Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Συγκέντρωση - συζήτηση των νέων της Σκοπέλου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιάννης Καραγκιόζος και η Δημοτική Κίνηση της οποίας ηγείται, προσκαλούν όλους τους νέους του νησιού αύριο 27/08/2010 και ώρα 20:00 στο bar "La Costa" σε ανοιχτή συζήτηση με θεμα: Νέοι και Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Θα ακολουθήσει Σφηνάκι-party!

13 σχόλια:

  1. κατα τα αλλα ο καραγκιοζος γλυφει τους νεους οπως λεει ενα σχολιο για την προηγουμενη αναρτηση.
    κι αυτο γλυψιμο ειναι τωρα?
    να ξεουμε δηλαδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το "γλύψιμο" κύριε είναι μια λαική αλλά εύστοχη πιστεύω εκφραση που κατά κάποιον τρόπο υποδεικνύει τα κακώς κείμενα κάποιων πρακτικών των υποψηφίων ή των ακολούθων αυτών. Γιατί όλοι παριστάνουμε τους ανίδεους? Αν σας ικανοποιεί περισσότερο τότε οχι, δεν είναι είναι γλύψιμο αυτό. Είναι μια άψογη, διπλωματική κίνηση υποψηφίου να προσελκύσει το κοινό του οργανώνοντας μια βραδιά σε νεανικό πολυσύχναστο στέκι προσφέροντας μετέπειτα "σφηνακι-party". Πρωτότυπο, "πιασάρικο" και ακριβώς to the point! Και εννοειται οτι θα στεφθεί με επιτυχία, και εννοείται οτι ολοι θέλουμε ενεργούς νέους, και εννοείται οτι μακάρι οποιοσδήποτε εκλεγεί να έχει απήχηη στη νεολαία. Δεν κατανοώ γιατί παρεξηγούμαι...Η δικιά μου αντίθεση έγγειται στις πρακτικές που χρησιμοποιούνται. Όχι στην προσέγγιση των νέων, όχι στις ανακοινώσεις που στοχεύουν στην επιβράβευση τους και όχι στα ίδια τα πρόσωπα των υποψηφίων. Απλά και λαικά δεν μου αρέσουν εμένα προσωπικά οι πάρλες των εκλογών, εμένα προσωπικά ηχούν στα αυτιά μου σαν γλύψιμο, εμένα προσωπικά μου φαίνεται οτι υπαρχουν και άλλοι τρόποι ανακοίνωσης προγράμματος και στόχων. Συγνώμη που η άποψη μου διαφέρει από τη δική σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους και ένας υποψήφιος που ασχολείται με τους νέους. Μην μας θεωρείτε κύριοι δεδομένους. Κ. Καραγκιόζο θα έρθω στην εκδήλωσή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλή ενημέρωση των σχολιαστών της παρούσας: η λέξη «γλείψιμο» γράφεται με «ει» και όχι με «υ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή χρόνια τώρα παλεύω να θυμηθώ ποια είναι πλεον η σωστή ορθογραφία των λέξεων (τραινο-τρενο, θρανειο-θρανιο)αν εχετε την καλοσυνη εξηγηστε μου παρακαλώ πως προκύπτει το "γλείψιμο" και όχι το "γλύψιμο" εκ του "γλυφω"? Είναι απο τις λέξεις που έχουν απλουστευθεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 4:34 μμ - Από πότε μια «άψογη, διπλωματική κίνηση υποψηφίου δημάρχου» ταυτίζεται με τη λέξη «γλείψιμο», που κατά την άποψή μου δεν ηχεί λαϊκά, αλλά ΧΥΔΑΙΑ;
    Και εν πάση περιπτώσει, ποιοι είναι οι άλλοι τρόποι ανακοίνωσης προγράμματος και στόχων που εσείς προτείνετε; Μπορείτε παρακαλώ να μας αναφέρεται μερικά παραδείγματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ κύριε 5.57. Προφανώς οι απόψεις μας διαφέρουν και αυτό είναι το υγιές άλλωστε δεν χρειάζεται να ομιλούμε εντονα, γνωρίζω την διαφορά μεταξύ λαικού και χυδαίου θέλω να πιστεύω αλλά ευχαριστώ που μου τη θυμίσατε χρησιμοποιώντας κεφαλαία.
