Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

O K. Καρτάλης με Συμβασιούχους Πυροσβέστες

Με το Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών Νομού Μαγνησίας συναντήθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης και συζήτησε για τις εξελίξεις αναφορικά με την εργασιακή τους αποκατάσταση. Σημειώνεται ότι σε επίπεδο επικράτειας καταγράφονται 5416 συμβασιούχοι (εποχικοί) πυροσβέστες, ενώ τα κενά στις οργανικές θέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος ανέρχονται σε 3.820.
Σημειώνεται επίσης ότι πρόσφατα κοινή επιτροπή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και εκπροσώπων συμβασιούχων πυροσβεστών κατέληξε σε κοινό πόρισμα σχετικά με τις προϋποθέσεις και τους όρους πρόσληψης των εποχικών πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα. Σύμφωνα με το πόρισμα ως ανώτερο όριο ηλικίας τίθεται το 49ο έτος, ενώ όσοι εποχιακοί πυροσβέστες δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις για ενσωμάτωση τους στο Πυροσβεστικό Σώμα θα συνεχίσουν να εργάζονται ως εποχικοί ώστε να μη δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα με την απόλυση τους. Παράλληλα σε επικοινωνία του Κ. Καρτάλη με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Σπ. Βούγια επιβεβαιώθηκε η πολιτική πρόθεση της Κυβέρνησης να εντάξει στο επικείμενο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την ειδική νομοθετική ρύθμιση για την εργασιακή αποκάτασταση των συμβασιούχων πυροσβεστών. Σύμφωνα με τον κ. Βούγια η σχετική προετοιμασία της ρύθμισης έχει ολοκληρωθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.