Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Το ακίνητο του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού πρέπει να διασωθεί

Παρέμβαση από τον Σύλλογο Δύο Αλέξανδροι

Το οικόπεδο και κτήριο Ελαιουργικού Συνεταιρισμού, κείμενο στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Ευαγγελιστρίας κινδυνεύει να βγει σε πλειστηριασμό για ένα δάνειο 86.000 του 1996 προς την Αγροτική Τράπεζα, που σήμερα μαζί με τους τόκους (12,30 %) έφθασε τις 167.000 ευρώ και είναι επείγουσα ανάγκη, για να παγώσει η σχετική διαδικασία, η εξεύρεση 20.000 ευρώ. Η έκταση του οικοπέδου είναι 1.725 τ.μ., το οικοδόμημα πάνω από 500 τ.μ. και οι ημιυπαίθριοι  χώροι 500 τ.μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δύο Αλέξανδροι ενημερώθηκε για το σοβαρό αυτό πρόβλημα από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού και σε συνεδρίασή του συζήτησε το θέμα εκτενώς και αποφάσισε ομόφωνα να αναλάβει κάθε προσπάθεια και να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για τη διάσωση του χώρου. Το εν λόγω ακίνητο αποτελεί μια μεγάλη περιουσία του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού, αλλά η διάσωση και η αξιοποίησή του θα έχει πολλαπλά οφέλη  στον πολιτισμό, την ποιότητα ζωής των κατοίκων, την τουριστική ανάπτυξη ολόκληρου του νησιού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δύο Αλέξανδροι θεωρεί ότι  το οικόπεδο και το κτήριο του Συνεταιρισμού πρέπει πάση θυσία να διασωθεί προς όφελος και χρήση των κατοίκων της Σκιάθου. Τούτο απαιτεί το επιβαρυμένο οικιστικό περιβάλλον της πόλης της Σκιάθου, η έλλειψη χώρων για πολιτιστικές εκδηλώσεις, ο παραδοσιακός του χαρακτήρας. Ο χώρος προσφέρεται θαυμάσια για να διαμορφωθεί ως ένας πολιτιστικός πολυχώρος, χώρος αναψυχής και να αποδίδει και οικονομική πρόσοδο.

Ξεκινώντας από την ιδιότητά του ως ελαιοτριβείου, θα μπορούσε να γίνει σε μία αίθουσα μουσειακή αναπαράσταση παλαιού ελαιοτριβείου,αναπαριστώντας όλη τη διαδικασία ως την παραγωγή του λαδιού. Να δημιουργηθεί ναυτικό Μουσείο, Λαϊκό Μουσείο, να διαμορφωθεί μεγάλη αίθουσα κινηματογραφικών προβολών και συνεδριάσεων, να χρησιμεύσει ως στέγη συλλόγων. (Ας σημειωθεί ότι η Σκιάθος είναι από τα ελάχιστα μέρη της Ελλάδας που δεν έχει Λαϊκό Μουσείο και ίσως το μόνο νησί ανάμεσα στα νησιά του επιπέδου της, που δεν διαθέτει Ναυτικό Μουσείο). Άμεσα υλοποιήσιμη (μετά από συνεννόηση με την ΙΓ΄ Εφορία Αρχαιοτήτων) είναι η λειτουργία Μουσείου για τις αρχαιότητες της Σκιάθου, που βρίσκονται διάσπαρτες και εκτεθειμένες.

Απευθύνουμε έκκληση προς τον Δήμο, ως τον φορέα που προπάντων υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών του και έχει τη δυνατότητα να το διασώσει. Συγκεκριμένα: Ζητούμε από τον Δήμο να μας εκθέσει τις θέσεις του και τις προθέσεις του για το σημαντικό αυτό θέμα και να μην επιτρέψει να χάσει η Σκιάθος μια περιουσία πολύ μεγάλης αξίας από πολιτιστική, περιβαλλοντική και οικονομική άποψη. Θεωρούμε ότι το θα πρέπει να συζητηθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δύο Αλέξανδροι Σκιάθου.

dyoalexandroi@gmail.com

www.dyoalexandroi.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.