Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Απέκλεισαν το Δημαρχείο Σκιάθου

Πολίτες και εκπρόσωποι φορέων απέκλεισαν σήμερα το Δημοτικό Κατάστημα Σκιάθου ως ένδειξη διαμαρτυρίας, προκειμένου να διεκδικήσουν τη δημιουργία αυτοτελούς Περιφερειακής Ενότητας Β. Σποράδων, ώστε με το νέο σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» οι Βόρειες Σποράδες να έχουν εκπροσώπηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ο συμβολικός αποκλεισμός του Δημοτικού Καταστήματος Σκιάθου έρχεται ως συνέχεια της πεντάμηνης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να έρθει σ’ επαφή με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ι. Ραγκούση, ώστε να λάβουμε απαντήσεις στο δίκαιο και νόμιμο αίτημά μας για τον χαρακτηρισμό διακριτού Περιφερειακού Διαμερίσματος Β. Σποράδων.
Το αίτημά μας - απαίτηση απορρέει από τη νησιωτικότητά μας, όπως αυτή ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (και την κοινή λογική) και αυτό που ζητούμε είναι να ισχύσει και στα νησιά των Βόρειων Σποράδων ό,τι ισχύει και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα, (όπως νησιά Αργοσαρωνικού, Ιθάκη κ.ά.) ήτοι καλύτερη αντιπροσώπευση στα κέντρα  λήψεως αποφάσεων.
Πιστεύουμε στην αναγκαιότητα εφαρμογής του σχεδίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και αναμένουμε να ισχύσουν οι κατευθυντήριες γραμμές και στο σύμπλεγμα των Β. Σποράδων με τον ορισμό θέσης Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειακών Συμβούλων κατ’ αντιστοιχία της εκπροσώπησης των χερσαίων Διαμερισμάτων εντός της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Στη κίνηση αυτή συμπαραστέκονται ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας και οι Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.