Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Για την διεύθυνση αποστολής μιας επιστολής, του βουλευτή Μαγνησίας Κώστα Καρτάλη

Παρέμβαση προς τα Υπουργεία Οικονομίας και Μεταφορών για το θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που εξυπηρετούν τις Σποράδες πραγματοποίησε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης. Στην επιστολή του (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) αναφέρει:
«Οι Σποράδες έχουν να αντιμετωπίσουν, όπως πολλές περιοχές της Ελλάδος, ένα δύσκολο τουριστικό καλοκαίρι. Αναγκαία προϋπόθεση για τη στήριξη τους είναι πυκνά και αξιόπιστα ακτοπλοϊκά δρομολόγια…» 
Θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. βουλευτή, αλλά και όσους μαζί του στηρίζουν την λεγόμενη «άρση του Καμποτάζ» ή αλλιώς την «απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών» από το δικαίωμα παρεμβατικού «προστατευτισμού» του κράτους, πως εξηγούν την διεύθυνση της επιστολής του; 
Αφού ξέρουμε πως θριαμβολογούν για το κατόρθωμά τους να αφαιρέσουν δικαιώματα παρέμβασης του κράτους στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, ακόμα και από αυτά τα λίγα που είχαν απομείνει πριν την λεγόμενη «άρση του Καμποτάζ», και στη συνέχεια να τα παραδώσουν στους ιδιώτες – εφοπλιστές κλπ, έχω την εντύπωση πως έγραψε λάθος την διεύθυνση αποστολής στην επιστολή του ο κ. βουλευτής, όπως και όλοι οι συνοδοιπόροι της λεγόμενης «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» η οποία απελευθερώνεται θριαμβευτικά στις μέρες μας από τη σκλαβιά των δικαιωμάτων του κράτους να παίζει ρόλο στις δουλειές των ιδιωτών. 
Νομίζω πως η διεύθυνση αποστολής της επιστολής θα έπρεπε να είναι προς το συνδικαλιστικό των εφοπλιστών και μάλιστα αυτών της Ελλάδας, στα γραφεία δηλαδή της «Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών». 
Αλλά θα ήθελα να προτείνω για την παραγωγικότητα της διαδικασίας αυτής, οι συλλογικοί φορείς των πολιτών, π.χ. Δήμοι, επαγγελματικοί σύλλογοι,  ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ, να απευθύνονται κατ’ ευθείαν στους εφοπλιστές και να λαμβάνουν από εκεί, από πρώτο χέρι, πληροφόρηση, για το πώς γουστάρουν οι ιδιώτες κεφαλαιούχοι να «λύσουν» τα προβλήματά μας. 
Άλλωστε έτσι που το πάνε οι απολογητές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δεν χρειάζεται να βγάζουμε κοινοβούλια, Δήμους, Νομαρχίες, Περιφέρειες, που ξέρεις και ότι άλλο παρόμοιο, αφού τα δικαιώματα του κράτους τα παίρνουν οι ιδιώτες. 
Έτσι γλιτώνουμε και από τις κουραστικές και πολυέξοδες εκλογές κάθε είδους.
Άκου εκλογές!..
Αφού οι ιδιώτες είναι δω!.. Για εκλογές θα μιλάμε τώρα;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΤΑΤΗΡΑΣ
ΣΚΙΑΘΟΣ

2 σχόλια:

  1. Γεια σου Καραστατήρα επαναστάτη, εγώ λέω να στείλεις τα μπουμπούκια του ΠΑΜΕ να κλείσουν τα λιμάνια των νησιών μας, ακούς εκεί οι εφοπλιστές να θέλουν να βγάλουν κέρδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Καραστατήρας
    ...Άλλωστε έτσι που το πάνε οι απολογητές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δεν χρειάζεται να βγάζουμε κοινοβούλια, Δήμους, Νομαρχίες, Περιφέρειες, που ξέρεις και ότι άλλο παρόμοιο, αφού τα δικαιώματα του κράτους τα παίρνουν οι ιδιώτες. ...

    Και το ΠΑΜΕ γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις δικαστικές αποφάσεις που δε του αρέσουν και μπλοκάρει τα πλοια στα λιμάνια ... αλλά ξέχασα οτι το ΚΚΕ δε ψήφησε λεει το Σύνταγμα και ετσι δε το εφαρμόζει κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.