Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ερώτηση Νάκου για το «Αχιλλοπούλειο»

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε σήμερα επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καλώντας την να απαντήσει δια ζώσης στο ελληνικό κοινοβούλιο για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το γενικό νοσοκομείο της πόλης του Βόλου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Νάκος στην ερώτησή του, το τελευταίο χρονικό διάστημα το «Αχιλλοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, παρουσιάζει πολλά προβλήματα λειτουργίας, που έχουν δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της πόλης, αλλά και ολόκληρου του Νομού Μαγνησίας. Σήμερα, οι πολίτες της Μαγνησίας δεν εξυπηρετούνται από το μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής και η κατάσταση αυτή έχει σημαντικές επιπτώσεις στην περίθαλψη των ασθενών και ειδικά των ηλικιωμένων συμπολιτών μας ή των μικρών παιδιών.
Επιπλέον, εδώ και περίπου ένα μήνα, εκκρεμεί ο διορισμός από το Υπουργείο Υγείας διοικητή του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα, από τότε που έληξε η θητεία της προηγούμενης διοίκησης, το νοσοκομείο να παραμένει ακέφαλο. Όπως είναι φυσικό, εξαιτίας της έλλειψης ηγεσίας στη μεγαλύτερη νοσηλευτική μονάδα του νομού μας, δεν μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση για τη διαχείριση του νοσοκομείου και για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται. Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το νοσοκομείο είναι εξαιρετικά προβληματική για δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα, οι γιατροί του νοσοκομείου εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, τα εξωτερικά ιατρεία δεν λειτουργούν και χειρουργεία δεν πραγματοποιούνται. 
Με δεδομένο ότι το Νοσοκομείο του Βόλου είναι το μοναδικό που λειτουργεί στο Νομό Μαγνησίας είναι αυτονόητα αναγκαίο να ξεκινήσει άμεσα η πλήρης λειτουργία του για την ομαλή περίθαλψη των ασθενών της περιοχής.
Ο κ. Νάκος, θέτοντας όλα τα παραπάνω υπόψη της Υπουργού, την καλεί να απαντήσει στη βουλή για το ποια μέτρα θα λάβει ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο «Αχιλλοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και πότε σκοπεύει να ορίσει νέο διοικητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.