Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Οι Βόρειες Σποράδες 5η Περιφερειακή Ενότητα

Κατά την χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου έγινε αποδεκτό ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο ζητείται μεταξύ άλλων οι Βόρειες Σποράδες να αποτελέσουν την 5η Περιφερειακή Ενότητα και να χαρακτηριστούν ως  Νησιωτικοί Δήμοι στο εγγύς μέλλον. Ερώτηση για το ίδιο θέμα είχε καταθέσει στη Βουλή και η αντιπρόεδρος κα Ροδούλα Ζήση.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Αποδέκτες
1. Πρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Γεώργιο Α.Παπανδρέου
2 Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Θεόδωρο Πάγκαλο.
3. Υπουργό Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χαράλαμπο Παμπούκη.
4. Τον  Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  κ. Γιάννη Ραγκούση
5. Τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιο Ντόλιο.
6. Την  Υπουργό  Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη
7. B’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Κυρία Ροδούλα Ζήση

Κοινοποίηση:
1) Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας 2) Βουλευτές Μαγνησίας 3)Δήμο Σκιάθου 4)Δήμο Αλοννήσου

ΘΕΜΑ: «Εκπροσώπηση των Βορείων Σποράδων στο Β΄ Βαθμό Αυτ/σης Περιφέρειας Θεσσαλίας»
Το Δημοτικό Συμβουλίου Σκοπέλου,  στη συνεδρίαση της  24ης Μαΐου  2010, με την αριθ. 164/2010 απόφασή του, μετά από ευρεία συζήτηση επί του θέματος εξέφρασε ομόφωνα τα κάτωθι:


Μετά τη δημοσίευση του νόμου 3852/2010 (ΦΕΚ 87/07.06.2010 τεύχος Α΄) Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες όλων των παραγόντων (βουλευτών, νομαρχιακών συμβούλων, αυτοδιοικητικών) που συντείνουν στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των τριών Δήμων των Βορείων Σποράδων να χαρακτηριστούν ως νησιωτικοί.
Ο νησιωτικός τους χαρακτήρας, το γεγονός ότι αποτελούν γεωγραφική ενότητα, η ύπαρξη κοινών προβλημάτων (συγκοινωνιακό, ελλείψεις στις υποδομές υγείας, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας κ.α.), η κοινή οικονομική τους φυσιογνωμία (τουριστική ανάπτυξη) καθιστούν επιτακτική την αλλαγή από πλευράς Πολιτείας των διατάξεων που περιλαμβάνονται στο Νόμο «Καλλικράτης» και αποκλείουν ουσιαστικά τις Βόρειες Σποράδες από την εκπροσώπησή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς δεν συγκροτούν Περιφερειακή Ενότητα, σε αντίθεση με εξαιρέσεις που υπάρχουν στο Νόμο (ο Δήμος Ιθάκης αυτοτελή περιφερειακή ενότητα με πληθυσμό μόνο 3.084 κατοίκων ).
Το Δ.Σ. Σκοπέλου ψηφίζει ομόφωνα:
1. Να αποτελέσουν οι Βόρειες Σποράδες την 5η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλίας, ώστε να εκπροσωπούνται με αντιπεριφερειάρχη και συμβούλους στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Να χαρακτηριστούν ως  Νησιωτικοί Δήμοι στο αμέσως εγγύς μέλλον και η προβλεπόμενη από το Νόμο δυνατότητα να μην παραπεμφθεί στις «ελληνικές καλένδες».
3. Να αναληφθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης όλων των φορέων της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ζωής του Νομού Μαγνησίας αλλά και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.
4. Να δοθεί προτεραιότητα στη διαμόρφωση και έκδοση κοινού ψηφίσματος των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Σκοπέλου, Σκιάθου και Αλοννήσου.     

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.: ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΣΚΛΑΒΟΣ

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:
Γεώργιος Πατσής,
Νικόλαος Βαφίνης,
Παναγιώτης Σταμούλης
Ηλίας Μελαχροινάκης,
Κων/νος Κοσμάς
Γεώργιος Μιχελής
Δήμητρα Ρέκκα,
Ιωάννης Καραγκιόζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.