθηκε η ανάρτηση
    στο ακόλουθο link: http://enka-volou.blogspot.com/2010/09/blog-post_12.html#more, στο οποίο αναφέρεται η Eταιρεία μας με την επωνυμία
    Hellas-Energy, ως μία από τις εταιρίες που παραπλανούν και εξαπατούν τον καταναλωτή!

    Επειδή:

    1ον) Σε καμία διαφήμιση μας, δεν αναφέρεται πως η συσκευή “ULTRA”, την οποία εμπορευόμαστε και εγκαθιστούμε σε επιχειρήσεις κυρίως,
    διορθώνει τον συντελεστή ισχύος.

    2ον) Οι θερμικές απώλειες, λόγω των αντιστάσεων, υφίστανται. Και αν ακόμα δεν είναι μετρήσιμες ή δεν καταγράφονται, δεν σημαίνει πως η μείωσή τους
    δεν μειώνει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

    Για τους ώς άνω αναφερόμενους λόγους ζητώ:

    1ον) Να αφαιρεθεί άμεσα από το εν λόγω άρθρο ή και οπουδήποτε αλλού έχει αναφερθεί, το όνομα της Εταιρίας “Hellas-Energy”.

    2ον) Να ζητηθεί μέσω του συνδέσμου σας δημόσια συγγνώμη για την αναφορά στην Εταιρία “Hellas-Energy” στο εν λόγω άρθρο.

    Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγκαστούμε να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, στην προσπάθειά μας να προστατέψουμε τα νόμιμα συμφέροντα της Εταιρίας.

    Μπορούμε να παραθέσουμε σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο ή φορέα μας ζητηθεί, αναλυτικές πληροφορίες, τεχνικά χαρακτηριστικά, την πατέντα, βεβαιώσεις φορέων,
    καθώς και αποτελέσματα πελατών.

    Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.


    Υπ. Επικοινωνίας
    Γιώργος Λόης
    Οικ.Διευθυντής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.