Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Γκρεμίζεται το αυθαίρετο


Γκρεμίζεται ο πάνω όροφος και ό,τι άλλο αυθαίρετο, σύμφωνα με την πολεοδομία, υπάρχει στο κτίριο (φωτό) που βρίσκεται κοντά στην Παναγίτσα του Πύργου στη Σκόπελο.
«Είμαι αποφασισμένος να το γκρεμίσω με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος. Στη θέση του θα κατασκευαστεί ένα καλαίσθητο, παραδοσιακό κτίριο... Αυτό μάλιστα πρόκειται να γίνει πολύ σύντομα.» μας είπε ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρ. Βασιλούδης.
Σημ. εφημερίδας: Πληροφορίες, που λένε ότι δημοτικός σύμβουλος «γνωμοδοτεί» ότι το κτίριο δεν πρόκειται να γκρεμιστεί και καθησυχάζει γείτονες έχουμε την εντύπωση ότι είναι αναληθείς...

15 σχόλια:

  1. Tόσα χρόνια γκρεμίζεται κι ακόμα εκεί είναι.
    Το γεφύρι της Αρτας από την ανάποδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσονούπω γκρεμίζεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aν δεν γκρεμιστεί και τώρα...δεν προκειτε ποτέ να γκρεμιστεί αυτή η συνωνυμία της 'Κακογουστιάς" και της απόλυτης αυθαιρεσίας...!! Τόσα χρόνια τώρα και κανείς δεν το έκανε..πόσοι χιλιάδες τουρίστες πρέπει να το δούν ακόμη από τα πλοία και από κοντά για να παρθεί μια τέτοια απόφαση...??? Πόσοι πρέπει να μοντάρουν τις φωτό που τράβηξαν για να το "εξαφανίσουν" από το τοπίο...????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι θα έπρεπε να είχαν γκρεμιστεί και κάποια άλλα αυθαίρετα ............. γιατί δεν γκρεμίστηκαν (υφιστάμενα που είναι βίλες) ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολυ νωρις το σκεφτηκε.προεκλογικα και μεσα στο καλοκαιρι. δεν μας πειθει. Αληθεια, γιατι καταργησε το φωτισμο της Παναγιτσας απο το τεχνικο προγραμμα?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για ποιο λόγο οι γείτονες δεν θέλουν να γκρεμιστεί το αυθαίρετο τμήμα του κτιρίου;
    Ρωτάω δεν γνωρίζω,μήπως τόσα χρόνια κάποιος έχει συμφέροντα και εμποδίζει την εκτέλεση του έργου;Τι αλήθεια φοβάται,ίσως λέω ίσως την εκμετάλλευση του κοινοχρήστου χώρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολλά μπορεί να κρίβονται πίσω από το υποτιθέμενο γκρέμισμα του τερατώδους αυτού κτηρίου...που αποτελεί οξύ πόνο στο μάτι βλέποντάς το και μόνο...!
    ¨Οσο για τον φίλο που θέλει να γκρεμίσει και βίλες...σκέφτεται απλά και μόνο με την τυπική νοοτροπία του "Ελληναρά"..! Μιλάμε για συγκεκριμένο κτήριο κύριε..που βγάζει μάτι εδώ και πολλά χρόνια..! Ας γκρεμιστεί πρώτα αυτό..και ας είναι η απαρχή μιας νέας εποχής κατεδάφισης αυθαίρετων...!!!
