Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Αντιδήμαρχος οδηγός ασθενοφόρου!

Κατά τη διάρκεια της εργασίας του στη Σκιάθο, νεαρός αλλοδαπός εγκλωβίστηκε σε μία δεξαμενή. Περνώντας από το σημείο του συμβάντος ο αντιδήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης  Διολέττας και προσπαθώντας να βοηθήσει, κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ. 
Η απάντηση του ΕΚΑΒ  ότι δεν υπάρχει οδηγός για το ασθενοφόρο άφησε άφωνο τον αντιδήμαρχο και έτσι μετέβη ο ίδιος στο κέντρο υγείας Σκιάθου και, οδηγώντας το ασθενοφόρο, επέστρεψε, για να παραλάβει τον τραυματία!
Μπράβο στον αντιδήμαρχο!
Ντροπή σε όσους έχουν φτάσει σε αυτά τα χάλια τα νησιά μας...

7 σχόλια:

  1. Αν αναφερθούμε στο ποιο σημαντικό θέμα που έπρεπε να απασχολεί όλους μας την "Υγεία" τα σχόλια δεν θα είχαν τελειωμό.
    Οταν τα παιδιά βρίσκονταν σε ανοσιοκαταστολή και πέθαιναν στο 7ο όροφο του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" ,μαζί με γέροντες ασθενείς, εξι άτομα σε κάθε δωμάτιο, ο 9ος όροφος είχε αποκλειστεί και ο μόνος ασθενής ήταν ο Ζαχόπουλος.
    Αυτά τα ίδια συνεχίζονται και σήμερα και όλοι μας μένουμε απαθείς.Καθημερινά τα Μ.Μ.Ε. μας λένε για τα χρήματα που φάγανε.Για τα παιδιά που τρώνε καθημερινά τι έχουν να μας πουν.
    Μήπως πρέπει να πάρουμε τα όπλα και να μην μείνει κανένας όρθιος.Για πόσο καιρό ακόμη θα μας πίνουν το αίμα και θα μας εξευτελίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μονάχα αν φτάσουν σ' αυτή τη θέση για την οποία μιλάς θα καταλάβουν, Σπυριδούλα,ι αυτούς όμως πάντα θα υπάρχει ένας "9ος όροφος". Οπότε ναι, έχεις δίκιο, μάλλον πρέπει να βγούμε στους δρόμους για να υπερασπιστούμε τουλάχιστο τη ζωή μας.
    Αγγελάκι(ενίοτε διαβολικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη Σκιάθο κάνει το οδηγό ασθενοφόρου ένας αντιδήμαρχος και στη Σκόπελο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο Βόλο νομίζω οτι οδηγεί ασθενοφόρο ο ίδιος ο Δήμαρχος.

    Τίποτε πολιτικό, απλά εστω κι ετσι να χαμογελάσει λίγο το χείλι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλιο 9/6, 1:21 μμ. Μια μικρή διόρθωση. Στη Σκόπελο δεν κάνει τον οδηγό ασθενοφόρου, είναι οδηγός ασθενοφόρου, κατ’ επάγγελμα.
    -
    Κατά τη γνώμη μου, στην πράξη του αντιδημάρχου Σκιάθου υπάρχει διαφορά. Εκτός από ανθρώπινη, είναι και πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπονοείται, ότι ο Αντιδήμαρχος Σκιάθου πήρε την πρωτοβουλία να σώσει μια ανθρώπινη ζωή,από υστεροβουλία.
    Τι να πω πια, ντρέπομαι που ονομάζομαι άνθρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Αναφέρομαι στην “πολιτική πράξη” με τη σωστή χρήση των λέξεων και την ορθή ανάλυση του νοήματος.

