Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Δικαιώθηκε το troktiko, αλλά και όλα τα blogs

Μου έγραψε κυρία πριν ένα περίπου μήνα:
«Θα παρακαλούσα πολύ τον ανώνυμο σχολιαστή της 18ης Ιουνίου 2010 στις 12:50 Μ.Μ. να ανακαλέσει εντός των επόμενων ωρών το άκρως προσβλητικό προς το πρόσωπό μου σχόλιο, διαφορετικά, με σκοπό να προστατέψω την υπόληψή μου, θα αναγκαστώ να αποταθώ στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην Εισαγγελία για έλεγχο των ήδη καταχωρημένων ΙΡ addresses...»(!)
Βέβαια το συγκεκριμένο σχόλιο δεν απευθυνόταν στο πρόσωπο της κυρίας, ούτε την «φωτογράφιζε». Απλώς ο ανώνυμος σχολιάστης έγραφε «... η ΔΡ του είδους»!
Όπως δηλαδή λέμε ΔΡ Φιλοσοφίας, ΔΡ Οφθαλμολογίας, ΔΡ Ψυχιατρικής, ΔΡ Τζέκιλ... Και βέβαια όλοι γνωρίζουμε τη σημασία του αρκτικόλεξου  ΔΡ = που έχει διδακτορικό...
Υ.Γ.: Η ομάδα Σφακιανάκη (δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος) έχει πολλά και σοβαρά θέματα για να ασχοληθεί και όχι με τις ανασφάλειες κάποιων...
Γράφει το troktiko σήμερα:
«Μια Ελληνική δικαστική απόφαση - βόμβα δικαιώνει την google και το troktiko αλλά και πλέον όλα τα blogs που με το δεδικασμένο δεν υποχρεουνται να δίνουν την ip τους για...ψύλου πήδημα.
Το δικαστήριο μετά από ασφαλιστικά μέτρα που έκανε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κατά της google (κάτι που για πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα και ήταν τεράστια γκάφα του αφού δημιούργησε δεδικασμένο και για τις αρχές) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ να δοθούν οι ip των ανθρώπων που είναι στο troktiko για να γίνει άρση απορρήτου για το αδίκημα της εξύβρισης ή της δυσφήμησης.
Η google στο δικαστήριο υποστήριξε τις θέσεις του troktikou που ουσιαστικά δεν είχαν να κάνουν με το blog αλλά με την ελευθερία της έκφρασης και της διαδραστικότητας του μέσου.
Αυτή και μόνο η απόφαση είναι τεράστιας σπουδαιότητας για την χώρα μας που αν με δικαστική απόφαση έδινε τις Ip κάποιων bloggers τότε θα υπαγόμασταν στις τριτοκοσμικές χώρες.
Όποιος έχει πρόβλημα μπορεί να ζητάει να απαντήσει από το blog ή να ζητήσει να κατέβει η ανάρτηση που τον αφορά αν αυτή έχει υβριστικό περιεχόμενο. Αλλά μέχρι εκεί. Και όπου υπάρχει συνεννόηση λύνονται οι παρεξηγήσεις ... »
ΠΗΓΗ: troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.