Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Η Ροδούλα Ζήση για τις Βόρειες Σποράδες

Επανήλθε με αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή, η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ροδούλα Ζήση, προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση, μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις της, τόσο μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όσο και διαδοχικών επαφών με τον αρμόδιο Υπουργό,  σχετικά με την κατοχύρωση στο σχέδιο Καλλικράτης της  εκπροσώπησης των νησιών των Β. Σποράδων στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο. 
Στο πλαίσιο της αναφοράς, διαβιβάζεται και απόσπασμα πρακτικού συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, στο οποίο  αναφέρεται ότι οι Βόρειες Σποράδες παρουσιάζουν μια σειρά από κοινά χαρακτηριστικά, ιδιαιτερότητες και προβλήματα, τα οποία πρέπει να επιλυθούν μέσω του σχεδίου Καλλικράτης. 


Επισημαίνεται ότι, ενώ στο προαναφερόμενο σχέδιο υπάρχει πρόβλεψη για το Δήμο Ιθάκης και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού για την ελάχιστη  και διακριτή εκπροσώπησή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν υπάρχει για τις Βόρειες Σποράδες, πολλώ δε μάλλον που υπήρχε εκπροσώπηση για τα τρία νησιά των Σποράδων έως σήμερα, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Επιπλέον τονίζεται ότι οι Β. Σποράδες έχουν σπουδαία ιστορία και πολιτισμό και  πληθυσμό 14.000 κατοίκους, αλλά και τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από την υπόλοιπη Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία κατά 98%  απαρτίζεται από αστικούς και ορεινούς δήμους. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αναγνωρισθούν ως νησιωτικού Δήμοι για να έχουν όλες τις πρόνοιες της νησιωτικής περιοχής και να υπάρχει εκλογική Περιφέρεια των Β. Σποράδων ώστε οι πολίτες  να έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν τους εκπροσώπους τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η κα Ζήση στηρίζει τα αιτήματα των Δήμων του συμπλέγματος των Β. Σποράδων και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να υπάρχει εκπροσώπησή τους στα αιρετά όργανα Περιφερειακής Διοίκησης, δεδομένης της γεωγραφικής τους θέσης, της τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και της σύνδεσής τους με τη Μαγνησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.