Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ο K. Kαρτάλης για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Παρέμβαση προς τα Υπουργεία Οικονομίας και Μεταφορών για το θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που εξυπηρετούν τις Σποράδες πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης. Στην επιστολή του αναφέρει «Οι Σποράδες έχουν να αντιμετωπίσουν, όπως πολλές περιοχές της Ελλάδος, ένα δύσκολο τουριστικό καλοκαίρι. Αναγκαία προϋπόθεση για τη στήριξη τους είναι πυκνά και αξιόπιστα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από/προς το Βόλο, από/προς τον Άγιο Κωνσταντίνο, από/προς τη Θεσσαλονίκη αλλά και από/προς την Κύμη. Αναγκαία προϋπόθεση είναι επίσης ο έλεγχος των τιμών των εισιτηρίων ώστε να μην αποτρέπεται η τουριστική κίνηση προς τα νησιά αλλά και να μην επιβαρύνονται οι κάτοικοι των Σποράδων. Μέχρι σήμερα καταγράφονται κενά στα δρομολόγια που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα μέσα από ένα σχέδιο που θα επιτρέπει στις Σποράδες να συνδέονται με πολλές περιοχές της χώρας.»
Για το Λιμενικό Ταμείο
Παράλληλα ο Κ. Καρτάλης ζητά από την Υπουργό Οικονομίας Λ. Κατσέλη να στηρίξει το Λιμενικό Ταμείο Σποράδων που σήμερα δεν διαθέτει ούτε ένα υπάλληλο τη στιγμή που καλείται να λειτουργήσει τα λιμάνια και στα τρία νησιά, να συντηρήσει τα λιμάνια αλλά και τις εγκαταστάσεις στις χερσαίες ζώνες τους, να ολοκληρώσει τις μελέτες που απαιτούνται για τις επόμενες κατασκευαστικές φάσεις των λιμένων, κ.α. Όπως σημειώνει ο Κ. Καρτάλης «Αν η διοίκηση δεν ενισχύσει άμεσα το Λιμενικό Ταμείο Σποράδων, θα οδηγήσει τα νησιά σε μία ιδιότυπη ομηρία. Χωρίς έσοδα τα λιμάνια δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Και χωρίς σοβαρά λιμάνια, οι Σποράδες χάνουν στοιχήματα ανάπτυξης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.