    Η ένσταση μου αφορά επαναλάμβάνω στον τρόπο που προσεγγίζονται οι ψηφοφόροι. Δεν έχει να κάνει με τον συγκεκριμένο υποψήφιο. Γιατί δίνω την εντύπωση οτι βάλλομαι εναντίον του συγκεκριμένου??? Και γιατί όλοι τρέχουν να τον υπερασπιστούν λες κι έχει δεχθεί επίθεση?? Κάποιος αναγνώστης ανέφερε σε άλλη ανάρτηση την έκφραση "μένος". Μα είμαστε σοβαροοί? Διάλογος γίνεται, έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον. (Και για να σας προλάβω δεν απευθύνομαι σε σας προσωπικώς λέγοντας οτι τρέχουν να τον υπερασπιστούν. Είστε ευγενέστατος).
    Όσον αφορά τους εταιρους τροπους προσέγγισης και επικοινωνίας συγχωρεστε με που δε θεωρώ το κέρασμα ποτών ως έναν από αυτούς. Όχι γιατί είμαι οπισθοδρομική αλλά ακριβώς το αντίθετο. Η λογική μου ειναι εξευτελιστικά απλοική. Πληρώνεις τώρα για σφηνάκια, χαρές, ποτάκια (και μπουκαλια όπως ο ίδιος υποψήφιος αναφέρει χαρακτηριστικά στην σελίδα του στο facebook) τωρα που πρέπει να "βάλεις τα μεγάλα μέσα". Ωραία κίνηση επαναλαμβάνω και με προσωπικά έξοδα φαντάζομαι. Ας υποθέσουμε οτι εκλέγεται ο κύριος Κ., Χ, Ψ, δεν έχει σημασία για μένα, μετά θα υπάρχουν λεφτά στα ταμεία για λογαριασμούς, για παγκάκια, για δρόμους? Αν χρειαστεί να ξαναγίνει παρόμοια συγκέντρωση για το "καλό του τόπου" θα υπάρχουν αυτά τα κεράσματα? Με ποιανού δαπάνη, του ιδίου ή δημοτική? Είναι απλές οι απορίες μου και μπορει για εσάς να είναι αβάσιμες αλλά εγώ εξακολουθώ να βλέπω τα ίδια σφάλματα. Με τη δική μου αντίληψη πάντα, την θεωρώ όπως είπα "αψογη¨" αλλά συνάμα προκλητική κίνηση.
    Εγώ ως νέα, δεν έχω ηγετικές ικανότητες και μπορεί να μην γνωρίζω καλά τα της πολιτικής οπότε και δεν μπορώ δημόσια να προτείνω τις λύσεις που εγω έχω στο κεφάλι μου. Αφενός γιατί ποια είμαι εγώ που θα υποδείξω σε τόσο μορφωμένους ανθρωπους πως θα πράξουν, αφετέρου γιατί οπως βλέπω οι εκστρατείες αυτές είναι πάντα πετυχημένες άρα δεν υπάρχει λόγος να προτείνω εγώ νέες μεθοδους. Μετά τις εκλογές είναι που ψάχνουμε όλοι το κάτι διαφορετικό και ανακαλούμε τις επιλογές μας. Το ίδιο φανατικά υπερασπιζόμασταν (γενικά μιλόντας) τον νυν δήμαρχο και πάλι ευχαριστημένοι δεν είμαστε γι'αυτο και κοιτάμε παλι το καινούριο. Μπορεί λοιπον αγαπητέ συναναγνώστη να μην είμαι σε θέση να προτείνω κατι συγκεκριμένο για πολλούς λόγους, ξέρω όμως πολύ καλά όπως και ο καθένας μας, πως θα ήθελα να προσεγγίσουν εμένα. Το τι περιμένει ο καθείς από τον δήμαρχο που τον εκπροσωπεί και με τι κριτήρια ψηφίζει είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
    Μακάρι τα σφηνάκια να συνεχιστούν και μετά τις εκστρατείες, μακάρι να έχουμε κάποιον άξιο στο τιμόνι μας αν κ με τα ανύπαρκτα κονδύλια ειλικρινά φοβούμαι οτι ουδείς θα ανταπεξέλθει ικανοποιητικώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. απάντηση στην ερώτηση @ 5:12 μ.μ.

