Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Βρείτε χρήμα και τότε θα μπορείτε να κατηγοράτε!

Έχει περάσει μία εβδομάδα από την ημέρα που προδόθηκε από την καλλιεργούμενη παθητικότητα στο Λαό, η γονυκλιτούσα στάση των επίσημων αρχών μας προς τους εκπροσώπους της πλουτοκρατίας, όταν συμφωνούσε στην απαγόρευση της πρόσβασης στο Μπούρτζι από τον ιδιοκτήτη του Λαό. 
Μετέτρεψε -εν δυνάμει- σε άνευ αντίρρησης αυτονόητο και υψηλό κύριο της ιδιοκτησίας του νησιού, τους εκπροσώπους της πλουτοκρατίας. Ενίσχυσε την άποψη της πλουτοκρατίας ότι οι νόμοι και τα δικαιώματα του Λαού ισχύουν όταν δεν θίγονται τα συμφέροντα της Άρχουσας Τάξης.  Δεν χρειάζονται ούτε άδειες από το κράτος και τα όργανά του -Αστυνομία, Λιμεναρχείο- ούτε η γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου του Λαού των κατοίκων της Σκιάθου. 
Θέλαμε να ρωτήσουμε λοιπόν το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου αν συντρέχει κάποιος λόγος να γίνει κάποια παρατήρηση στους έχοντες την ευθύνη παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης του Μπούρτζι; 
Πάντως αξίζει να ενημερωθεί ο πολίτης ότι την ανακοίνωση…
 που έβγαλε η «Λαϊκή Συσπείρωση για την Σκιάθο» σχετικά με την προσβλητική απαγόρευση πρόσβασης στο Μπούρτζι με την στήριξη της Δημοτικής αρχής, ο εντόπιος Μαγνησιακός τύπος, πχ «Θεσσαλία», αρνήθηκε να την δημοσιεύσει, βάζοντας σαν εμπόδιο το χρηματικό αντάλλαγμα. 
Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους εκπροσώπους των Αστικών κομμάτων στη Σκιάθο τί γνώμη έχουν σχετικά με τον νέο νόμο περί «ελέγχου των οικονομικών» των πολιτικών σχηματισμών, για την Κεντρική είτε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όταν εμείς δεν διαθέτουμε το χρηματικό αντάλλαγμα πρόσβασης στην επικοινωνία με τους πολίτες, φυσικά μέσω των ΜΜΕ, μας υποδεικνύει να βρούμε χορηγό ο οποίος -μέσω Τραπέζης- θα καταθέσει το ισότιμο της αγοράς του χώρου δημοσίευσης της εφημερίδας αυτής.
Μήπως ξέρει κανένας από τους στηρίζοντες το νέο αυτό άδικο νομοθέτημα, κάποιον που θα μπορούσε να μας έκανε τη χάρη να πλήρωνε για να έχουμε το δικαίωμα της ανάδειξης της δουλικότητας της νόμιμης πολιτικής μας αρχής προς την πλουτοκρατία, η οποία βεβαίως και κατέχει το χρήμα. 
Χρήμα το οποίο φαίνεται να «χάθηκε» από την αγορά. 
Αλλά επίσης φαίνεται -από την πλειοψηφία των εκπροσώπων του Αστικού συστήματος- να αποκρύπτεται η νέα αθέατη -για τον Λαό- θέση του χρήματος που «χάθηκε». 
Μας λέει λοιπόν το άδικο και υποκριτικό αυτό νομοθέτημα, να βρούμε αυτό το οποίο άρπαξε η πλουτοκρατία για να αποχτήσουμε το δικαίωμα κριτικής της ίδιας και των θεραπόντων της. Να τους δείξουμε ότι κατέχουμε δηλαδή κομμάτι αυτής της λείας. Ότι είμαστε και μεις αρπακτικά. Ότι δεν εμποδίζουμε την αρπαγή που προστατεύει ο νόμος του κράτους της πλουτοκρατίας.  
Αυτό με λίγα λόγια μας είπε η την ίδια «Ιερουσαλήμ» -με την Πλουτοκρατία- κατοικούσα ιδιοκτησία της «Θεσσαλίας»! 
Βρείτε χρήμα και τότε θα μπορείτε να κατηγοράτε αυτούς που το έχουν. Μέχρι τότε καθίστε στα αυγά σας. 
Εμείς θα σας κλέβουμε και εσείς μόκο! 
Η βία νομιμοποιημένη. 
Αυτή τη Δημοκρατία, αγαπητοί συμπολίτες μας, σας καλούμε να ανατρέψει ο ίδιος ο Λαός. Ο ιδιοκτήτης, της γης αυτής, Λαός! Μην αυταπατάσθε! Μην παγιδεύεστε μην φυλακίζεστε σε κινήσεις που θέλουν να παραλείψουν την καταστροφική ισχύ του Κεφαλαίου και του στρατού των υποστηρικτών του. Δεν πρόκειται να ενδώσουν σε καμιά υποχώρηση υπέρ του Λαού. Άλλωστε τους προστατεύει ο νόμος του κράτους. Γι' αυτό δεν περισσεύει κανένα κομμάτι του Λαού αυτού να δοθεί αμνηστία στην απληστία της πλουτοκρατίας. 
Είναι ικανή ακόμα και για το έγκλημα, όταν τα συμφέροντά της μετράνε τόσο πολύ περισσότερο από την ζωή του Λαϊκού ανθρώπου. 
Όλοι οργανωθείτε, στηρίξτε, στον δύσκολο αλλά ωραίο αυτό αγώνα, την «Λαϊκή Συσπείρωση για την Σκιάθο.
Γιώργος Καραστατήρας

3 σχόλια:

  1. Είκοσι χρόνια μετά την πτώση του κομμουνισμού θα αφήσουμε τα υπολείμματα της κομμουνιστικής παράνοιας να μετατρέψουν την πατρίδα μας σε Αλβανία εποχής Χότζα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αστεϊσμοί να φανταστώ;;
    Πρώτα απ' όλα, δεν ήταν Κομμουνισμός.
    Σύμφωνα με το επίσημο Σοβιετικό Δόγμα, το πολίτευμα της ΕΣΣΔ ήταν μεταβατικό μεταξύ καπιταλισμού και Κομμουνισμού. Αυτό το καλύψαμε.

    Και δεύτερον, η Αλβανία, μιας κι έτσι το θέσατε φίλτατε, δεν ήταν στο σοβιετικό μπλοκ, αφού το εγκατέλειψε μετά τη σινο-σοβιετική διαμάχη.

    Και καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε κακοήθειες όπως "κομμουνιστική παράνοια". Θυμίζετε έντονα Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι και της μόδας τελευταία. Εκτός κι αν αυτοπροσδιορίζεστε ως φασίστας, οπότε και πάω πάσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορώ να καταλάβω τι πείραξε τον πρώτο. Το "Αλβανία" ή το "εποχή Χότζα";;; Διαλεύκανση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.