Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

H Σκιάθος τα χρόνια της θύελλας

Το βιβλίο "H Σκιάθος τα χρόνια της θύελλας" της Κατερίνας Κουρκούμπα - Δελακουβία το διάβασα τρεις φορές από τα πρώτα στάδια της δημιουργίας του μέχρι την τελική μορφή που πήρε με την έκδοσή του. 
Θεωρώ ότι είναι ένα πολύτιμο ιστορικό βοήθημα για το μέλλον και μεγάλη συμβολή για το παρόν. 
Πιστεύω πως είναι ανάγκη σήμερα λόγω της άσχημης κοινωνικοπολιτικής κατάστασης που βιώνουμε, να μελετηθεί από τη νεολαία και ιδιαίτερα από τα παιδιά των Βορείων Σποράδων και της Σκιάθου, ακόμα πιο πολύ, για να πάρουν μαθήματα από τους αγώνες και την προσφορά των παππούδων τους και των γιαγιάδων τους για την εθνική κυριαρχία, την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη, τον Σοσιαλισμό. 
Το βιβλίο δίνει την δυνατότητα μέσα από τις διηγήσεις των ανθρώπων που μετείχαν των γεγονότων της εποχής εκείνης και από τα ντοκουμέντα που παρουσιάζει, να μάθουν οι νέοι μας χωρίς εμπάθειες την ιστορία της Ελλάδας και ειδικά της ιδιαίτερης πατρίδας τους, για την χρονική περίοδο από την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι την ήττα των Ιταλών - Γερμανών κατακτητών.

Το βιβλίο είναι ένας μικρός φάρος που θα οδηγήσει τους νέους ανθρώπους σε άλλες σκέψεις και θα τους γεμίσει με υπερηφάνεια και σεβασμό για τους προγόνους τους. 
Αξίζει να διαβαστεί από όλους και από τους ανθρώπους της γενιάς μου, που σίγουρα θα φέρουν ξανά στη μνήμη τους τις διηγήσεις των γονιών τους.

Θέλω να συγχαρώ την συγγραφέα του βιβλίου, Κατερίνα Κουρκούμπα - Δελακουβία για την υπέροχη εργασία που έκανε και να την ευχαριστήσω για την συγκίνηση και την υπερηφάνεια που ένιωσα διαβάζοντάς το. 
Μακάρι να δούμε και άλλους μιμητές τέτοιων έργων.

Αφροδίτη Κόρκου Τρακόσα