Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Revolucionario heroico


Η πιο διάσημη φωτογραφία του Γκεβάρα, αυτή που στόλισε σημαίες, φοιτητικά μπλουζάκια, κάρτες, εξώφυλλα βιβλίων και χιλιάδες κορνίζες, τραβήχτηκε το 1960 από τον φωτογράφο Alberto Diaz Gutierrez ή Korda.
Ο Korda αρνήθηκε να πληρωθεί για αυτή τη φωτογραφία, παρ' ό,τι το «αρνητικό» τού άνηκε πάντα και διεκδίκησε τον επαναστατικό χαρακτήρα της φωτογραφίας του. Όταν το 2000 γνωστή βότκα χρησιμοποίησε στη διαφημιστική της καμπάνια την φωτογραφία του Τσε, ο Korda δε δίστασε να τους μηνύσει ζητώντας να σταματήσει η εμπορική της χρήση.
Κέρδισε 50.000 δολάρια, ερχόμενος σε συμβιβασμό πριν εκδικαστεί η αγωγή του, τα οποία δώρισε αμέσως στο Κουβανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, γιατί -όπως είπε- αν ζούσε ο Τσε θα έκανε το ίδιο.
(φωτογραφία τραβηγμένη στη Σκόπελο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.