    Βέβαια..όπως λέει και ο άλλος φίλος...προεκλογικές και απατηλές υποσχέσεις φαντάζει όλο αυτό....ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ...δεν μας πείθεις κύριε Δήμαρχε..δεν μας πείθεις...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης είναι γενικό στο νησί και στην Ελλάδα. Εφόσον δεν κινούνται οι νόμιμες διαδικασίες κατεδάφισης όλων των αυθαιρέτων και εφόσον ο ίδιος ο νόμος με εξαιρέσεις τις νομιμοποιεί, οι αρχές πάντα κάνουν τα στραβά μάτια....Τι τα θέλετε;Μόνο το εξώφθαλμο κτίσμα της Παναγίτσας του Πύργου ενοχλεί; Αφού όλοι ξέρουμε ότι σχεδόν παντού αν ψάξουμε θα δούμε τέτοια αυθαίρετα. Προεκτάσεις χωρίς άδειες, αποθήκες παράνομες, δωμάτια παράνομα, ημιυπαίθριους που τώρα μας λένε πως δεν είναι νομιμοποίηση αλλά απλά θα πληρώνουμε ένα πρόστιμο διατήρησης για 40 χρόνια!!! Να μην πω για τα εκτός σχεδίου που είναι κάποια από αυτά εκτρωματικά και έχουν παράνομα σκαλοπάτια μέχρι τη θάλασσα...Δεν πιστεύω πως θα γκρεμιστεί γιατί κανείς δεν αναλαμβάνει πολιτικό κόστος. Και αν υποθέσουμε πως μπορεί να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατεδάφισης τότε θα βρεθεί (!!!) τρόπος νομιμοποίησης. Και αυτό το έκτρωμα θα στέκεται εκεί δίπλα από αυτό το υπέροχο εκκλησάκι σύμβολο του νησιού για να θυμίζει μόνο τις κακές ελληνικές νοοτροπίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το κτίριο είναι ιδιοκτησία του Δήμου Σκοπέλου. Ο ίδιος ο δήμαρχος δήλωσε στην εφημερίδα ότι θα γκρεμιστεί «έστω και αν υπάρχει πολιτικό κόστος». Άρα η ιστορία του «εκτρώματος» παίρνει τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν μπορώ να καταλάβω,ποιό πολιτικό κόστος, θα μπορούσε να έχει το γκρέμισμα αυτού του ορόφου για κάθε Δήμαρχο, το αντίθετο μάλιστα.Μπορεί να γίνει ένα καλαίσθητο και παραδοσιακό διώροφο κτίριο και να χρησιμοποιηθεί για στέγαση υπηρεσιών του Δήμου.Μεταφέρονται και άλλες υπηρεσίες στο Δήμο και τα κτίρια είναι απαραίτητα για την στέγασή τους.Ετσι δεν θα χρειαστεί να νοικιαστούν κτίρια, ένα επιπλέον σημαντικό κόστος για τον πρ/σμό του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. φτηνη δημαγωγια. πολιτικο κοστος ειναι η αδικαιολογητη καθυστερηση τοσων ετων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δημαγωγία είναι να υπόσχεσαι στο Λαό, αυτό πού πραγματικά είναι Αληθινό και Ορθό, ενώ σύ ο Δημαγωγός γνωρίζεις οτι δεν πρόκειται να το πράξεις ποτέ προς οφελός του.
    Ας κάνουμε λίγο υπομονή και θα δούμε αν η υπόσχεση του Δημάρχου θα πραγματοποιηθεί προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν μου επιτρεπεται, δημαγωγια ειναι να υποσχεσαι βασει προεκλογικου προγραμματος απο το οποιο δεν υλοποιησες τιποτα και να παραπλανας και τον κοσμο μιλωντας για πολιτικο κοστος. Ποιο πολιτικο κοστος, αυτο που ειναι απαιτηση ολων των πολιτων και δεν το κανεις ολα τα χρονια αλλα ξαφνικα ασχολεισαι κατα τυχη προεκλογικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ, ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ, ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρέπει να μάθουν την υφιστάμενη κατάσταση του κάθε Δήμου πριν αρχίσουν τις υποσχέσεις και μετά να μιλήσουν.Μόνο τότε θα σεβαστούν τους ψηφορόρους τους και δεν θα τους τάξουν πράγματα τα οποία δεν μπορούν να υλοποιήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.