Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Κακόγουστο αστείο..!

«Σε κάθε περίπτωση, έχει καταντήσει πλέον κακόγουστο αστείο να κρύβει η κυβέρνηση την αδυναμία της να δώσει λύσεις στα μεγάλα αλλά και στα μικρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, όπως το συγκεκριμένο, πίσω από την οικονομική κρίση και τις επιταγές του μνημονίου»
Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Θανάσης Νάκος, με ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου στις 9 Ιουνίου, ζητούσε από την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Αλιείας Λούκα Κατσέλη τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των μεγάλων λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. 
Όπως επισήμανε στην Υπουργό ο κ. Νάκος, το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου, που είναι αρμόδιο και για τα πέντε λιμάνια των τριών τουριστικών νησιών των Βορείων Σποράδων, χωρίς κανένα μόνιμο υπάλληλο και χωρίς κανένα συμβασιούχο δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε καμία από τις αρμοδιότητές του, οι οποίες  είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία.
Η  κ. Κατσέλη απάντησε σήμερα στο βουλευτή Μαγνησίας ότι «πράγματι στις 31-05-2010 υπεβλήθη αίτημα του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού τριών ατόμων (…) Η ικανοποίηση του παραπάνω αιτήματος εξετάζεται από το Υπουργείο, στο πλαίσιο αφενός μεν της περιστολής των  δημοσίων δαπανών λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρας μας  και αφετέρου δε της δυνατότητας του λιμενικού ταμείου να καλύψει έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες».  
Ο κ. Νάκος σχολίασε ως εξής  την απάντηση της Υπουργού: «Μάλλον η κυρία Κατσέλη δεν κατάλαβε ότι το αίτημα του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου αφορά στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού, προσωπικού δηλαδή που θα απασχοληθεί για ένα εξάμηνο και είναι απαραίτητο κυρίως για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της τουριστικής περιόδου. Αναρωτιέμαι  λοιπόν πότε θα εξετάσει το αίτημα. Μετά το καλοκαίρι;
Σε κάθε περίπτωση, έχει καταντήσει πλέον κακόγουστο αστείο να κρύβει η κυβέρνηση την αδυναμία της να δώσει λύσεις στα μεγάλα αλλά και στα μικρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, όπως το συγκεκριμένο, πίσω από την οικονομική κρίση και τις επιταγές του μνημονίου».

1 σχόλιο:

  1. Μα δεν της εξήγησε κανένας καρεκλοκένταυρος οτι οι σχετικές δαπάνες δεν θα επιβαρύνουν τον κρατικό προυπολογισμό αφού θα τις καλύψει το Λιμενικό Ταμείο από τα εσοδά του ; Δεν θέλει, εκτός των άλλων, να δώσει δουλειά σε 3 άνεργους συμπολίτες μας κάτω από τις δραματικές συνθήκες πείνας ; Μα με τέτοια απάντηση, σε συνδυασμό και με τόσες άλλες ατυχείς κινήσεις της, απορώ γιατί ακόμη την εμπιστεύεται ο Πρωθυπουργός. Τέλειωσε επομένως αυτή η υπόθεση. Διότι και αυτή να αποφασίσει θετικά, η τελική έγκριση γίνεται μετά από τη σύμφωνη γνώμη ακόμη δύο υπουργών (στους οποίους δεν έχει παει το θέμα) και στη συνέχεια να προκυρηχθούν οι θέσεις και μέσω ΑΣΕΠ να γίνουν οι προσλήψεις. Φέξε μου και γλύστρισα λοιπόν για το καλοκαίρι αυτό. Αχ καημένε μου Πάνο πως σε αντιμετωπίζουν τα συντρόφια σου στη Κυβέρνηση. Στείλτους ένα μπαιράκι που να της τσούξει. Ολοι μας είμαστε μαζί σου. Αρκεί να το κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.