    Γλύφω
    [αρχ. γλύφω] - ρ. (έγλυψα, γεγλυμμένος κ. γλυμμένος) λαξεύω, πελεκώ, σμιλεύω, σκαλίζω σκληρή ύλη | φιλοτεχνώ γλυπτό έργο. Εξ ου ο γλύπτης: αυτός που γλύφει το μάρμαρο, το σκαλίζει, το πελεκάει, το σμιλεύει.

    Γλείφω
    ρ. (έγλειψα, γλειμμένος) δοκιμάζω κάτι με τη γλώσσα | σέρνω τη γλώσσα μου πάνω σε κάτι. Προέρχεται από το αρχ. ρήμα λείχω, που προέρχεται από το εκλείχω. Στην αρχή της λέξης προστέθηκε το γ και χάριν ευφωνίας το χ μετατράπηκε σε φ (λείχω - γλείχω- γλείφω).
    Παράγωγες λέξεις του γλείφω: γλειφιτζούρι, γλείψιμο, γλείφτρα, γλείφτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ φίλοι μου διαφωνώ με τον όρο γλείψιμο, δεν είναι θέμα γλειψίματος. Αυτός ο τρόπος προβολής δείχνει την κουλτούρα του συγκεκριμένου υποψηφίου (κερνώ σφηνάκια λέω και δυο χαζομαρούλες και όλα καλά). Η στάση αυτή είναι γνώριμη στον συγκεκριμένο όταν προσπαθούσε να ’’ψαρέψει’’ ψήφους στο πανεπιστήμιο με την δεξιά παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποπροσανατολίζοντας τους φοιτητές από τα σημαντικά τους προβλήματα υπόσχοντας τσάμπα διακοπές στην Μύκονο και τεκίλα πάρτι. Η ίδια ‘’πολιτική’’ ακολουθείτε και τώρα, το ζήτημα είναι ότι η πολιτική χαλαρότητας κρίνετε όχι απλά σαν αποπροσανατολιστική αλλά ως επικίνδυνη την ώρα που οι νέοι δεν έχουν ανάγκη τα σφηνάκια αλλά ανθρώπους που θα παλέψουν για το μέλλον τους και θα θρουν σε ρήξη με την πολιτική που επιβάλλουν οι νέοι νόμοι. Ελπίζω να δημοσιεύσετε την τοποθέτηση μου.
    Ένας νέος του νησιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλέ μου νέε 10:36 μμ, γιατί δεν σου αρέσουν τα πάρτι;
    Μην είσαι τόσο αντικοινωνικός γιατί θα γεράσεις γρήγορα.
    Εδικά σήμερα, με αυτή την υπέροχη φεγγαράδα, αντί να πάρεις το κορίτσι σου και να πάτε μια βόλτα στη θάλασσα, να τη χαρείτε που λαμπυρίζει ασημένια και γαλήνια, κάθεσαι κλεισμένος μέσα και μας κάνεις κήρυγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό σας βολεύει, οι νέοι να μην κάνουν κήρυγμα,να πηγαίνουν στα μπαρ,στις φεγγαράδες να πίνουν ασύστολα, να παίρνουν ναρκωτικά.Για να διοικείται εσείς οι ηλικιωμένοι με τις πεπαλαιομένες αντιλήψεις.Δεν βλέπετε πως καταντήσατε την Ελλάδα,εσείς σε λίγο φεύγετε από αυτό το μάταιο κόσμο.Εμείς τι κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ κ. 12:04. Είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει όλους ειδικά τους γονείς. Κάποιοι τη νεολαία τη θέλουν να πίνει και να κοιμάται για να μην σκέφτεται. Σχετικά με την κίνηση του υποψήφιου δήμαρχου κ. Καραγκιόζου πιστεύω ότι γνωρίζοντας τους νέους και συζητώντας μαζί τους τα προβλήματά τους έστω και προεκλογικά είναι κάτι που θα τον επηρεάσει σίγουρα στις αποφάσεις του όταν εκλεγεί δήμαρχος. Αλλά δίνεται και σε μας τους ψηφοφόρους η ευκαιρία να τον γνωρίσουμε καλύτερα και να σχηματίσουμε την γνώμη μας για τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 12:04 πμ: Μίλησα για ναρκωτικά και ποτά; Γιατί παραλλάζεις τα λόγια μου νέε μου;
    Στο μάταιο κόσμο -όπως εσύ τον ονομάζεις- οι νέοι πρέπει να χαίρονται, κι εγώ μίλησα για το φεγγάρι που γυαλίζει τη θάλασσα και σου πρότεινα να πάρεις το κορίτσι σου και να πάτε μια βόλτα. Όπως θα ξέρεις το Αυγουστιάτικο φεγγάρι είναι υπέροχο.

    Και είναι χιλιάδες οι νέοι που δεν μπορούν να χαρούν τη φύση, γιατί ζούνε σε εμπόλεμες ή άλλες απάνθρωπες συνθήκες.

    Σου αφιερώνω ένα τραγουδάκι της ηλικίας μου… http://www.youtube.com/watch?v=lV7l6NeCavo

    Φο-Μι-Τσιν, τι θα 'κανες αλήθεια
    τι θα 'κανες αλήθεια,
    τα παιδιά αν δεν τρώγανε σκουπίδια,
    τα αεροπλάνα αν δεν καίγανε καλύβια;
    Α! το κορίτσι σου θα 'παιρνες για βόλτα
    χέρι-χέρι,
    στο δάσος για βολτίτσα χέρι-χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.