Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Οι ψαράδες πρέπει να βγάλουν βίζα!

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Απ. Παπατόλια στη Σκόπελο, ο δήμαρχος κ. Χρ. Βασιλούδης υπέβαλε αίτημα των επαγγελματιών αλιέων της Σκιάθου και της Σκοπέλου προς το Νομάρχη Μαγνησίας και αντιπρόεδρο του Φορέα διαχείρισης του ΕΘΠΑΒΣ. Ο κ. Βασιλούδης είπε: «με το τελευταίο διάταγμα για το θαλάσσιο πάρκο οι Σκοπελίτες και οι Σκιαθίτες ψαράδες για να ψαρέψουν στο χώρο του θαλάσσιου πάρκου πρέπει να βγάλουν βίζα! Όσο παράξενο και να ακούγεται ένας ψαράς από τη Σκόπελο ή τη Σκιάθο πρέπει να πάει στο λιμενικό σταθμό Αλοννήσου στο Πατητήρι (ενώ υπάρχει λιμεναρχείο στη Σκόπελο), να πάρει άδεια και στη συνέχεια να πάει για ψάρεμα. Το θεωρώ το λιγότερο απαράδεκτο. Η επαγγελματική αλιεία πρέπει να είναι ελεύθερη...»
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

5 σχόλια:

  1. Όταν πριν από ένα χρόνο και ίσως παραπάνω Κε Δήμαρχε ψηφίσατε να χαρακτηριστεί και η Σκόπελος Β ζώνη στο θαλάσσιο πάρκο κάποιοι σας ενημέρωναν στα Δημοτικά συμβούλια ότι αυτή θα είναι η ταφόπλακα στην επαγγελματική παράκτια αλιεία και όχι μόνο, αλλά θα έχει επιπτώσεις και στον Τουρισμό (βλέπε Αλόννησος) .
    Αλλά εσείς και η προοδευτική σας παράταξη «ΜΠΙΤ ΧΑΒΑ».
    Τώρα τι τώρα ει ναι να μην ...... .
    Όπως λέει και ο μέγας Χάρι Κλίν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά έχει πλάκα. Τι να πούνε και ΟΛΟΙ οι Αλοννησιώτες που πρέπει να πηγαίνουνε για οποιαδήποτε δουλειά του Δημοσίου (ΙΚΑ, ΕΦΟΡΙΑ, έκδοση διαβατηρίου κτλ) στη Σκόπελο και να σε κλείσει και απαγορευτικό το χειμώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελευθερη η επαγγελματικη αλιεια;;;
    Tι λετε ωρε!
    Για να μην μεινει ουτε αθερινα στις ελληνικες θαλασσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι νόμοι που αποτρέπουν την αποψίλωση.
    Αυτό δε σημαίνει ότι οι θάλασσές μας έχουν απεριόριστο αριθμό αλιευμάτων...
    Αν υπήρχε όμως έλεγχος για τους παραβάτες η κατάσταση θα ήταν σαφώς πολύ καλύτερη.
    Τι να τους κάνω τους νόμους όταν ο "επαγγελματίας" ρίχνει δίχτια στα 100 μέτρα από την χαρακτιρισμένη παραλία (Μηλιά) και ο λιμενικός σου λέει ότι "η ελάχιστη είναι 200 μέτρα αλλά το βράδι μπορεί να ρίξει και πιο έξω".
    Σημείωση ότι ο νόμος αναφέρει ότι η απόσταση είναι 200 μέτρα από τη ζώνη των λουομένων (σημαδούρες) και ισχύει όλο το 24ωρο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν δεν βγει καποιος με αρ_____α και να εχει ορεξη να κοψει κωλους δεν θα αλλαξει τιποτα!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.