Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ο «Γλάρος Κ» στη regatta

Από τη γειτονιά μας -το λιμάνι του Βόλου- ξεκίνησε η «ρεγκάτα ιστορικών θαλασσών» στις 13 Μαΐου, αφού προηγήθηκαν τρεις ημέρες επισκευών στα ιστορικά πλοία που συμμετέχουν, στην παραλία του Βόλου.
Όσοι βρέθηκαν αυτό το τριήμερο στο Βόλο είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Αργώ και να παρακολουθήσουν ελιγμούς με τους κωπηλάτες – πλήρωμά της.
Ο αγώνας ακολουθεί τη ρότα των Αργοναυτών από τον Βόλο, Σκύρο, Λήμνο, Ελλήσποντο, θάλασσα Μαρμαρά, Βόσπορο, Μαύρη Θάλασσα, Βάρνα όπου θα γίνουν τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις και θα ξεκινήσει το ταξίδι επιστροφής.
Στην Κωνσταντινούπολη (πολιτιστική πρωτεύουσα 2010) θα γίνουν τριήμερες εκδηλώσεις και θα γίνει εκκίνηση στο τελευταίο σκέλος της regatta ανοιχτά της Λήμνου με τερματισμό στο Λαύριο.
Στον αγώνα συμμετέχουν εθνικά ιστορικά σκάφη, τα οποία αποτελούν σχολές εκπαίδευσης  νέων στη ναυτοσύνη, από την Πολωνία, Ρωσία, Αγγλία, Γερμανία, Ομάν, Ινδονησία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ουκρανία κ.α. Τα πιο πολλά από αυτά μπαίνουν για πρώτη φορά στη Μεσόγειο, καθώς δραστηριοποιούνται και συμμετέχουν σε αγώνες ωκεανού.
Υπάρχουν και άλλες κατηγορίες ιστιοπλοϊκών σκαφών που θα διαγωνισθούν. Από τη Σκόπελο συμμετέχει στην κατηγορία C  το ιστιοπλοϊκό «Γλάρος Κ» με ιδιοκτήτη – κυβερνήτη τον Σπύρο Κοσμά και πλήρωμα τη Βάσω και Ελένη Κοσμά, τον Παναγιώτη Μαυρίδη και τον Βαγγέλη Δρόσο.

3 σχόλια:

  1. Καλό τους ταξίδι στο δρόμο που χάραξε ο Ιάσονας. Ούριος άνεμος για όλους κι ιδιαίτερα για το Σπύρο τη Βάσω και το πλήρωμά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 29 Μαΐου 1453, Η άλωση της Κωνσταντινούπολης.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλο ταξιδι στον κυβερνητη και στο πληρωμα του!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.