Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

O καραγκιόζης Δήμαρχος!

Φίλος του blog, που ισχυρίζεται ότι έχει χιούμορ, μου γράφει:
«Ο καραγκιόζης Μέγα Αλέξανδρος, 
Ο καραγκιόζης φούρναρης,
Ο καραγκιόζης καπετάνιος,
Ο καραγκιόζης προφήτης,
Ο καραγκιόζης στο μέτωπο...
...ο συγχωρεμένος Ευγένιος Σπαθάρης δεν πρόλαβε να βγάλει το Ο καραγκιόζης Δήμαρχος.
Ξέρω ότι έχεις σκάσει στα γέλια, μακάρι να μπορούσες να το βάλεις. Ε, τουλάχιστον, δεν έχουμε χάσει το χιούμορ μας!
υπογραφή
Ζεμπεκ εφιμ σποραδ»

Ο καραγκιοζοπαίκτης
Φώτης Πλέσσας από
την παράσταση «ο καραγκιόζης
δήμαρχος» σε δημοτικό σχολείο
Φίλε έψαξα και βρήκα σενάριο από ένα blog του Κορυδαλλού. Βέβαια δεν είναι του Σπαθάρη, άλλα κάνει τη δουλειά του.
«Σβήνουν τα φώτα της πλατείας, κουδούνα, φώτα σκηνής.
Καραγκιόζης: Ε ρε γλέντια, έρχεται ο Χατζηαβάτης, θα ξαπλώσω και θα κάνω τον κοιμισμένο. (Ο Χατζηαβάτης έρχεται από την πλευρά του Σαραγιού τελάλωντας).
Χατζηαβάτης: Ακούσατε, ακούσατε. Κατά διαταγή του πολυχρονεμένου μας πασά. Όποιος αναλάβει να γίνει Δήμαρχος, θα έχει μισθό βαρβάτο, θα τρώει, θα πίνει, θα βολέψει και την παρέα του και θα φυλάει το κλειδί από το σεντούκι με τις λίρες. Μπα, τι βλέπουν τα ματάκια μου, τον Καραγκιόζη να κοιμάται έξω από την παράγκα και τον έψαχνα μέρες. Ξύπνα βρε χαϊρσίζη. Σε εσένα μιλάω βρε σαφρακιασμένε.
Καραγκιόζης: Να, να (τον χτυπάει και ο Χατζηαβάτης φωνάζει από τον πόνο). Να μάθεις γρουσούζη να μου χαλάς την ξεκούραση. Τι φωνάζεις έτσι;
Χατζηαβάτης: Από τι ξεκουράζεσαι βρε, μήπως δούλευες τεμπέλαρε; Σήκω χαμένε, ο πασάς ψάχνει νέο Δήμαρχο γιατί ο προηγούμενος έριξε φαλιμέντο και από πάνω ήθελε να γίνει και βεζίρης.
Καραγκιόζης: Καλά να πάθει ο Βοναρπάχτης, όμως εγώ έχω πάρει άδεια, γιατί δέκα χρόνια αντιδήμαρχος κουράστηκα να υπογράφω και να τρώω τα κρεμμύδια που περισσεύανε ενώ ο άλλος είχε όλα τα καλά του κόσμου.
Χατζηαβάτης: Τώρα βρε ξυπόλυτε είναι ευκαιρία να φτιαχτείς, γιατί οι ταβερνιάρηδες, οι μπακάληδες, οι χτίστες και οι αμαξάδες θέλουν άλλον πιο καλόβολο για τις δουλείες τους, θα λιγδώσει το αντεράκι σου. Θα γίνεις ο πρώτος άρχοντας της πόλης.
Τη συνέχεια την ξέρετε. Ο Καραγκιόζης έγινε Δήμαρχος αλλά σύντομα άρχισαν να τον κυνηγάνε, ο Μπαρμπαγιώργος, ο Νιόνιος, ο Μορφονιός, ο Σταύρακας, ο Σολομών, η Αγλαΐα ακόμα και τα παιδιά του...»

4 σχόλια:

  1. Oπως ο Ευγένιος δεν ανέβασε ποτέ το "Ο καραγκιόζης Δήμαρχος" αναλόγως θα πράξουν και οι ψηφοφόροι του νησιού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλοι έχουν το ονομα και αλλοι τη χάρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι εννοείς 10:00 Π.Μ. ? Ένας Δήμος δεν είναι μόνο ο Δήμαρχος. Απαρτίζεται και από δημοτικούς συμβούλους που τους εκλέγουμε.Θα ακυρώσεις και όσους συμπολίτες σου θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά? Σταματήστε πια την παραπολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ συμπολίτη / ισσα,
    Αντί να χαίρεστε που το πολιτικό σκηνικό στο νησί μας αλλάζει με νέες και καλές υποψηφιότητες, εσείς πάλι στο φτυάρι και στο θάψιμο.

    Εμείς, οι απλοί ψηφοφόροι, ευελπιστούμε πάντοτε σε μια αλλαγή, για το καλύτερο του τόπου μας. Οι συμπολίτες μας που δέχονται να ασχοληθούν με τα κοινά και να αναλάβουν αυτό το βαρύ φορτίο πρέπει να ενθαρρύνονται, κι εμείς, οι πολίτες, που αγαπάμε το νησί, πρέπει να τους βοηθάμε και να τους συμπαραστεκόμαστε όσο μπορούμε και όχι να τους ρίχνουμε λάσπη.

    Λυπάμαι πραγματικά που το χιούμορ σας -που έχετε όπως ισχυρίζεστε- δεν το αξιοποιείται για το καλό του τόπου μας αλλά μόνο για παραπολιτική και εκτόνωση των όποιων απωθημένων σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.