Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Εμβολιασμός και τεστ Παπανικολάου

 ... το τέλος ενός καρκίνου
Tο Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαΐου ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου, «ΑγκαλιάΖΩ», σε συνεργασία με το σύλλογο «Φάρος Σκοπέλου» και το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, πραγματοποίησε ένα Πρόγραμμα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
Στο κάλεσμα δωρεάν προληπτικό έλεγχος (με τεστ Παπανικολάου και ψηλάφηση μαστού) ανταποκρίθηκαν πολλές γυναίκες του νησιού μας και πραγματοποιήθηκαν 95 εξετάσεις.
Η ομάδα των εθελοντών μαζί με το προσωπικό του Κέντρο Υγείας Σκοπέλου δημιούργησαν ένα πολύ φιλικό και ζεστό κλίμα ώστε να νιώθουν άνεση και ασφάλεια οι γυναίκες. Οι δυο γιατροί γυναικολόγοι, ο Δρ Φαρμακίδης και ο Δρ Φιλιπάτος και η μαία του Κ.Υ. κα Κούλα Παπαευσταθίου δούλεψαν ασταμάτητα και με μεγάλη ευαισθησία και επαγγελματισμό.
Το Σάββατο το απόγευμα ο καθηγητής κ. Φαρμακίδης μίλησε στο Δημοτικό Σχολείο με θέμα «Εμβολιασμός και τεστ Παπανικολάου - το τέλος ενός καρκίνου».
Το βασικό μήνυμα που πέρασε ήταν ότι ο καρκίνος του Τραχήλου της Μήτρας προλαμβάνεται όταν:
1. Εμβολιαζόμαστε έναντι του ιού HPV. 
Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (ΗPV), είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός, προσβάλλει συνήθως άτομα νεαρής ηλικίας και θεωρείται πλέον αιτιολογικός παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. 80% των γυναικών θα μολυνθεί από τον ιό αυτό κάποιο στιγμή στη ζωή του. Η διεθνής εμπειρία από τη χρήση του εμβολίου δείχνει ότι έχει ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας και ότι είναι αποτελεσματικό. Χορηγείται δωρεάν από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, σε κορίτσια/γυναίκες ηλικίας 12-26 ετών
2. Κάνουμε συστηματικά έλεγχο με το τεστ Παπανικολάου για την έγκαιρη ανίχνευση προκαρκινικών και καρκινικών αλλοιώσεων των κυττάρων του τραχήλου της μήτρας σε συνδυασμό με πλήρη γυναικολογική εξέταση.
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αυτή την στιγμή είναι ο δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος στις γυναίκες μεταξύ 15 και 44 ετών. Εκτιμάται ότι ο εμβολιασμός σε συνδυασμό με το τεστ Παπανικολάου μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας κατά 94%!
Μετά από την ομιλία, ο καθηγητής κ. Φαρμακίδης δέχτηκε και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις και απορίες από το κοινό, για όλα όσα έχουν σχέση με τον εμβολιασμό, το τεστ Παπανικολάου και για άλλα πολλά
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και για την πρόληψη του, μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες στις σελίδες του ΟΕΚΚ ΑγκαλιαΖω στο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.