    Παράδειγμα 1ο.
    Πρωταγόρεια Πολιτική Πράξη. Ο Πρωταγόρας (5ος αιώνας π.χ.) αναγνωρίζει δύο επίπεδα ικανότητας - πράξης που χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη δραστηριότητα στην πόλη. Εστιάζεται στις ιδιότητες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της πόλης. Αυτές είναι η επάρκεια και η αρετή. Η επάρκεια διδάσκεται και μαθαίνεται, ενώ η αρετή, δηλαδή η πολιτική αρετή είναι κοινωνικό επίτευγμα των πολιτών.

    Παράδειγμα 2ο.
    Μία προσωπική πράξη μπορεί να θεωρηθεί πολιτική, εφόσον η συλλογική δράση μιας κοινωνίας εξαρτάται και από προσωπικά, καθημερινά ζητήματα της μονάδας, εφόσον παίρνουμε υπόψη μας τη διαφορετικότητα της μονάδας και εφόσον συνειδητοποιούμε ότι το δικαίωμα στον έλεγχο της ζωής μας και της πορείας της σημαίνει ταυτόχρονα δικαίωμα στον έλεγχο της πορείας της κοινωνίας. -- Martha Rosler “Well, is the Personal Political?”

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
    Ανώνυμος του σχολίου στις 9/6, 7:13 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χωρίς ασθενοφόρο οι κάτοικοι της Σκιάθου
    Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010, 14:05
    Δεκάδες κάτοικοι από τη Σκιάθο απέκλεισαν χθες συμβολικά το Κέντρο Υγείας, εξαιτίας της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων. Την ίδια ώρα, οι συγγενείς μιας κατοίκου του νησιού, 59 ετών, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι- έψαχναν απεγνωσμένα ασθενοφόρο, καθώς δεν υπήρχε οδηγός.
    Αμέσως στήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η γυναίκα στο Νοσοκομείο Βόλου.
    Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος της Σκιάθου, κ. Δημήτρης Διολέττας, ένας από τους οδηγούς ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας επέστρεψε στην υπηρεσία του, παρόλο που είχε άδεια, και μετέφερε τη γυναίκα στις Κουκουναριές. Από κει με σκάφος έγινε η μεταφορά προς τον Πλατανιά.
    Όμως, η περιπέτεια της 59χρονης δεν σταμάτησε εκεί. Επειδή το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής δεν διέθετε οδηγό ασθενοφόρου, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ από τον Βόλο, το οποίο έκανε μιάμιση ώρα να φτάσει στον Πλατανιά και να παραλάβει την ασθενή, προκειμένου να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου.
    Ουσιαστικά χάθηκαν τρεις πολύτιμες ώρες, με την 59χρονη να έχει χάσει τις αισθήσεις της.
    Η γυναίκα άπλωνε τα ρούχα, γλίστρησε και έπεσε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου στον δρόμο, χτυπώντας σοβαρά το κεφάλι της. Τα παιδιά της πανικοβλήθηκαν με την όλη κατάσταση που επικράτησε και αναστατώθηκαν από τις τραγικές ελλείψεις. Όπως καταγγέλλουν, περίμεναν 40 λεπτά στον Πλατανιά μέσα στο σκάφος με την ασθενή αναίσθητη από το χτύπημα, μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ.
    Η σημειολογία του ατυχήματος είναι σημαντική, καθώς, λίγες ώρες πριν, κάτοικοι και φορείς του νησιού απέκλεισαν το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, διαμαρτυρόμενοι για τις τραγικές ελλείψεις σε οδηγούς ασθενοφόρου.
    Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο σκάφος είχε επιβιβασθεί και ο αντινομάρχης Υγείας κ. Λεωνίδας Αναστασίου, ο οποίος είχε βρεθεί στο νησί για τη διαμαρτυρία των κατοίκων.

    Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

    H υγεία είναι το ύψιστο αγαθό.Τι σημαίνει έχω άδεια, τι στιγμή που κινδυνεύει ένας συνάνθρωπός μου.Ολα τα έχουμε θυσιάσει στο βωμό του ατομικισμού και του βολέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.