Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Συνάντηση Νομάρχη με Δημάρχους Β. Σποράδων

Με αντικείμενο το θέμα της εκπροσώπησης των νησιών των Βορείων Σποράδων στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολου Παπατόλια με τη συμμετοχή και των τριών Δημάρχων των Β. Σποράδων.
Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Παπατόλιας σε δηλώσεις του σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Είχα σήμερα τη χαρά να υποδεχτώ τους Δημάρχους των Βορείων Σποράδων στη Νομαρχία, προκειμένου να καθορίσουμε την κοινή μας στάση πάνω στη μεγάλη διεκδίκηση της περιοχής, για τη νομοθετική κατοχύρωση στο σχέδιο Καλλικράτης  της ελάχιστης εκπροσώπησης της νησιωτικής Μαγνησίας, πλέον της νησιωτικής Θεσσαλίας, στο νέο Περιφερειακό συμβούλιο. Είναι αλήθεια ότι οι Βόρειες Σποράδες παρουσιάζουν μια σειρά από κοινά χαρακτηριστικά, από ιδιαιτερότητες, από προβλήματα, τα οποία πρέπει να επιλυθούν μέσω του σχεδίου Καλλικράτης.  
Θεωρούμε αδιανόητο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τα νησιά...
του Αργοσαρωνικού, για την  ελάχιστη αυτή και διακριτή εκπροσώπησή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να μην υπάρχει για τις Βόρειες Σποράδες. 
Οφείλουμε να αγωνιστούμε για να προασπίσουμε το νησιωτικό χαρακτήρα της Θεσσαλίας και συγχρόνως να συνδυάσουμε τις προβλέψεις αυτές σε μία ενδεχόμενη τροπολογία με την κάλυψη των προβλημάτων και των αναγκών που παρουσιάζει πλέον η νησιωτική Θεσσαλία. 
Θα ζητήσουμε ειδική συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και ελπίζουμε να επιδείξουν την αντίστοιχη ευαισθησία που επέδειξαν και στην περίπτωση των νησιών του Αργοσαρωνικού. 
Έχουμε κοινή στάση με τους Δημάρχους και θα ενεργοποιήσουμε και το κοινοβουλευτικό προσωπικό της περιοχής μας , έτσι ώστε να έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες, στις θερινές τροπολογίες, να ενταχθεί αντίστοιχη πρόβλεψη για τη νησιωτική Θεσσαλία»
Ο κ. Χρ. Βασιλούδης
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ.Βασιλούδης από την πλευρά του, στις δηλώσεις του επεσήμανε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μη εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο των νησιών των Βορείων Σποράδων και ανέφερε:
«Στο πρόσωπο του Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολου Παπατόλια, βρήκαμε σήμερα ένα συμπαραστάτη και μαζί Νομαρχία και Δήμοι θα αγωνιστούμε για να δώσουμε λύση στο πρόβλημά μας. Θεωρούμε αδιανόητο τα τρία νησιά των Σποράδων να μην εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο όταν άλλα νησιά μικρότερα από τα δικά μας έχουν ανάλογη εκπροσώπηση».
Ο κ. Παν. Βλάικος
Ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Βλάϊκος επεσήμανε πως το πρόβλημα είναι κοινό και για τα τρία νησιά των Σποράδων και πως εκείνο που ζητούν είναι η ελάχιστη εκπροσώπηση στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να μπορούν να προβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματά τους τα οποία πολλές φορές είναι πάρα πολλά, διότι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, διαφορετικός τρόπος δεν θα υπάρξει. Μάλιστα σημείωσε πως είναι αδιανόητο να μην έχει προβλεφθεί η εκπροσώπηση των νησιών στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, τη στιγμή που υπήρχε εκπροσώπηση για τα τρία νησιά των Σποράδων έως σήμερα, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο».
Ο κ. Νικ. Πλωμαρίτης
Λαμβάνοντας τέλος το λόγο ο Δήμαρχος Σκιάθου κ.Πλωμαρίτης τόνισε:
«Θέλω να πω ότι σήμερα είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση μαζί με το Νομάρχη Μαγνησίας τον κ. Παπατόλια, καθώς γνωρίζει πλήρως το αντικείμενο ο Νομάρχης δεδομένου ότι έχει στηρίξει τα νησιά τα τελευταία χρόνια με σειρά πρωτοβουλιών σε κρίσιμη θέματα όπως είναι της κίνησης από πλευράς ακτοπλοΐας και ιατρικής περίθαλψης. Έτσι και σήμερα συντονιστήκαμε για να διεκδικήσουμε την εκπροσώπηση των νησιών μας μέσα στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και πιστεύουμε πως όλοι μαζί θα καταφέρουμε  ένα θετικό αποτέλεσμα».  

  .
  


2 σχόλια:

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.